Cea de-a XXXVII-a rundă a ligii secunde de fotbal a adus, pentru fotbalul timișorean, confruntarea sportivă a municipiului de pe Bega, A.S.U. Politehnica Timișoara-A.F.C. Ripensia Timișoara. Jocul s-a disputat pe gazonul arenei „Dan Păltinișanu”, iar cele două concitadine au oferit, puținilor spectatori prezenți la acest derby local, un spectacol fotbalistic agreabil, cu destule faze electrizante la cele două porți, iar în final, „gazdele” s-au impus la limită, 2-1.

Prima ocazie de gol a meciului, poate fi consemnată în minutul 5, atunci când, după o lovitură liberă acordată Ripensiei de pe partea dreaptă, chiar din marginena terenului, mingea a fost centrată în careul lui A.S.U., iar de la aproximativ 11 metri de poarta lui Bozoancă, Dumiter a reluat cu putere, dar Scutaru s-a interpus pe direcția balonului și pericolul a fost îndepărtat.

În minutul 7, portarul Rădulescu a greșit o pasă, iar de pe dreapta, A.S.U. a inițiat o bună ocazie de a marca. Totul s-a încheiat cu ratarea lui Plămadă, de la aproximativ 7 metri de poarta adversă. Iulius Rădulescu a respins. 

În minutul 10, aflat la aproximativ 20 de metri de poarta lui Rădulescu, Deian Sorescu, din poziție centrală, șutează, dar mult peste poarta Ripensiei.

În minutul 11, după ce mingea a fost repusă din colțul careului mic, din câteva pase a ajuns la Andrei Dumiter, în marginea careului de 16 metri al echipei în alb-violet. Dumiter a pasat lui Adrian Ungureanu, care aflat la aproximativ 20 metri de poarta lui A.S.U., ușor lateral dreapta, a șutat slab, cu stângul, iar Bozoancă a prins mingea.

Încă nu s-a încheiat minutul 11 și, imediat după faza Ripensiei, portarul Bozoancă a repus mingea în joc, iar din câteva pase balonul a ajuns în careul advers, pe partea stângă, la Vasile Nicolae, care a șutat la poarta lui Rădulescu. Iulius Rădulescu nu a reușit să rețină mingea, a respins în față, iar de acolo, pe fază, Ionuț Plămadă a înscris în dreapta portarului Ripensiei, 1-0.

După 4 minute de la marcarea golului, Ripensia Timișoara avea să egaleze. În minutul 15, după o repunere a balonului în joc de către Zurbagiu, ca urmare a unui fault comis de A.S.U., pe stânga, mingea ajunge la Laurențiu Tudor, care a trimis-o pe partea dreaptă, în terenul advers, iar de acolo ajunge la Mediop, în careul de 16 metri. Mediop execută două driblinguri și așează mingea pentru șutul lui Adrian Ungureanu aflat la aproximativ 15 metri de poarta adversă, zonă centrală, Ungureanu trimițând mingea în stânga lui Bozoancă, ieșit din poartă, pe colțul scurt, 1-1.

În minutul 25, de pe stânga, este inițiată o acțiune de atac la poarta lui Rădulescu. Vasile Nicolae, aflat la aproximativ 25 metri de poarta Ripensiei, ușor lateral stânga, șutează cu dreptul pe spațiul porții, iar Rădulescu a prins mingea.

În minutul 27, A.S.U.  a recuperat mingea în jumătatea de teren a Ripensiei. De la Poparadu, mingea este pasată în carul de 16 metri advers, pe dreapta, lui Deian Sorescu, care, fără preluare, aflat în dreapta careului de 16 metri advers, a șutat, dar mingea a trecut pe lângă stâlpul din dreapta lui Rădulescu. 

În minutul 29, după o lovitură libere executată de pe stânga, din apropierea careului de 16 metri advers, Ungureanu a centrat în careul de 16 metri, iar de acolo, aflat la aproximativ 10 metri de poarta lu Bozoancă, Laurențiu Tudor a reluat cu o lovitură cu capul, iar mingea a fost prinsă de Bozoancă. 

În minutul 33, Vasile Nicolae a recuperat o mingea din apropierea propriul careu de 16 metri, a pornit cu mingea la picior pe stânga terenului, i-a pasat lui Plămadă, care a intrat în stânga careului de 16 metri advers, a centrat, dar mingea, care ar fi poposit în piciorul lui Sorescu desprins din marcajul lui Călin Toma, a fost trimisă de Apro în corner. Lovitura de colț a fost executată de Sorescu în careul de 16 metri advers, iar de acolo, Raul Krausz, de la aproximativ 8 metri de poarta adversă, zonă centrală, a trimis cu capul pe lângă stâlpul din dreapta portarului Rădulescu.

În minutul 35, Mediop este deschis de pe partea dreaptă de un coechipier, își așează mingea din două mișcări și preia din marginea careului de 16 metri advers, printre Bilia și Scutaru, dar mingea trece milimetric pe lângă stâlpul din dreapta porții lui Bozoancă.

În minutul 38, un atac început de Ripensia în propria jumătate de teren se încheie cu șutul lui Mediop (cu stângul) de la aproximativ 17 metri de poarta lui Bozoancă, ușor lateral dreapta, portarul Bozoancă reține mingea la firul ierbii.

În minutul 45, Mediop a primit o pasă de la un coechipier și a pornit într-o cursă pe partea dreaptă. A intrat în careul advers, a fost întâmpinat de Bozoancă care a reușit să agațe mingea de la picioarele atacantului-golgheter al Ripensiei, îndepărtând parțial pericolul. Mediop a revenit, a recuperat mingea din partea dreaptă a careului advers și a centrat în marginea careului de 6 metri, acolo unde se afla Dumiter, care, cu o lovitură de cap, a trimis pe cadrul porții lui A.S.U., iar de pe linia porții, Scutaru, cu capul, a îndepărtat pericolul.

O primă repriză cu multe faze la ambele porți, încheiată cu o uriașă ratare a Ripensiei. La pauză, scor egal, 1-1.

Repriza a doua a început cu câte o ocazie la ambele porți. În minutul 53, Mediop a scăpat singur (pe stânga) cu Dur-Bozoancă, dar trage slab, iar portarul Politehnicii a prins fără probleme. În minutul 66, Sorescu a centrat de pe dreapta, Plămadă a reluat cu o lovitură de cap, iar Rădulescu are un reflex senzaţional şi respinge mingea.

În minutul 67, Vasile Nicolae întoarce trei adversari şi şutează excelent, plasat, de la 20 de metri, dar Rădulescu respinge în corner.

În minutul 69, Stoi şutează de la 30 de metri, Dur-Bozoancă respinge în lateral.

În minutul 70, Ghinescu îl lansează în adâncime pe Sorescu, care trage din unghi. Rădulescu e pe fază şi respinge.

În minutul 77, după o lovitură de colț executată de Ungureanu, până la Călin Toma, fundașul Ripensiei a centrat în careul advers, mingea a fost respinsă de un apărător al lui A.S.U., până la Denis Golda, aflat ușor lateral stânga, iar atacantul Ripensiei Timișoara a reluat mingea de la aproximativ 17 metri de poarta adversă, pe spațiul porții lui Bozoancă, dar portarul lui A.S.U. a respins mingea, pericolul fiind îndepărtat de Motreanu și Poparadu. Câteva momente mai târziu, același atacant al Ripensiei a expediat un șut de la aproximativ 20 metri de poarta lui Bozoancă, zonă centrală, dar mingea a trecut pe lângă încheietura barelor din stânga porții „gazdelor”. 

În minutul 80, după o centrare de pe dreapta, a lui Sorescu, în careul Ripensiei, mingea a fost preluată peste poarta lui Rădulescu, de Krausz, aflat la marginea careului de 6 metri. Incredibilă ratarea lui Raul Krausz!

În minutul 81, din careu lui A.S.U. se respinge un atac al Ripensiei și se declanșează un atac la poarta lui Rădulescu. Mingea ajunge pe dreapta la Sorescu, care înaintează cu mingea la picior, intră în careul de 16 metri advers și, din lateral dreapta, de la aproximativ 11 metri de buturile lui Rădulescu, șutează puternic, dar portarul Ripensiei a prins mingea.

În minutul 83, A.S.U. va marca golul victoriei. Echipa în alb-violet a recuperat un balon pe partea stângă a Ripensiei, mingea a fost pasată lui Vasile Nicolae, aflat în zonă centrală, iar mijlocașul echipei studențești, printre doi adversari, pe culoar, i-a pasat în careul de 16 metri advers lui Carol Taub, care, aflat într-o bună poziție, la aproximativ 9 metri de poarta adversă, ușor lateral stânga, a șutat cu stângul și a înscris în dreapta lui Rădulescu.

În minutul 90+3, arbitrul a considerat că Raul Krausz a comis falut asupra lui Adrian Popa și a acordat lovitură liberă de pe dreapta, din apropierea careului de 16 metri advers, pentru Ripensia. A executat căpitanul echipei în galben-roșu, Adrian Popa, la colțul din stânga portarului Bozoancă, iar de acolo, cu o lovitură de cap, Denis Golda a trimis peste poarta Politehnicii, irosind ultima ocazie a meciului. 

Astfel, cu rezultatul final 2-1, A.S.U. Politehnica Timișoara a încheiat ediția 2017/2018 a ligii secunde de fotbal. În ultima etapă a compatiției, A.S.U. Politehnica Timișoara nu va evolua la Târgu Mureș, întrucât adversara locală, A.F.C. A.S.A. 2013, a fost dezafiliată de drept de la F.R.F., prin decizia Comitetului Executiv al federației. La finalul ultimei etape, A.S.U. Politehnica Timișoara va primi încă trei puncte în clasamentul competiției, puncte dobândite ca urmare a rezultatului de 3-0, stabilit la „masa verde”, împotriva dezafiliatei din Târgu Mureș.

Echipele de start au fost:

A.S.U. Politehnica Timișoara: Cosmin Bozoancă - Radu Motreanu, Dănuț Bilia (cpt.), Cristian Scutaru, Carol Taub - Raul Krausz, Adrian Poparadu - Marvin Schieb (Răzvan Ghinescu, minutul 68), Vasile Nicolae (Ionuț Coadă, minutul 90), Deian Sorescu - Ionuț Plămadă (Marko Giuricici, minutul 84). Antrenor, Antonio Foale.

A.F.C. Ripensia Timișoara: Iulius Rădulescu - Adrian Popa (cpt.), Cristian Bocşan, Claudiu Apro, Călin Toma - Laurențiu Tudor, Costel Zurbagiu (Gabriel Stoi, minutul 59) - Adrian Ungureanu, Ndiaye Mediop (Sebastian Bobină 81), Andrei Dumiter - Alexandru Bădăuţă (Golda, minutul 76). Antrenor, Ciprian Urican. 

Au arbitrat, Kovacs Szabolcs (centru), Răzvan Soponar (asistent), Alexandru Filip (asistent). Au primit cartonașe galbene, de la A.S.U. Poliotehnica Timișoara, Dănuț Bilia, Adrian Poparadu, de la A.F.C. Ripensia Timișoara, Costel Zurbagiu. 

A.S.U. Politehnica Timișoara a încheiat anul competițional pe locul 7 în ierahia finală a întrecerii, cu un total de 56 puncte. 

La finalul confruntării, antrenorul echipei A.S.U. Politehnica Timișoara, Antonio Foale a rostit aprecieri, la adresa fotbaliștilor pe care i-a antrenat, în calitate de interimar, după plecarea „principalului” Bogdan Andone, dar și la adresa galeriei pe care o consideră cel de-al doisprezecelea jucător: „Un final, pentru noi, fericit. Le mulțumesc băieților, le mulțumesc tuturor suporterilor care au fost cu noi de-a lungul anului! Noi, cam la fiecare joc, am jucat cu om în plus, în 12, pentru că și galeria noastră contează. Ocaziile au fost de ambele părți. Părerea mea este că a fost un joc frumos, cu ocazii de ambele părți. Noi, într-adevăr, mai pragmatici și asta ne-a adus și victoria. Îi felicit pe băieți! M-a mulțumit atitudinea lor. A fost atitudine de profesionist. Chiar s-au autodepășit. Pentru mine, a fost o onoare să lucrez cu băieții aceștia, profesioniști de caracter. A fost o onoare și o mândrie să lucrez! Am acceptat provocarea și mă bucur că am acceptată-o. Să dea Dumnezeu, anul ce vine să fie mai bun!”

A.F.C. Ripensia Timișoara a adunat, la finalul acestui joc, cea de-a șaisprezecea înfrângere în această ediție a ligii secunde de fotbal, se află pe locul 13 în clasamentul întrecerii, cu un total de 45 puncte.

La finalul jocului, antrenorul principal al echipei în galben-roșu, Ciprian Urican, a declarat următoarele cu referire la fotbaliștii pe care-i antrenează: „Au avut o atitudine care a lăsat mult de dorit. Nu se poate așa ceva! Asta e pentru că gândim prea aproape. Noi nu vedem mai departe. Trebuie să ne schimbăm. Dacă dorim să fim unde-și dorește clubul ăsta să fie, jucătorii trebuie să-și schimbe TOTAL atitudinea. Trebuie să te respecți până în ultimul minut de joc. Asta le-am cerut! Nu pot să șterg lucrurile bune care le-au făcut, că au prestat un joc destul de bun, dar nu se poate să tratezi un final de joc, de asemenea manieră. Dacă data trecută mi-am asumat eu, acum trebuie să-și mai asume și jucătorii partea de vină. Ei nu înțeleg că într-un joc de un asemenea calibru, trebuie să speculezi tot. Nu se poate să ratezi și, în repriza a doua, cu atâta nonșalanță, (...). Din punctul meu de vedere, este revoltător. Sunt foarte supărat din această cauză!”

Ultima etapă a ligii secunde de fotbal, A.F.C. Ripensia Timișoara o va disputa pe propriul teren, Arena „Ciarda Roșie”, împotriva echipei C.S. Știința Miroslava (locul 17, 37 puncte). Jocul va avea loc sâmbătă, 2 iunie, cu începere de la ora 11.

        

Cornel Seracin