Campioana României la rugby, Timişoara Saracens R.C.M. U.V.T., a evoluat la Iaşi, pe gazonul stadionului „Tepro”, împotriva echipei gazdă C.S. Politehnica Iaşi, într-un meci ce a contat pentru play-out-ul (locurile 5-7) celei de-a doua ediţii a Cupei Regelui.
După ce la mijlocul acestei săptămâni, „sarazinii” din Banat nu au disputat primul lor joc din play-out-ul Cupei Regelui, pe teren propriu, împotriva echipei C.S. Universitate Cluj, datorită condiţiilor impracticabile (gazonul arenei „Gheorghe Răşcanu” a fost îngheţat, iar cele două echipe au decis să nu evolueze pentru a nu-şi pune în pericol jucătorii), astăzi, la Iaşi, Timişoara Saracens R.C.M. U.V.T. şi-a onorat publicul susţinător cu o victorie, reuşind să câştige cu 16-3 pe un teren greu, abia curăţat de zăpadă.
Deschiderea de scor a venit din partea echipei gazdă. În minutul 8, Daniel Plai a reuşit să convertească o lovitură de pedeapsă şi scorul a devenit 3-0 în favoarea echipei C.S. Politehnica Iaşi. În minutul 10, Marius Simionescu a fost eliminat temporar, „sarazinii” din Banat fiind obligaţi să evolueze timp de 10 minute în inferioritate numerică. Puncte nu au mai fost puse în dreptul vreunei echipe până pe finalul primei reprize, dar, în minutul 34, gazdele au rămas în inferioritate numerică, Andrei Toader fiind eliminat 10 minute din joc. Gabriel Conache a egalat situaţia scorului, reuşind să convertească o lovitură de pedeapsă cu puţin timp înainte de finalul primei reprize. Scorul la pauză a fost egal, 3-3.
Repriza a doua a fost una mult mai animată. Daniel Plai a irosit două lovituri de pedeapsă acordate în favoarea echipei ieşene, în minutele 47 şi 57. Calle Rivas îşi aduce echipa în avantaj, 3-6, reuşind să convertească o lovitură de pedeapsă, bănăţenii prelunând pentru prima dată conducerea în acest meci. În minutul 67, Tevita Manumua a reuşit primul eseu al jocului, eseu ce a rămas neconvertit. Timişoara conducea cu 3-11.
Cel de-al doilea eseu al jocului a venit tot din partea echipei timişorene, autorul său fiind Samuel Mariş şi acest eseu rămânând neconvertit. Astfel a fost pecetluit rezultatul final al jocului, 3-16, oaspeţii Iaşiului, „sarazinii” din Banat, echipa campioană a României la rugby şi până mai ieri deţinătoare a Cupei Regelui, adjudecându-şi jocul din play-out-ul competiţiei.
Aşadar, echipa Timişoara Saracens R.C.M. U.V.T., după ce a reuşit să învingă în cea de-a şasea etapă a acestei ediţii a Cupei Regelui, pe terenul din Iaşi, echipa moldavă (22-0), s-a impus din nou, pe acelaşi teren, aliniind o echipă cu foarte mulţi juniori (sub 20 ani) şi cu puţini dintre rugby-ştii cu experienţa jocurilor grele. Printre tinerii Timişoarei prezenţi în „XV” de start au fost, Claudiu Mîrzac, Marius Iftimiciuc, Vlad Neculau, Sebastian Brănişcan, Alexandru Iştoc, Marius Simionescu etc. În „XV” de start al Timişoarei, au mai fost, dintre rugby-ştii cu experienţă, Gabriel Conache, Marian Gorcioaia, Tevita Manumua, Sione Taupaki etc.
Cu acest joc, Timişoara Saracens R.C.M. U.V.T. a încheiat disputele din deplasare pentru această ediţie a Cupei Regelui. „Sarazinii” din Banat rămân restanţi cu un joc din play-out, cel de pe teren propriu cu C.S. Universitate Cluj . Rămâne de văzut când și dacă se va mai disputa partida cu echipa ardeleană.
Cea de-a doua ediţie a Cupei Regelui a revenit echipei C.S.M. Ştiinţa Baia Mare, echipa maramureşeană reuşind să învingă în finala mare ce a avut loc azi pe gazonul stadionului „Arcul de Triumf” din Bucureşti, formaţia C.S.A. Steaua, „zimbrii” impunându-se la finalul celor 80 de minute de joc cu rezultatul final, 10-8 (7-5, la pauză).
În finala mică a competiţiei, tot azi, C.S. Dinamo Bucureşti-C.S.M. Olimpia Bucureşti 16-15 (16-3), joc ce a avut loc pe gazonul stadionului „Arcul de Triumf” din Bucureşti.


Cornel Seracin
Foto: Dragoş Păscăneanu