După încheierea aventurii europene, echipa de handbal masculin a Timişoarei a revenit în campionatul intern şi a încheiat turul Ligii Naţionale de Handbal Masculin pe teren propriu, cu o victorie. Astfel că, la finalul turului, echipa în alb-violet a bifat locul şapte în clasamentul întrecerii, cu un total de 18 puncte, din 13 jocuri, cinci cu victorie, trei cu egal şi cinci cu înfrângere.
Acum, S.C.M. Politehnica Timişoara se află în faţa returului sezonului regulat, urmând să evolueze mâine, 3 decembrie, cu începere de la ora 16 şi 15 minute, pe propriu parchet, Sala Sporturilor  „Constantin Jude”, împotriva liderului la zi din clasamentul Ligii „Zimbrilor” (Liga Naţională de Handbal Masculin), H.C. Dobrogea Sud.
După cum se ştie, în prima etapă a actualei ediţii de campionat, echipa antrenată de Pero Milošević, S.C.M. Politehnica Timişoara, a obţinut un rezultat favorabil la Constanţa, impunându-se la limită, 26-25, adjudecându-şi astfel primele trei puncte în ierarhia întrecerii interne.


„Va fi mult mai dificil, pentru că echipa din Constanța e una dintre cele mai bune ale campionatului; a pierdut cu noi în prima etapă și apoi au trecut 11 meciuri în care a câștigat tot și abia apoi a mai cedat puncte. Sunt mulți jucători ex-iugoslavi, care joacă acolo de mult timp împreună. Îi respectăm mult, dar eu și jucătorii mei vom face totul pentru a lua punctele din nou. Vom putea face asta mai ușor, bineînțeles, cu ajutorul publicului, care ne-a fost aproape în număr mare la jocurile importante. Îmi aduc aminte de meciul din tur, când am jucat fără Cristi Fenici, dar l-am avut în poartă pe Zlatko Daskaloski, care a apărat fenomenal”, a declarat antrenorul Pero Milošević despre jocul de mâine împotriva liderului H.C. Dobrogea Sud.


Deşi un club nou constituit, atât din punct de vedere juridic cât şi din punct de vedere al statutului, H.C. Dobrogea Sud a păstrat nucleul vechii campioane din Constanţa, „H.C.M.”. Noul club dobrogean a intrat în elita handbalului masculin românesc la finalul sezonului 2015-2016, atunci când a reuşit promovarea din liga secundă în prima ligă de handbal a României. Oficial se cunoaşte faptul că odată cu desfiinţarea echipei H.C.M. Constanţa, în iulie 2015 din cauza datoriilor financiare, H.C. Dobrogea Sud a fost înfiinţată şi a preluat culorile şi palmaresul vechiului club de la malul mării.


„Cu siguranţă, avem o revanşă de luat. Ne-au făcut viaţă grea în prima partidă a sezonului şi ne dorim foarte mult să învingem la ei acasă. Vrem să rămânem pe prima poziţie a clasamentului şi să terminăm sezonul cu bine”, a declarat, potrivit site-ului www.cugetliber.ro, preşedintele-jucător al H.C. Dobrogea Sud, Ionuţ „Rudi” Stănescu.


Actualmente, în lotul echipei dobrogene, pe lângă experimentaţii handbalişti ai vechiului „H.C.M.”, se află, fiind transferaţi pentru acest sezon, jucători internaţionali străini şi câţiva tineri români.
Pentru confruntarea etapei cu numărul XIV din Liga Naţională de Handbal Masculin, S.C.M. Politehnica Timişoara-H.C. Dobrogea Sud, intrarea generală este 10 lei, accesul publicului în sală urmând a se face începând cu ora 15 şi 15 minute. Copiii și elevii au gratuitate, în limita a 150 de locuri, „pe principiul primul venit, primul servit”, cu condiția să mai fie locuri libere nevândute. Biletele se pot găsi pe www.iabilet.ro și în rețeaua iabilet din Timișoara.


Cornel Seracin