Cea de-a șasea rundă a ligii a doua de fotbal va găsi Ripensia Timișoara în deplasare, pe gazonul stadionului „Voința” din Snagov, într-un joc împotriva echipei C.S. Sportul Snagov, liderul la zi în clasamentul competiției. 

Din etapa întâi, Ripensia Timișoara nu a mai cunoscut gustul victoriei, așa că, fiind în foame de puncte, echipa în galben-roșu este pusă în situația de a furniza surpriza la Snagov.

În meciul împotriva echipei de pe primul loc, Ripensia Timișoara va fi condusă de pe banca tehnică de directorul sportiv Radu Suciu, clubul în galben-roșu şi antrenorul Ciprian Urican ajungând la un acord comun pentru încetarea colaborării, prin urmare, echipa se află acum într-o perioadă de tranziție a băncii tehnice.

Și la nivelul conducerii Consiliului Director al echipei Ripensia Timișoara au intervenit schimbări. Astfel, în ședința Adunării Generale Extraordinare a Asociaţiei F.C. Ripensia Timişoara, a fost aprobată (cu un singur vot împotrivă), pe lângă modificarea Statutului Asociaţiei și un nou Comitet Director.

Noul președinte al Comitetului Director a fost ales domnul Dumitru Mihu, iar fostul președinte, domnul Radu Ienovan, a preluat funcția de vicepreședinte al clubului bănățean, vicepreședinte al clubului mai fiind și Erol Baeram, omul căruia clubul bănățean îi datorează proiectul „Academia Ripensia” .

Așadar, omul care a restartat Ripensia Timișoara, Radu Ienovan, după 6 ani de conducere a clubului a fost trecut în funcția de vicepreședinte, componenții Comitetului Director considerând că a venit timpul unor modificări în club, iar un prim capitol, de la momentul restartării, s-a încheiat.  

Radu Ienovan a înregistrat numele clubului la O.S.I.M. (Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci) și, alături de alți inimoși oameni de fotbal din Banat, a clădit pas cu pas ridicarea Ripensiei Timișoara pe calea anilor interbelici. Mai întâi, echipa a fost în Liga a șasea, iar pas cu pas a revenit, sub conducerea lui Radu Ienovan, în cel de-al doilea eșalon al fotbalului din România, echipa depășind nivelul de amatorism al ligii a șasea și aflându-se acum la un nivel profesionist.

Așadar, după o serie de 3 înfrângeri consecutive, după schimbările din conducerea clubului și de pe banca tehnică, Ripensia Timișoara va evolua într-un meci în care jucătorii ei ar putea să arate că sunt la nivelul unor adevărați profesioniști, cunosc palmaresul clubului și însemnătatea acestei echipe pentru fotbalul românesc, iar acum, împotriva liderului C.S. Sportul Snagov pot demonstra publicului, și tuturor susținătorilor că, cele trei înfrângeri consecutive au fost doar un eșec trecător care se va pierde în timp... 

Pentru jocul de la Snagov, Ripensia Timișoara nu are indisponibilități, putând să evolueze în efectiv complet împotriva echipei de pe primul loc, C.S. Sportul Snagov. 

În campionatul trecut, Ripensia Timișoara, în retur, a reușit să se întoarcă cu un punct din jocul împotriva echipei ilfovene, 1-1 fiind scorul cu care a luat sfârșit meciul disputat la Ștefăneștii de Jos (în luna februarie 2018).

Prefațând jocul de la Snagov, directorul sportiv al echipei Ripensia Timișoara, acum și antrenor interimar al echipei, Radu Suciu, a declarat, potrivit site-ului team-ului timișorean, www.ripensiatimisoara.ro, următoarele: „În astfel de situaţii, când echipa înregistrează mai multe rezultate negative la rând, se instalează, de regulă, o stare de neîncredere, care trebuie depăşită. Acesta este principalul obstacol. Noi sperăm să rezolvăm această problemă, să capacităm echipa pentru joc, pentru ca jucătorii să aibă încredere în ceea ce li se cere, că pot îndeplini în teren cerinţele. Vom merge mai departe pe aceleaşi principii şi idei instaurate de Ciprian Urican, cu retuşurile de rigoare, pe care el n-a mai apucat să le facă. Important e să înregistrăm un rezultat pozitiv. Dacă vom face un joc bun, va veni şi acest rezultat. Dacă vom avea încredere în posibilităţile noastre, în faptul că vom putea transpune în teren ideea de joc, atunci avem şanse reale de a ne întoarce acasă cu un rezultat bun”.

Meciul dintre C.S. Sportul Snagov și A.F.C. Ripensia Timișoara va avea loc sâmbătă, 8 septembrie, cu începere de la ora 11.

După această rundă cu numărul șase, miercuri, 12 septembrie 2018, cu începere de la ora 19, pe Arena „Dan Păltinişanu”, concitadinele A.F.C. Ripensia Timișoara și A.S.U. Politehnica Timișoara vor lua startul în ediția 2018/2019 a Cupei României, urmând să se confrunte într-un meci ce contează pentru turul patru al competiţiei.  

Cornel Seracin