În ultimul meci al etapei a noua din Liga întâi, A.C.S. Politehnica Timișoara a repurtat o victorie de răsunet pe gazonul stadionului Ștefan cel Mare”, dispunând cu 2-1 de gazdele Dinamo București, o echipă care a practicat un joc șters, lipsit de consistență (mai ales în repriza secundă), această evoluție prilejuind lui Ionuț Popa obținerea primei victorii, din postura de antrenor, împotriva lui Dinamo. 

În primele 15 minute ale jocului, dinamoviștii au irosit două ocazii de a marca, în minutul 2, prin Steliano Filip, Curileac blocând șutul pe colțul scurt, din careul mic și în minutul 14, când Costache a reluat imprecis, pe lângă poarta echipei bănățene, după o centrare foarte bună a lui Filip. 

În minutele 15 și 28, A.C.S. Poli Timișoara a ratat două bune ocazii de a marca, prin Drăghici, care după o inscursiune, a șutat slab, în brațele lui Penedo și prin Vașvari, șutul său trecând puțin pe lângă poarta lui Penedo.

În minutul 29, dinamoviștii au deschis scorul. După o pasă venită foarte bine de la Nemec, Costache a intrat în careul de 16 metri advers și l-a învins pe portarul Curileac, 1-0. 

În minutul 33, Șeroni a pasat bine pentru Bîrnoi care a scăpat spre poarta dinamovistă, iar odată intrat în careu, Penedo l-a faultat pe mijlocașul timișorean, iar arbitrul a acordat penalty pentru A.C.S. Poli. Penalty-ul a fost marcat de Vașvari, iar din minutul 36 scorul a redevenit egal, 1-1. Până la finalul reprizei întâi, consemnăm ocazia lui Hanca care din vole a trimis mingea pe lângă poarta lui Curileac. La pauză, scorul a fost 1-1. 

În repriza secundă, prima ocazie de gol a aparținut echipei gazdă. În minutul 48, Nemec, după o pasă primită de la Anton, a reluat cu capul, din careul de 16 metri advers, dar mingea a trecut pe lângă stâlpul din dreapta portarului timișorean.

În minutul 56, oaspeții au ratat o mare ocazie de a marca. Abia introdus în terenul de joc, Ivan Ćurjurić, noua achiziție a echipei bănățene, a trimis, din careul de 6 metri advers, puțin pe lângă poarta lui Penedo. 

În minutul 62, A.C.S. Poli Timișoara a preluat conducerea pe tabela de scor. Octavian Drăghici, după o pasă foarte bună, primită de la Vașvari, a marcat din careul de 16 metri advers, trimițând balonul pe lângă Penedo, în plasă, 1-2.

În minutul 66, oaspeții au ratat o bună oportunitate de a se desprinde. Mai întâi, pe partea dreaptă, un schimb de pase între Munteanu și Drăghici, cu o centrare a ultimului, în careul de 16 metri advers, la Ćurjurić, care aflat în zona punctului de la 11 metri a trimis mingea peste poarta lui Penedo. În minutul 68, Crețu a fost aproape să-și introducă mingea în propria poartă, reluarea sa cu capul fiind respinsă în corner de Curileac. 

Ultima ocazie a meciului a aparținut lui Dinamo, Șerban trimițând balonul pe lângă poarta adversă. Astfel, A.C.S. Politehnica Timișoara s-a impus la București, în fața echipei S.C. Dinamo 1948 București, cu rezultatul final, 2-1, reușind să producă cea de-a doua surpriză în acest campionat, după ce, în etapa trecută, pe propriul teren, timișorenii au învins F.C. C.F.R. 1907 Cluj S.A., 4-3. Această izbândă a echipei bănățene a fost cea de-a treia consecutivă obținută în acest campionat, panta ascendentă a formației antrenată de Ionuț Popa începând odată cu etapa a VII-a, atunci când A.C.S. Poli a învins la Mediaș, gazdele de la C.S. Gaz Metan, 2-0. 

Echipele aliniate la startul jocului au fost:

S.C. Dinamo 1948 București: Jaim Penedo - Giorgos Katsikas, Sergiu Hanca, Steliano Filip, Ionuț Nedelcearu, Paul Anton (minutul 62, Rivaldo Mosca „Rivaldinho”), May Mahlangu, Diogo Salomão, Filipe Nascimento (minutul 85, Ionuț Șerban), Valentin Costache, Adam Nemec (minutul 56, Jeremy Bokila). Antrenor, Cosmin Contra. 

A.C.S. Politehnica Timișoara: Marius Curileac - Gabriel Cînu, Valentin Crețu, Cristian Melinte, Alin Șeroni, Gabriel Vașvari, Josip Šoljić (minutul 56, Ivan Ćurjurić), Alexandru Munteanu (minutul 89, Alexandru Ciucur), Andrei Artean, Cosmin Bîrnoi, Octavian Drăghici (minutul 76, Miguel Bianconi). Antrenor, Ionuț Popa. 

Arbitrii jocului au fost, Adrian Cojocaru (centru), Valentin Avram (asistent), Marius Marchidanu (asistent). Cartonașe galbene au fost acordate, în tabăra timișoreană, Valentin Crețu, Josip Šoljić, Alexandru Munteanu, în tabăra dinamovistă, Jaim Penedo, Ionuț Nedelcearu.

La finalul jocului, antrenorul echipei bucureștene, Cosmin Contra, a declarat următoarele: „Nu-mi explic diferența de atitudine de joc, din prima repriză cu cea de-a doua. Efectiv stăteam pe margine și nu știam ce să mai fac. Am pierdut complet controlul jocului, mai ales în a doua repriză, după cadoul pe care l-am făcut la golul doi. O echipă foarte periculoasă, așa cum am spus și înainte de meci, o echipă foarte bine așezată în teren, o echipă care pe contraatac este una dintre cele mai bune acum, din România, cu jucători foarte rapizi. Ne-au egalat foarte repede după ce noi am marcat. Noi am început foarte bine jocul, am avut și ocazii, am și marcat, după care a venit faza de la penalty, au egalat și după pauză nu-mi explic ce s-a întâmplat. Chiar nu găsesc explicații”. 

La finalul jocului, antrenorul echipei timișorene, Ionuț Popa, a declarat: „Am avut un egal la Dinamo, când eram la Iași, dar este prima victorie și mă bucur, deși, când a început jocul, mă gândeam să nu luăm multe goluri. Dinamo a început agresiv, a jucat rapid și-au creat două, trei mari ocazii de gol. Au adus mulți jucători în careu la noi. Am început noi prost, ne-am pierdut puțin. Repet, îmi era frică să nu luăm bătaie la scor. În repriza a doua am avut două ocazii singuri cu portarul, Ćurjurić și Bîrnoi. Mă bucur că am câștigat!”

În urma acestui rezultat, A.C.S. Politehnica Timișoara are un total de 16 puncte și se află pe locul 6 în clasamentul la zi al ligii întâi, iar etapa viitoare va evolua pe teren propriu, Arena „Dan Păltinișanu”, împotriva echipei A.C.S. Sepsi O.S.K. Sfântu Gheorghe. Meciul se va disputa sâmbătă, 16 septembrie, cu începere de la ora 18. 

Cornel Seracin

Foto: www.acspoli.ro