O etapă fructuoasă în privinţa golurilor marcate, etapa a patra a ligii a doua, cu 32 goluri înscrise (24 gazdele şi 8 oaspeţii). După cum se poate observa, a fost o etapă a gazdelor, oaspeţii reuşind să obţină doar două puncte, după două rezultate de egalitate.
Etapa a început vineri, 24 august, la Bucureşti, cu jocul dintre F.C. Metaloglobus Bucureşti-A.C.S. Petrolul ’52, 1-0, pe gazonul stadionului „Juventus”. La finalul acestui joc, oaspeţii au suferit prima înfrângere în această ediţie a ligii a doua, iar gazdele au obţinut primul succes în acestă ediţie a întrecerii. Singurul gol al jocului a fost înscris în minutul 45, de mijlocaşul Ştefan Niculae.
Etapa a patra a continuat sâmbătă, 25 august cu alte 7 meciuri. La Arad, pe gazonul stadionului „Motorul”, A.F.C. Ripensia Timişoara şi A.F.C. U.T. Arad au oferit publicului prezent în tribune, trei goluri. Mai întâi, gazdele au deschis scorul, în minutul 34, prin Samba Benga, după care, în minutul 43, din lovitură de la 11 metri, Călin Toma a restabilit egalitatea, 1-1. Cu 10 minute înainte de finalul confruntării, Alexandru Pop a marcat golul victoriei arădene, 2-1, Ripensia Timişoara cedând, din nou, în ultimele minute ale disputei. De-a lungul jocului, arbitrajul a luat câteva decizii controversate, care au nemulţumit fotbaliştilor de pe gazon. De remarcat că, în echipa Ripensia Timişoara a fost transferat, înainte de această etapă, fundaşul dreapta Bogdan Străuţ, de la echipa A.C.S. Poli, fotbalistul urmând să evolueze în acest sezon competiţional, în lotul echipei în galben-roşu. Bogdan Străuţ a fost titular în jocul de la Arad şi a avut o bună evoluţie în centrul apărării Ripensiei.
Baza Sportivă „Luceafărul” din localitatea bihoreană Sânmartin a găzduit confruntarea dintre C.S. Luceafărul Oradea şi A.C.S. Poli Timişoara. După ce postul de antrenor principal a rămas vacant după plecare lui Ionel Ganea de la A.C.S. Poli, fostul atacant al echipei Politehnica Timişoara, din anii 80, Petre Vlătănescu, a preluat postul de antrenor principal al echipei.
Gazdele au deschis scorul în minutul 11, prin golul marcat de Claudiu Codoban şi au intrat la pauză cu acest avantaj la limită. În minutul 48, Dorin Codrea a restabilit egalitatea, 1-1, iar în minutul 64, din lovitură de la 11 metri, Octavian Drăghici a reuşit să aducă echipa bănăţeană în avantaj, 1-2. Trei minute mai târziu, Andrei Luduşan a restabilit egalitatea, 2-2, iar în minutul 77, Alexandru Dulca readuce Luceafărul în avantaj, 3-2. În minutul 81, Paul Mitrică a stabilit scorul final al jocului, C.S. Luceafărul Oradea-A.C.S. Poli Timişoara 4-2. 
Scorul etapei a fost înregistrat la Clinceni, acolo unde A.C.S. F.C. Academica Clinceni a învins A.C.S. Dacia Unirea Brăila cu scorul de 7-0. Bogdan Barbu, în minutele 2 şi 23, Cătălin Găină, minutul 38 au stabili rezultatul la pauză, 3-0. În repriza a doua, Robert Ion (minutul 60), Mihai Dobrescu (minutul 61), Costin Gheorghe (minutul 70) şi Ovidiu Horşia (minutul 90+2) au reuşit să puncteze în poarta echipei brăilene.
În comuna ilfoveană Baloteşti, C.S. Baloteşti a primit vizita echipei A.S.C. Daco-Getica Bucureşti, iar după 90 de minute de joc, scorul a fost egal, 1-1. Oaspeţii, în minutul 30, au deschis scorul în urma unei lovituri de la 11 metri, prin Adrian Voicu, iar gazdele, în minutul 89, prin Vasile Mihai au egalat, C.S. Baloteşti reuşind să-şi treacă în clasamentul întrecerii primul gol în această ediţie a ligii a doua, dar şi primul punct în clasamentul competiţiei.
Pe gazonul sintetic al „Municipalului” din Târgu Jiu, C.S. Pandurii Lignitul Târgu Jiu a primit vizita echipei C.S. Mioveni. Gazdele s-au impus la finalul celor 90 de minute ale jocului, cu scorul de 2-0. Ambele goluri au fost marcate în repriza a doua, în minutul 49, de Alexandru Vodă şi în minutul 87, de George Tudoran.
Un joc cu multe goluri a fost la Petroşani, pe gazonul stadionului „Jiul” întâlnindu-se A.C.S. Energeticianul şi C.S. Aerostar Bacău. Scorul a fost deschis de oaspeţi, în minutul 14, Valentin Buhăcianu perforând prima dată poarta gazdelor, 0-1. Vlad Rusu, în minutele 27 şi 45 a egalat şi a adus echipa gază în avantaj, 2-1.
În repriza a doua, Andrei Dragu, în minutul 48, a mărit diferenţa gazdelor, 3-1. Oaspeţii au redus diferenţa de scor în minutul 70, prin reuşita lui Valentin Buhăcianu, iar în minutul 71, Vlad Rusu a refăcut diferenţa de două goluri. Adrian Hurdubei, în minutul 79, a consfinţit rezultatul final al confruntării echipelor nou-promovate, A.C.S. Energeticianul-C.S. Aerostar Bacău 4-3.
Pe gazonul stadionului „Eugen Popescu” din Târgovişte, A.F.C. Chindia Târgovişte, a primit vizita echipei Fotbal Club Argeş. La finalul celor 90 de minute ale jocului, gazdele au pierdut primele puncte din această ediţie a competiţiei, remizând, 1-1, cu echipa argeşeană. În minutul 50, Cristian Cherchez a deschis scorul, 1-0, iar în minutul 71, Vasile Buhăescu a restabilit egalitatea.
Duminică, 26 august, etapa a patra şi-a desfăşurat ultimele două meciuri. Pe gazonul stadionului „Voinţa” din Snagov, gazdele de la C.S. Sportul Snagov au învins la limită, 1-0, A.S.S.C.S. Farul Constanţa. Unicul gol al jocului a fost înscris în minutul 51, autorul fiind Cătălin Hlistei. De consemnat faptul că echipa vizitatoare a rămas în inferioritate numerică, după ce, în minutul 28, Cosmin Zamfir a primit cel de-al doilea cartonaş galben.
Etapa s-a încheiat cu disputa studenţească de pe gazonul arenei „Dan Păltinişanu” din Timişoara, A.S.U. Politehnica Timişoara-A.S. F.C. Universitatea Cluj, confruntarea încheindu-se cu succesul echipei timişorene, la limită, 1-0. Unicul gol al jocului a fost marcat în minutul 5, Gelu Velici aducând prima victorie în această ediţie de campionat pentru „Băieţii în Ghete”. Ambele echipe au fost încurajate de galerii, suporterii celor două competitoare desfăşurând o coregrafie bine pusă la punct în tribune, suplinind, poate, lipsa spectacolului fotbalistic de pe gazon. Chiar dacă jocul nu a fost unul spectaculos, A.S.U. Politehnica Timişoara şi-a trecut în cont primele trei puncte din această ediţie de campionat, fiind singura echipă din Timişoara care a ieşit învingătoare în această a patra etapă.


Odată cu încheierea acestei etape, clasamentul este următorul:
1. C.S. Sportul Snagov                4 jocuri, 6-1, golaveraj +5, 10 puncte;
2. A.F.C. Chindia Târgovişte         4 jocuri, 6-2, golaveraj +4, 10 puncte;
3. A.C.S. F.C. Academica             4 jocuri, 17-3, golaveraj +14, 9 puncte;
4. A.C.S. Energeticeanul                4 jocuri, 10-7, golaveraj +3, 9 puncte;
5. Fotbal Club Argeș                     4 jocuri, 6-2, golaveraj +4, 8 puncte;
6. A.C.S. Petrolul ’52                    4 jocuri, 5-2, golaveraj +3, 7 puncte;
7. C.S. Pandurii Tg. Jiu                  4 jocuri, 5-3, golaveraj  +2 ,7 puncte;
8. A.F.C. U.T. Arad                       4 jocuri, 6-5, golaveraj  +1 , 4 puncte;
9. A.S. F.C. Universitatea Cluj        4 jocuri, 6-3, golaveraj +3, 6 puncte;
10. C.S. Mioveni                         4 jocuri, 5-5, golaveraj  0, 6 puncte;
11. C.S. Luceafărul Oradea          4 jocuri, 6-8, golaveraj -2, 4 puncte;
12. A.F.C. Ripensia Timișoara        4 jocuri, 7-8, golaveraj   -1, 4 puncte;
13. A.S.U. Politehnica Timișoara   4 jocuri, 2-3, golaveraj -1, 4 puncte;
14. F.C. Metaloglobus                 4 jocuri, 2-5, golaveraj -3, 4 puncte;
15. A.C.S. Poli Timișoara             4 jocuri, 8-12, golaveraj  -4, 4 puncte;
16. A.S.C. Daco-Getica              4 jocuri, 4-9, golaveraj  -5, 4 puncte;
17. A.S.S.C.S. Farul Constanţa    4 jocuri, 7-10, golaveraj  -3, 3 puncte;
18. A.C.S. Dacia Unirea Brăila     4 jocuri, 3-11, golaveraj -8, 2 puncte;
19. C.S. Aerostar Bacău            4 jocuri, 4-8, golaveraj  -4, 1 punct;
20. C.S. Balotești                     4 jocuri, 1-9, golaveraj -8, 1 punct. 


În clasamentul golgheterilor ligii a doua, după patru etape, pe primul loc se află, cu şase goluri marcate, atacantul Vlad Rusu (A.C.S. Energeticeanul), iar atacanţii Octavian Drăghici (A.C.S. Poli), Alexandru Grigoraș (A.S.S.C.S. Farul Constanţa), Cristian Cherchez (A.F.C. Chindia Târgovişte), fiecare cu câte patru goluri, ocupă următoarea poziţie.  Cu trei goluri fiecare, pe locul următor se află atacanţii Andrei Dumiter (A.F.C. Ripensia Timişoara), Bogdan Barbu (A.C.S. F.C. Academica), şi Cristian Gavra (A.S. F.C. Universitatea Cluj).
Etapa viitoare, cea de-a cincea, programează, la finalul săptămânii, jocurile: A.S. F.C. Universitatea Cluj- C.S. Luceafărul Oradea, C.S. Aerostar Bacău-A.S.U. Politehnica Timişoara, Fotbal Club Argeş-A.C.S. Energeticeanul, A.C.S. Petrolul ’52-A.F.C. Chindia Târgovişte, C.S. Mioveni-F.C. Metaloglobus Bucureşti, A.S.C. Daco-Getica Bucureşti-C.S. Pandurii Lignitul Târgu Jiu, A.S.S.C.S. Farul Constanţa-C.S. Baloteşti, A.C.S. Dacia Unirea Brăila-C.S. Sportul Snagov, A.F.C. Ripensia Timişoara-A.C.S. F.C. Academica Clinceni, A.C.S. Poli Timişoara-A.F.C. U.T. Arad.


Cornel Seracin