Între 13-15 aprilie s-a desfășurat la Herneacova National Jumping, concursul de echitație cu participare internațională, competiție organizată de Federaţia Ecvestră Română şi Domeniul Herneacova, întrecere urmând să continue între 20-22 aprilie în același loc.

În prima zi a concursului, pe terenul de competiție au fost prezenți cei mai buni sportivi din România și Bulgaria, etalându-și talentul și măiestria în sărituri peste obstacole. În această competiție, din prima zi, au fost înscrişi 120 de cai.

La cinci din cele șase probe ce au avut loc în prima zi a competiției, cele mai bune echipe călăreț-cal au fost cele legitimate la Asociaţia Club Sportiv de Echitaţie şi Agrement Herneacova. 

Este vorba de, Ştefan Ailoaie, cu calul Rândunica - locul I la 90 cm, Dunja Al Jamal, cu calul „Gandalf” - locul I la 100 cm, Ştefan Găleancu, cu calul „Vesela” - locul I la 110 cm, copii, Ştefan Găleancu, cu calul „Navaro” - locul I la 120 cm, juniori, Alexandra Brădişteanu-Mladin, cu calul „Alehandro” - locul I la 125 cm, tineret.

În cea de-a doua zi a concursului de sărituri peste obstacole, Herneacova National Jumping, s-au aliniat la start 145 de cupluri călăreţ-cal din România şi Bulgaria.

La fel ca în prima zi, au fost şase probe, în care înălţimea obstacolelor a crescut de la 90 cm la 135 cm. Cea mai dificilă probă a zilei a fost câştigată de românul Norbert Schumann, legitimat la C.S.A. Steaua, care l-a încălecat pe „Clearwater S”.

Clasamentul de la această probă a fost completat de, Ionuţ Ursache, cu calul „Cashmere 31”, România - locul II, Ivaglo Bonev cu calul „Dendence”, Bulgaria - locul III, Ionel Bucur, cu calul „Cassius”, România - locul IV, Angel Nyagolov, cu calul „Chaccothago”, Bulgaria - locul V, Ivaglo Bonev cu calul „Quentin”, Bulgaria - locul VI, Ionuţ Cruceru, cu calul „Acochini JJ”, România - locul VII, Damian Cojocariu, cu calul „Cristalla”, România - locul VIII.

Competiția de echitație, Herneacova National Jumping se află, anul acesta, la prima ediție, iar valoarea totală a premiilor puse în joc este de 30.000 de euro. În această competiție participă cei mai buni sportivi din România, Serbia, Bulgaria și Ungaria.

        

Cornel Seracin