Echipa de fotbal A.F.C. Ripensia Timișoara a obținut un rezultat foarte bun pe gazonul stadionului „Voința” din Snagov, în fața echipei care a început jocul din postura de lider în clasamentul întrecerii. Aproximativ 500 de spectatori au fost prezenți în tribunele arenei ilfovene pentru a urmări meciul ce a contat pentru etapa a șasea a eșalonului secund de fotbal, C.S. Sportul Snagov și A.F.C. Ripensia Timișoara.

Per ansamblu, meciul a fost unul echilibrat, diferența de poziție a celor două echipe fiind practic anulată, atât Ripensia Timișoara cât și Sportul Snagov putând să obțină, după desfășurarea jocului pe teren, cele trei puncte puse în joc.

Echipa ilfoveană a avut un început mai bun de joc, dar Ripensia Timișoara avea să-și revină, iar pe finalul primei reprize a deschis scorul. În minutul 45, Adrian Ungureanu a marcat pentru Ripensia Timișoara un eurogol, șut de la aproximativ 22 metri de poarta adversă, mingea intrând în poartă, aproape de vinclu, după ce a șters unul din stâlpii porții gazdelor. Așadar, după 45 de minute, scorul era în avantajul Ripensiei Timișoara, o echipă care în acest joc a avut o evoluție pe măsura așteptărilor.

După aproximativ 5 minute de la începerea reprizei a doua, gazdele aveau să beneficieze de o lovitură de la 11 metri, dar Robert Elek avea să trimită mingea peste „transversala” porții oaspeților, ratând astfel egalarea.

Aproape de minutul 60, gazdele au fost, din nou, în situația de a egala, dar Cătălin Hlistei, surprins de pasa primită, aflat la doar 6 metri de poarta oaspeților, a trimis balonul peste poartă.

În minutul 89, Cristian Dănălache, care l-a înlocuit, în minutul 57 pe Robert Elek, avea să obțină o lovitură de la 11 metri, iar din minutul 90, prin transformarea acestui penalty, Dănălache a consfințit scorul final al acestei dispute, 1-1.

La startul jocului, componența echipelor de pe gazon a fost următoarea:

C.S. Snagov Snagov: Florin Iacob - Ștefan Vlădoiu, Viorel Lică, Florin Ilie, Alexandru Stancu - Valentin Bărbulescu (cpt.), Stelu Costache (Vlad Bărbulescu, minutul 67) - Claudiu Borţoneanu, Darius Buia, Cătălin Hlistei - Robert Elek (Cristian Dănălache, minutul 57). Antrenor, Laszlo Balint.

A.F.C. Ripensia Timișoara: George Păduraru - Adrain Popa, Bogdan Străuţ, Marius Toma, Claudiu Toma (cpt.) - Alin Burdeţ, Gabriel Stoi (Claudiu Apro, minutul 90+4) – George Monea, Marian Anghelina (Adrian Zaluski, minutul 73), Adrian Ungureanu (Alexandru Bădăuţă, minutul 80) - Andrei Dumiter. Antrenor interimar, Radu Suciu.

Meciul a fost arbitrat de Claudiu Marcu (centru), Damian Antal (asistent), George Dută (asistent). 

La finalul jocului, antrenorul gazdelor, Laszlo Balind a declarat: „Am început bine meciul, am recuperat multe mingi în jumătatea adversă, am avut o circulație bună a balonului în primele 25 de minute, după care am avut o perioadă de pasivitate, de lipsă de agresivitate și adversarul a putut să se apropie de careul nostru. Din păcate, am primit din nou un euro-gol, la fel ca în meciul cu Daco-Getica, într-un moment greu, chiar în ultimul minut al primei reprize, dar reacția echipei în repriza a doua a fost extraordinară. Chiar dacă am ratat un penalty în debutul reprize secunde, am reușit să trecem peste acel moment psihologic, să continuă să presăm, ne-am creat multe ocazii, și până la urmă am egalat. Vreau să felicit echipa, în special pentru repriza a doua, am dat dovadă de caracter și de personalitate împotriva unui adversar care, cred eu, va face o figură frumoasă în acest sezon”.

Radu Suciu, director sportiv la echipa Ripensia Timișoara și antrenor interimar al team-ului bănățean până la numirea unui nou „principal” pe banca tehnică a formației timișorene, a declarat următoarele, potrivit site-ului www.ripensiatimisoara.ro: „Puteam obţine mai mult din acest meci, dar, în acelaşi timp, şi adversarii puteau obţine mai mult, ţinţnd cont că au beneficiat de două penalty-uri, ratând unul dintre acestea. Din păcate, aşa cum se întâmplă după o serie de câteva eşecuri, încrederea dispare. Am început puţin neîncrezători, ne-am revenit apoi, am continuat bine, dar pe măsură ce se apropia finalul meciului a intervenit din nou această lipsă de încredere, teama de a nu scăpa din mână victoria. Din păcate, am scăpat-o. Dar, punct cu punct se adună zestrea în clasament. E important acest punct obţinut şi pentru moral, căci am rupt acea serie de trei eşecuri. Una peste alta, cred că rezultatul de la Snagov este echitabil. E un pas important şi pe mai departe trebuie să avem încredere să jucăm ca o echipă matură, care stăpâneşte jocul şi mingea”.

Odată cu acest egal prețios obținut de Ripensia Timișoara, la Snagov, echipa în galben-roșu a detronat formația ilfoveană din poziția de lider, trecând-o pe locul secund, C.S. Sportul Snagov având cu un punct mai puțin decât echipa care a preluat șefia clasamentului, după această etapă, A.C.S. F.C. Academica Clinceni (15 puncte). 

În urma acestui rezultat, A.F.C. Ripensia Timișoara a acumulat un total de 5 puncte în clasamentul ligii secunde de fotbal a României, este pe locul 14, iar în clasamentul adevărului, are minus unu. Etapa viitoare, cea de-a șaptea, Ripensia Timișoara va evolua acasă, împotriva echipei C.S Balotești (locul 19, două puncte), sâmbătă, 15 septembrie.

Până la jocul din campionat cu C.S. Balotești, miercuri, 12 septembrie, cu începere de la ora 19, pe gazonul Arenei „Dan Păltinișanu” din Timișoara, A.F.C. Ripensia Timișoara și A.S.U. Politehnica Timișoara vor oferi publicului bănățean, duelul concitadinelor, un joc ce contează pentru turul al patrulea al ediției 2018/2019 al Cupei României. Biletele vor putea fi achiziţionate de la stadion, din zona tribunei I, în ziua meciului, începând cu ora 18:00. Un bilet la tribună va costa 10 lei, la lojă - 30 lei, accesul fiind permis la tribunele 0 şi I. Vor beneficia de intrare liberă copiii, părinții care își însoţesc copiii cu vârsta de până la 14 ani, femeile şi pensionarii.

Din etapa a șasea a ligii a doua de fotbal, până acum s-au mai disputat jocurile: A.F.C. Chindia Târgoviște-C.S. Mioveni 0-2, C.S. Luceafărul Oradea-A.F.C. U.T. Arad 0-1, A.C.S. F.C. Academica Clinceni-A.C.S. Poli Timișoara 1-0, F.C. Metaloglobus București-A.S.C. Daco-Getica București 2-3, C.S. Balotești-A.C.S. Dacia Unirea Brăila 2-2, A.C.S. Energeticeanul-F.C. Petrolul Ploiești 0-3, C.S. Pandurii Lignitul Târgu Jiu-A.S.S.C.S. Farul Constanța 5-3. Tot din cadrul etapei a șasea, urmează să se mai dispute, A.S.U. Politehnica Timișoara-Fotbal Club Argeș, duminică, 9 septembrie, de la ora 19:30, pe gazonul Arenei „Dan Păltinișanu” și A.S. F.C. Universitatea Cluj-C.S. Aerostar Bacău (luni, 10 septembrie, de la ora 18:30).  

Cornel Seracin 

Foto: www.ripensiatimisoara.ro