Etapa cu numărul doisprezece a ligii a doua de fotbal nu a adus revenirea cu o izbândă pentru Ripensia Timișoara, „ripensiștii” continuându-și perioada nefastă a evoluției lor. După ce, în precedentul joc de pe propriul teren, Ripensia Timișoara a fost învinsă de echipa din Mioveni, 0-1, astăzi, galben-roșii au suferit o nouă înfrângere, cea de-a doua consecutivă pe propriul teren, în fața echipei ce începea acest joc, din postura de ultimă clasată, C.S. Balotești, 1-2.

Fără a putea miza pe cel mai bun „unsprezece” de start, coordonatorul de joc, Adrian Zaluschi fiind suspendat pentru cumul de cartonașe galbene, iar fundașul central, Mihai Hecsko și fundașul dreapta, Laurențiu Luca, accidentați, antrenorul principal al echipei timișorene, Remus Steop, a fost nevoit să apeleze la un „unsprezece” de start contând pe faptul că, „echipa are nevoie de fiecare jucător... fiecare jucător este important”. Astfel,  A.F.C. Ripensia Timișoara a început cu, Iulius Rădulescu - Adrian Popa (cpt.), Flavius Vlădia, Claudiu Apro, Călin Toma - Andrei Dumiter (Marius Semeniuc, minutul 46), Gabriel Stoi (Denis Golda, minutul 83), Laurențiu Tudor, Adrian Ungureanu, Sebastian Bobină (Claudiu Matiș, minutul 57) - Ndiaye Mediop. 

Prima ocazie de gol a meciului poate fi consemnată în dreptul echipei gazdă, în minutul 5, atunci când,  Adrian Ungureanu a încercat poarta apărată de Alexandru Iordan, șutând de la aproximativ 20 metri, ușor lateral dreapta, pe jos, dar Iordan a reținut mingea. În minutul 13, golgheterul echipei timișorene, atacantul Ndiaye Mediop, aflat în careul de 16 metri advers, pe stânga, trage pe poarta oaspeților, dar se acordă corner. 

Porniți în atac, galben-roșii au neglijat apărarea, iar la un contraatac al oaspeților, poate singura lor ieșire de până atunci la poarta gazdelor, din minutul 17, scorul devine 0-1. Marian Neagu a centrat de pe partea dreaptă, iar  Adrian Hurdubei a înscris în stânga portarului Iulius Rădulescu. 

După deschiderea scorului, în minutul 19, oaspeții au solicitat o lovitură de la 11 metri, considerând henț în careu la intervenția fundașului Flavius Vlădia. Arbitrul a considerat regulamentară intervenția fundașului timișorean. 

În minutul 37, Flavius Vlădia a prins un șut bun, de la aproximativ 20 metri de poarta adversă, zonă centrală, dar un fotbalist al oaspeților a deviat mingea, iar portarul a reținut. În minutul 39, oaspeții au ratat o bună oportunitate de a-și majora scorul. Eugen Nica a scăpat spre poarta gazdelor, a ajuns față în față cu portarul Iulius Rădulescu, dar, din marginea careului de 16 metri, a ratat posibilitatea de a mări avantajul echipei sale. La vestiare s-a intrat cu avantajul oaspeților, 0-1.

Începutul reprizei secunde a marcat o bună ocazie a oaspeților, în minutul 53. Marian Neagu, aflat la aproximativ 20 metri de poarta adversă, ușor lateral dreapta, a șutat pe colțul scurt al porții lui Iulius Rădulescu, dar goalkeeper-ul Ripensiei a reținut balonul. 

În minutul 62, Ndiaye Mediop, aflat în careul advers, trage pe lângă poartă, iar un minut mai târziu, atacantul echipei timișorene, din careu, a trimis în bara transversală a porții lui Alexandru Iordan, după o fază începută de Călin Toma, pe stânga.

Faza din minutul 63, a „vestit” egalarea din minutul 64, Adrian Ungureanu înscriind pentru Ripensia Timișoara, 1-1. Imediat după repunerea balonului în joc, de la centrul terenului, oaspeții încearcă vigilența portarului Ripensiei expediind un șut direct la poarta sa, dar Iulius Rădulescu a prins mingea și a zădărnicit tentativa oaspeților. 

Au urmat ocazii de gol pentru Ripensia Timișoara. În minutul 67, din centrarea lui Călin Toma, Claudiu Matiș, aflat în careul de 16 metri al oaspeților, a reluat cu o lovitură de cap, peste poartă. După o lovitură liberă acordată Ripensiei din jumătatea adversă de teren, Adrian Popa marchează, dar arbitrul anulează golul pe motiv că nu a fluierat executarea loviturii libere, deși avea mâna ridicată în semn că se putea executa (o eroare a „centralului” la această fază, una din numeroasele sale erori din acest joc). 

O altă fază controversată s-a petrecut în minutul 81, atunci când echipa din Balotești a declanșat un contraatac, Valentin Andrei primind mingea în jumătatea adversă de teren, fiind suspectat că se afla într-o poziție de off-side (asistentul nu a semnalizat), după care a intrat în careul echipei timișorene, a pasat lui Alin Gojnea (introdus în echipa vizitatoare, în minutul 60, în locul lui Dănuț Ciubuc), iar fotablistul vizitatorilor a irosit oportunitatea de a marca, mingea ieșind în afara cadrului porții gazdelor. Arbitrul central a intervenit și a considerat că Gojnea a fost faultat (incomodat???) de goalkeeper-ul Ripensiei, Iulius Rădulescu (a primit cartonaș galben în urma acestei faze) și a oferit penalty echipei vizitatoare. Alexandru Coman a executat lovitura de pedeapsă, iar scorul a devenit favorabil oaspeților, 1-2. 

Până la finalul meciului, gazdele au încercat să egaleze, au irosit bune ocazii, în schimb,  oaspeții ar fi putut să-și mărească avantajul în minutul 90+2, pe un contraatac, dar poarta gazdelor a fost salvată până la urmă, mingea fiind respinsă din apropierea liniei porții timișorene.

„Deocamdată am pierdut patru bătălii. Sperm să ne revenim cât mai repede după insuccesele pe care le-am avut. Nu este ușor. Trecem printr-un moment mai dificil, dar eu am încredere exact cum am avut când am început pregătirile pentru liga a doua, pentru că am fost aceeași componenți și lucrurile erau la fel ca înainte. Poate că nu am avut suficient curaj, astăzi, poate că am jucat și cu un oarecare trac, dar, una peste alta, dacă ați văzut cum au evoluat lucrurile, cred că nu meritam să pierdem, în primul și-n primul rând. Am încercat să găsim niște soluții pentru jocul de astăzi, care, pe alocuri au fost viabile, poate nu, dar ăștia suntem, și în momentul în care apar anumite accidentări, cartonașe acumulate, oboseală, normal că trebuie să apelăm la cei care sunt apți în momentul jocului. Este logic. Ați văzut, l-am pierdut pe Hecsko, l-am pierdut pe Zaluschi pentru jocul de astăzi, l-am pierdut pe Luca (...). Noi nu suntem o echipă care avem în componență atât de mulți jucători încât să nu fie nici un fel de problemă în momentul în care alcătuiești un «unsprezece» (...). Asta e!”, a declarat la finalul disputei, antrenorul principal al echipei Ripensia Timișoara, prof. Remus Steop.  

Antrenorul echipei C.S. Balotești, fostul atacant Laurențiu Diniță, a declarat următoarele la finalul jocului echipei sale de la Timișoara: „Un meci dificil. Am întâlnit o echipă foarte bună. Pentru noi sunt foarte importante cele trei puncte. Practic, este o gură de aer imensă, să putem să ieșim de acolo, puțin, dar este doar un joc. Pentru noi este ceva extraordinar. Am avut și noroc, probabil am avut și ghinion. Am avut, la 1-0, singuri cu portarul, încă o ocazie, prin care puteam să facem 2-0 și, probabil să închidem meciul.Trebuie să ne pregătim în continuare și, dacă vom juca cu aceeași atitudine și cu aceeași determinare, probabil că vom aduna mai multe puncte”.

Echipa de strat a  C.S. Balotești a fost: Alexandru Iordan – Marian Neagu, Valentin Andrei (Valentin Flămânzeanu, minutul 85), Constantin Dedu, Andrei Răuță, Dănuț Ciubuc (Alin Gojnea, minutul 60), Costin Mirescu, Vlad Opriș, Adrian Hurdubei (Alexandru Coman, minutul 68), Eugen Nica, Lucian Ion (cpt.). 

Arbitrii acestui joc au fost, Mircea Ardelean (centru), Casian Băla (asistent), Alina Mihoc (asistent). Cartonașe galbene au fost acordate, din echipa Ripensiei, pentru Adrian Popa, Andrei Dumiter, Laurențiu Tudor, Ndiaye Mediop, din echipa C.S. Balotești, pentru Costin Mirescu și Vlad Opriș. Arbitrajul a fost plin de erori, erori care au avut impact negativ asupra moralului fotbaliștilor aflați în teren (și, poate și asupra rezultatului final al meciului), publicul luând atitudine la neatențiile de arbitraj. 

Așadar, Ripensia Timișoara pierde, consecutiv, cel de-al patrulea joc din această ediție a eșalonului secund, iar cu un total de 17 puncte, rămâne momentan, pe locul 7 în clasamentul întrecerii. 

Până acum, în etapa a XII-a s-au înregistrat următoarele rezultate: C.S. Sportul Snagov S.A.-C.S. Pandurii Lignitul Târgu Jiu 0-0, C.S. Știința Miroslava-C.S. F.C. Olimpia 2010 Satu Mare 2-1, A.C.S. Foresta Suceava-A.F.C. Dunărea 2005 Călărași 0-2, C.S. Luceafărul Oradea-C.S. Afumați 1-2, A.F.C. Ripensia Timișoara-C.S. Balotești 1-2, A.C.S. Dacia Unirea Brăila-C.S. Mioveni 2-2, Fotbal Club Argeș-A.C.S. F.C. Academica Clinceni 1-1, A.F.C. Chindia Târgoviște-F.C. Metaloglobus București 3-0. Duminică, 15 octombrie, cu începere de la ora 15,30, pe gazonul arenei „Dan Păltinișanu”, se joacă A.S.U. Politehnica Timișoara-A.F.C. U.T. Arad (în direct, la DigiSport 1), iar marți, 17 octombrie, de la ora 19,30, A.F.C. A.S.A. 2013 Târgu Mureș-A.F.C. Hermannstadt (în direct, la DigiSport 1).  

În ultimul meci al etapei a XI-a, jucat luni, 9 octombrie, C.S. Mioveni-A.F.C. A.S.A. 2013 Târgu Mureș 2-1.

   

Cornel Seracin