Echipa de handbal masculin a Timișoarei, S.C.M. Politehnica Timișoara, a încheiat prima parte a campionatului pe locul 5, totalizând 53 puncte. În ultima etapă a primei părți din Liga „Zimbrilor”, studenții au fost învinși de C.S. Minaur Baia Mare, pe parchetul sălii „Lascăr Pană” din municipiul maramureșean, 23-31.

Astfel, odată încheiată prima fază a întrecerii, S.C.M. Politehnica Timișoara a pășit în play-off, urmând să întâlnească echipa C.S.M. București, team ce a încheiat prima parte a campionatului, pe locul 4, cu 55 puncte în clasament. Între S.C.M. Politehnica Timișoara și C.S.M. București se va juca unul din sferturile de finală ale acestei ediții de campionat, confruntările urmând să aibă loc după sistemul cel mai bun din trei partide. Echipa mai bine clasată, C.S.M. București, va beneficia de două meciuri pe propriul parchet.

Primul joc dintre cele două vecine de clasament, C.S.M. București și S.C.M. Politehnica Timișoara a avut loc la București și, pentru a se decide echipa învingătoare, au fost necesare aruncările de la 7 metri.

Primul sfert de oră al disputei a fost unul intens, cu încercări de desprindere ale gazdelor, dar timișorenii, încrezători în forțele lor, au avut câteva reveniri și s-au menținut în apropierea echipei bucureștene pe tabela de marcaj. Diferența maximă în prima repriză a fost de patru goluri avans în favoarea echipei bucureștene. Portarul team-ului bănățean, Adam Savić, a avut câteva intervenții remarcabile, reușind să apere și două aruncări de la 7 metri ale gazdelor. Până la finalul primei reprize, oaspeții au reușit să se apropie la o lungime în spatele gazdelor, astfel că, la vestiare s-a intrat cu un avantaj minim pe tabela de marcaj, în favoarea C.S.M.-ului, 12-11. 

La începutul reprizei secunde, S.C.M. Politehnica Timișoara a egalat, artizanul primei egalări fiind Marko Lasica, 12-12. După aproximativ două minute din cea de-a doua repriză, Timișoara a preluat pentru prima dată conducerea pe tabela de marcaj în acest meci. Căpitanul Cristian Fenici a înscris și a adus avantajul lui Poli, 12-13. Prin Robledo Garcia, gazdele au egalat, 13-13, iar Cristian Fenici a adus, din nou, avantajul bănățenilor, 13-14. Chike Onyejekwe a egalat la 14, pentru ca, din nou, Cristian Fenici să aducă Timișoara în avantaj, 14-15. 

După egalarea lui Goce Georgievski, 15-15, gazdele au început iarăși să se desprindă pe tabela de marcaj. Prin golurile reușite de Goce Georgievski (două) și Garcia Robledo (unu), bucureștenii conduceau în minutul 41 al meciului, 18-15. 

Oaspeții au revenit până în minutul 55 al disputei și au egalat, 23-23, prin reușita lui Miloš Orbović, după care gazdele au preluat conducerea, iar la finalul celor 60 de minute ale jocului, scorul a fost consemnat egal, 25-25, Marko Lasica reușind să înscrie pentru echipa timișoreană și să trimită meciul la loviturile de la 7 metri. În repriza secundă, s-a remarcat din echipa bucureșteană portarul Ionuț Ciobanu. 

În cele 60 de minute ale confruntării, marcatorii echipei timișorene au fost: Cristian Fenici (8 goluri), Miloš Orbović (4 goluri), Filip Marjanović (4 goluri), Marko Lasica (3 goluri), Alin Șania (două goluri), Krsto Milošević (două goluri), Leonard Ștefan (un gol), Flavius Cîmpan (un gol). Pentru C.S.M. București, cele mai multe goluri, în acest meci, au fost marcate de Robledo Garcia (9 goluri). 

În urma aruncărilor de departajare, S.C.M. Politehnica Timișoara a obținut victoria, 29-28, alb-violeții înscriind toate cele 4 aruncări de la 7 metri (Filip Marjanović, Krsto Milošević, Miloš Orbović și Flavius Cîmpan) în timp ce gazdele au ratat două (Ramon Somlea și Saša Marijanac).

„Am luptat cu sufletul, am crezut până la final, dar am avut și noroc. Sunt mândru de băieți pentru modul cum au luptat, în ciuda numeroaselor accidentări pe care le avem; Marjanović a jucat după doar două antrenamente făcute, Fenici a venit tot după o perioadă fără meciuri, Păiuș are probleme, iar Vuk Milošević are nevoie de o lună și jumătate de pauză pentru se vindeca la ruptura musculară a mușchilor gemeni. E un miracol că am câștigat la București! C.S.M.-ul era favorită înaintea jocului I din «sferturi» și încă rămâne favorită și înaintea jocului al doilea din play-off. Acum, devine și mai greu pentru noi să ne calificăm. Suntem siguri că adversarii noștri vor veni pregătiți sută la sută să câștige la Timișoara; ei au un buget dublu față de al nostru și un lot superior cu contracte mult mai substanțiale. Avem nevoie de sprijinul publicului, joi, la meciul al doilea. Vom lupta până la moarte la acest meci de acasă, iar dacă nu vom reuși, va mai fi un prilej la București să câștigăm din nou. Vom lupta cu cinci jucători, cu 10 sau 15, cu problemele financiare pe care le ducem în continuare. Vom lupta pentru a intra în grupa locurilor 1-4. Îmi pare rău că sunt oameni de handbal în Timișoara, care n-au crezut în noi, deși le-am demonstrat că putem fi capabili de performanțe, iar finala de Cupă jucată cu Constanța e o dovadă. Eu cred că toată Timișoara trebuie să fie alături de noi pentru a încerca să câștigăm următoarea partidă!”, a declarat, la finalul jocului de la București, antrenorul principal al echipei timișorene, Pero Milošević.

Cel de-al doilea joc din sferturile de finală ale Ligii Naționale de Handbal Masculin, dintre S.C.M. Politehnica Timișoara și C.S.M. București, va avea loc joi, 19 aprilie, cu începere de la ora 17:30, în Sala Sporturilor „Constantin Jude” din Timișoara. Dacă Poli învinge, se califică în semifinale, dacă înving bucureștenii, meciul decisiv se va desfășura la București, duminică, 29 aprilie. 

Cornel Seracin