După ce a fost eliminată din turul trei preliminar al Cupei E.H.F., pierzând cu 19-30 returul de la Ribnica, împotriva echipei slovene R.D. Riko Ribnica, S.C.M. Politehnica Timișoara s-a întors la jocurile din campionatul intern. A disputat mai întâi restanța cu echipa C.S.U. Suceava, din ultima etapă a turului Ligii Naționale de Handbal Masculin, restanță în care s-a impus pe teren propriu, 33-25, încheind turul de campionat cu un succes în fața propriilor suporteri, după care, ieri, a început returul întrecerii interne, tot pe teren propriu.

Astfel, în etapa a XIV-a din Liga „Zimbrilor” (Liga Națională de Handbal), S.C.M. Politehnica Timișoara a întâlnit, pe parchetul sălii sporturilor „Constantin Jude”, echipa ce se afla pe primul loc în clasamentul campionatului, H.C. Dobrogea Sud. Prezența suporterilor în tribunele sălii pentru acest meci a fost destul de redusă, dar susținătorii prezenți au fost generoși, încurajându-și favoriții în momentele când aceștia aveau mai multă nevoie.

Debutul partidei a fost unul cu mult nerv, înregistrându-se faulturi ofensive, proteste, întreruperi, pase greșite. Echipa timișoreană a deschis scorul după 1 minut și 22 secunde de joc, prin Vuk Milošević, Dalibor Cutura restabilind egalitatea după 44 de secunde. Cristian Fenici a fost faultat de Duško Celica, handbalistul constănțean a primit cartonaș galben, echipa sa fiind sancționată cu aruncare de la 7 metri. Filip Marjanović a executat aruncarea de la 7 metri pentru Poli, a aruncat peste bara transversală, iar scorul a rămas egal, 1-1. Oaspeții au preluat conducerea prin reușita lui Zoran Nikolić, iar după o greșeală ofensivă a gazdelor, dobrogenii au declanșat un contraatac finalizat cu gol marcat de Branislav Angelovski, 1-3. În minutul 9, Marko Simović a redus diferența, 2-3, dar Dalibor Cutura, din aruncare de la 7 metri a făcut 2-4. Au urmat două bune intervenții ale celor doi portari, iar oaspeții au rămas în inferioritate numerică  (Duško Celica, 2 minute), din minutul 10 și 50 secunde. Dalibor Cutura a marcat din aruncare de la 7 metri și a majorat scorul în favoarea dobrogenilor, 2-5. Gazdele au redus diferența în urma unui 7 metri executat cu boltă, peste portar, de Filip Lazarov, 3-5, iar Mladen Rakcević a refăcut diferența de trei puncte în favoarea oaspeților, 3-6. Mladen Rakcević a comis fault asupra unui adversar și a primit o eliminare de două minute. Marko Lasica a trimis mingea în bară, Leonard Ștefan a recuperate-o de pe semicerc și a înscris pentru 4-6, minutul 14. Dalibor Cutura a înscris pentru 4-7, iar din aruncare de la 7 metri, Filip Lazarov a făcut 5-7. 

A urmat o intervenție bună a portarului constănțean la aruncarea de pe extrema dreaptă a lui Marko Lasica, apoi portarul dobrogenilor, Dane Šijan, are intervenții salvatoare la două aruncări ale căpitanului echipei timișorene, Cristian Fenici. Din minutul 17 și 40 de secunde, scorul devine 6-7, golul fiind marcat de Vuk  Milošević. Poli a rămas în inferioritate numerică două minute, prin eliminarea lui Andrei Păiuș, iar oaspeții au marcat prin Branislav Angelovski, 6-8. Portarul Adam Savić, intrat în poarta lui Poli, are o intervenție salvatoare la aruncarea lui Mladen Rakcević, iar Filip Lazarov, din aruncare de la 7 metri, a făcut 7-8. Portarul oaspeților s-a remarcat la aruncarea lui Marko Simović, iar Duško Celica a făcut 7-9. 

Banca tehnică a Politehnicii Timișoara a solicitat time-out, iar la revenirea în joc, pe contraatac, Laurențiu Toma a trimis mingea în bara transversală a porții gazdelor. Predrag Vujadinović a înscris pentru 7-10, iar Zoran Nikolić, pe contraatac, pentru 7-11. Leonard Ștefan a redus diferența, 8-11, iar Dalibor Cutura, din aruncare de la 7 metri, a făcut 8-12. 

Oaspeții au solicitat timp de odihnă (time-out), iar la revenirea în teren, Filip Marjanović a înscris pentru echipa Timișoarei, 9-12, minutul 29 și 19 secunde. Filip Lazarov a reușit o aruncare pe sirenă, mingea a intrat în poarta dobrogenilor, dar arbitrul a anulat golul. Astfel, la pauză a fost consemnat rezultatul favorabil oaspeților, 9-12. 

În repriza secundă, Poli Timișoara a practicat o apărare avansată și agresivă, ajutându-l astfel pe portarul Zlatko Daskaloski să apere mai bine decât în prima parte a meciului. Filip Lazarov a marcat din 7 metri, după ce dobrogenii au comis un fault la prima fază a reprizei, 10-12. Marko Simović a punctat pentru 11-12, dar Laurențiu Toma a înscris pentru 11-13. A urmat o serie de intervenții din partea celor doi portari. Daskaloski a intervenit salvator la aruncările lui Duško Celica, Mladen Rakcević și Laurențiu Toma, iar portarul dobrogenilor, Dane Šijan, l-a blocat pe Leonard Ștefan. 

Laurențiu Toma a marcat pentru 11-14, iar Filip Lazarov, din aruncare de la 7 metri a făcut 12-14. Marko Lasica a adus golul 13 pentru echipa timișoreană, 13-14, iar pe atacul lor, dobrogenii au pierdut mingea, Marko Simović a reușit să intre în posesia acesteia pe partea dreaptă, l-a deschis pe Filip Marjanović care, aflat pe partea stângă, a egalat la 14, minutul 43 și 38 secunde.

Oaspeții au solicitat time-out. La reluarea jocului dobrogenii au mingea, echipa timișoreană comite apărare în semicerc, iar arbitrul o sancționează cu aruncare de la 7 metri. Aruncarea de la 7 metri a fost executat de Dalibor Cutura, scorul devenind din nou favorabil oaspeților, 14-15. Mladen Rakcević a primit o minge în timp ce se afla cu spatele la poarta adversă, reușind să înscrie fără a se întoarce. Un gol spectaculos marcat de pivotul echipei dobrogene și scorul a devenit 14-16. Marko Simović a înscris pentru Poli, 15-16, iar Predrag Vujadinović pentru oaspeți, 15-17. Marko Simović a marcat pentru 16-17, iar Nikola Crnoglavac pentru 16-18.

Din minutul 50 și 18 secunde, în echipa timișoreană a intrat Ilie Vaidasigan de curând transferat de la echipa H.C. „Adrian Petrea” Reșița. Marko Simović a înscris pentru 17-18. Au urmat două intervenții salvatoare ale lui Zlatko Daskaloski, iar Marko Simović, aflat în atac, a irosit ocazia de a egala. Filip Lazarov aruncă de la 7 metri în bara transversală a porții dobrogene, iar Mladen Rakcević a ridicat scorul la 17-19. 

Portarul Daskaloski a respins salvator, iar pe contraatac, Filip Marjanović nu-l poate învinge pe Dane Šijan. Branislav Angelovski este eliminat două minute, Poli primește aruncare de la 7 metri și Marko Simović a înscris pentru 18-19, în minutul 57 și 19 secunde.

Au urmat moment de foc la ambele porți. Daskaloski a intervenit salvator la aruncarea de pe dreapta a lui Laurențiu Toma, iar pe atac, Vuk Milošević nu a reușit să-l învingă pe portarul dobrogean, Dane Šijan prinzând mingea. 

Cu 32 de secunde înainate de finalul jocului, echipa dobrogeană a solicitat time-out. La reluarea jocului, Daskaloski are o intervenție salvatoare la aruncarea lui Laurențiu Toma, minutul 59 și 49 de secunde. Ultimul atac a aparținut lui Poli. Nikola Crnoglavac l-a faultat pe Leonard Ștefan în fața semicercului, iar arbitrul jocului i-a arătat cartonașul roșu handbalistului dobrogean, apoi cartonaș albastru, descalificându-l, dictând aruncare de la 7 metri în favoarea lui Poli Timișoara. Marko Simović a marcat pentru timișoreni, din aruncarea de la 7 metri acordată în ultima secundă a jocului, iar scorul final a fost 19-19. Astfel, S.C.M. Poli Timișoara a obținut un punct prețios în confruntarea cu liderul clasamentului, detronându-l din această postură. 

S.C.M. Politehnica Timișoara a început jocul cu: Zlatko Daskaloski - Filip Marjanović, Vuk Milošević, Marko Pejović, Cristian Fenici, Marko Lasica, Marko Simović. Antrenori, Pero Milošević (principal), Atilla Horvath (secund).

H.C. Dobrogea Sud a început jocul cu: Dane Šijan - Laurențiu Toma, Dalibor Cutura, Zoran Nikolić, Nikola Crnoglavac, George Buricea, Branislav Angelovski. Antrenor, Đorđe Ćirković.

Arbitrii jocului au fost: Radu Iliescu și Doru Manea, ambii din București.

La conferința de presă de la finalul jocului, antrenorul echipei timișorene, Pero Milošević, a declarat: „A fost un rezultat strâns, după un joc de apărare cu multă luptă și tensiune. Nu a fost ușor, pentru că ei joacă mult cu doi pivoți. Ne-am antrenat toată săptămână pentru a le oprim pivoții, pentru că celor doi pivoți, arbitrii le permit să faulteze mult în atac. Când am jucat tactic, am jucat bine. Noroc că Zlatko Daskaloski a apărat mai bine în repriza a doua, deoarece ei au doi portari veterani, Šijan și Stănescu. Când puteam face mai bine, Šijan scoatea tot. La ultima fază Simović și-a asumat responsabilitate și a marcat liniștit. Am luat un punct cu luptă. A fost o partidă dură. Sunt bucuros că pe final am avut și puțin noroc. Este pentru prima dată când acest regulament (n. r. dacă se cominte fault în ultimele 30 de secunde, jucătorul care-l comite este eliminat, iar echipa sa sancționată cu 7 metri) care nu s-a aplicat la un meci sau două, acum s-a aplicat. Sperăm să se respecte și data viitoare. Felicit publicul care ne-a ajutat! Felicit jucătorii că au luptat și nu ne-am pierdut niciodată speranța! Felicit echipa Constanței!”

Pentru echipa S.C.M. Poli Timișoara au marcat, Marko Simović (7 goluri), Filip Lazarov (5 goluri), Vuk Milošević (două goluri), Leonard Ștefan (două goluri), Filip Marjanović (două goluri), Marko Lasica (un gol). Pentru echipa dobrogeană cel mai eficient marcator a fost Dalibor Cutura (7 goluri).

În urma rezultatului obținut, S.C.M. Politehnica Timișoara are un total de 19 puncte și se află pe locul 8 în clasamentul campionatului. Etapa viitoare, S.C.M. Poli Timișoara va juca în deplasare, împotriva echipei A.H.C. Dunărea Călărași (locul 10, 13 puncte). Meciul va avea loc sâmbătă, 10 decembrie.

       

Cornel Seracin