Turneul de promovare/menținere în Liga „Florilor”, ce s-a desfășurat pe parchetul sălii polivalente „Măgura” din Cisnădie s-a încheiat. Se cunosc acum echipele care în urma participării la acest turneu vor evolua și în ediția 2018/2019 în prima ligă de handbal feminin a României. Echipele C.S.M. Slatina (locul 11 în clasamentul ligii „Florilor”, la finalul ediției 2017/2018) și C.S.U. Danubius Galați (locul 12 în clasamentul ligii „Florilor”, ediția 2017/2018), vor continua în prima ligă de handbal și în ediția 2018/2019, cele două încheind turneul de promovare/menținere în elita handbalului feminin din România pe locurile întâi în cele două serii ale barajului de la Cisnădie.

S.C.M. Timișoara a disputat ultimul ei joc în acest turneu, împotriva echipei ce s-a clasat pe locul doi în seria întâi a turneului, C.S. Universitatea Neptun Constanța și a dispus de echipa dobrogeană cu rezultatul final de 30-23. Echipa timișoreană a dominat întâlnirea și, prin victoria obținută la finalul celor 60 de minute ale disputei a încheiat acest turneu pe locul 3, în ierarhia finală a întrecerii. Cele mai multe goluri pentru S.C.M. Timișoara, în acest meci, au fost marcate de Sabine Klimek (12 goluri). 

La finalul confruntării, antrenorul echipei bănățene, Lucian Ghiulai, a declarat următoarele: „Locul 3 nu se premiază, dar am terminat totuși cu o victorie acest turneu. Pentru primul an împreună e bine că am fost acolo la promovare, sperăm să creștem în joc și în rezultate”.

S.C.M. Timișoara nu a reușit promovarea după jocurile disputate în acest turneu, ocupând locul trei în clasamentul final al competiției, după C.S.M. Slatina și C.S.U. Danubius Galați, dar, prin locul dobândit, în cazul în care, una dintre echipele actuale, din prima ligă de handbal feminin a României, nu se va înscrie în viitorul sezon, S.C.M. Timișoara va fi prima invitată să evolueze în elită.

Cornel Seracin 

Foto: www.facebook.com/handbalscmtimisoara