Etapa a șasea a ligii secunde de fotbal nu a fost una de bun augur pentru echipa A.S.U. Politehnica Timișoara. După două succese consecutive „Băieții în Ghete” au cedat pe teren propriu în confruntarea împotriva echipei Fotbal Club Argeș, 2-3.

Jocul desfășurat pe Arena „Dan Păltinișanu” a adus celor aproximativ 1.500 de spectatori prezenți în tribune, un spectacol în care au putut vedea cinci goluri, însă tristețea suporterilor lui A.S.U. Politehnica Timișoara a fost că echipa lor nu a obținut un rezultat favorabil la finalul celor 90 de minute ale acestui meci. 

Oaspeții, încurajați de o micuță, dar inimoasă galerie sosită de la Pitești, au început jocul cu mare elan ofensiv, iar după șase minute au reușit să deschidă scorul. Aflat pe partea stângă a jumătății de teren a gazdelor, chiar în margine, Daniel Șerbănică a centrat în careul de 16 metri al lui A.S.U. Politehnica Timișoara, lui Vasile Buhăescu, iar atacantul echipei argeșene, aflat între Mera și Scutaru, a marcat cu o lovitură de cap, trimițând mingea în stânga portarului echipei gazdă, 0-1. 

Fără să strălucească în ofensivă, mai ales după primirea golului, A.S.U. Politehnica Timișoara avea să egaleze în minutul 27. Alin Ignea a executat o lovitură liberă de pe partea stângă a jumătății adverse de teren, a trimis mingea în careul oaspeților, lui Raul Vidrășan, care cu capul a trimis-o lui Ioan Mera, iar căpitanul echipei bănățene, aflat bine plasat în careul oaspeților, cu o lovitură de cap a marcat golul egalizator, înscrind în dreapta portarului Andrei Ureche, 1-1. 

Oaspeții nu au depus armele după primirea golului egalizator, iar din minutul 33 au preluat conducerea pe tabela de marcaj. Alin Buleică, aflat în jumătatea de teren a lui A.S.U. Politehnica Timișoara, a centrat la marginea careului de 16 metri advers, lui Vasile Buhăescu, care a pivotat destul de lejer în defensiva gazdelor, a intrat în careu, iar de la aproximativ 14 metri de buturile lui Murariu a marcat cu piciorul drept, în drepata portaului lui A.S.U. Politehnica Timișoara, 1-2. 

Repriza a doua a fost începută mai bine de echipa timișoreană care a dat dovadă de voință în a reuși să obțină egalarea, creându-și bune situații de a înscrie. Totuși, egalitatea nu s-a restabilit până în minutul 74. În minutul 73, Costinel Tofan a comis un fault în propria suprafață de pedeapsă asupra lui Alexandru Cherecheș, iar arbitrul jocului a oferit lovitură de la 11 metri echipei gazdă. Gelu Velici a marcat, iar din minutul 74 a fost restabilită egalitatea pe tabela de marcaj, 2-2.

Oaspeții au reușit să se desprindă decisv în minutul 77. Ionuț Șerban a executat o lovitură liberă din partea stângă a jumătății adverse de teren, în careul lui A.S.U. Politehnica, iar de aici, vrând să respingă, presat și de adversari, Ioan Mera a lovit balonul cu capul și l-a introdus în propria poartă, spre dezamăgirea propriilor coechipieri, 2-3. 

A.S.U. Politehnica Timișoara a fost aproape să egaleze în minutul 86, dar mingea trimisă, din lovitură liberă, de la aproximativ 20 metri de poarta argeșeană, zonă centrală, a lovit bara din stânga portarului Andrei Ureche, astfel că, la finalul celor 90 de minute de joc scorul a fost favorabil oaspeților, 2-3. 

Echipele de pe gazon, la începutl meciului au fost în următoarea componență: 

A.S.U. Politehnica Timișoara: Rareș Murariu – Dănuț Bilia (Bogdan Nicolescu, minutul 83), Cristian Scutaru, Ioan Mera (cpt.), Alexandru Cherecheș - Raul Vidrăsan, Alin Ignea - Adrian Bedea (Romeo Bănică, minutul 59), Bogdan Bozian, Ionuț Plămadă (Cristian Lazea, minutul 59) - Gelu Velici. Antrenor, Cosmin Petruescu.

Fotbal Club Argeș: Andrei Ureche - Grigore Turda, Costinel Gugu, Raul Hreniuc - Ionuț Șerban (Sorin Tăbăcariu, minutul 88), (cpt.) Raul Costin (Bogdan Vișa, minutul 83), Mihai Panait, Daniel Șerbănică - Alin Buleică (Dorin Oancea, minutul 72), Vasile Buhăescu, Costinel Tofan. Antrenor, Emil Săndoi.

Meciul a fost arbitrat de, Cristian Dumitrică (centru), Marius Bălan (asistent), Ovidiu Timar (asistent).

„A fost un meci spectaculos, cu multe goluri, și bineînțeles că mă bucur pentru victoria obținută, de care chiar aveam nevoie, deoarece până în acest moment nu pierdusem nicio partidă și nu primisem decât două goluri. Aveam nevoie de victorie ca să nu pierdem acel contact cu plutonul fruntaș. (...). Cred că au fost două reprize diferite. O primă repriză în care noi am jucat destul de bine, ne-am creat multe ocazii de gol. Cred că diferența ar fi trebuit să fie în favoarea noastră, mai mare. Din păcate, cam la singura acțiune pe care a avut-o Politehnica în careul nostru, la acea fază fixă, am făcut o greșeală colectivă și ne-am văzut egalați. În orice caz, e foarte important că de fiecare dată după ce am fost egalați, am reușit să revenim pe tabela de marcaj. O a doua repriză în care Politehnica a forțat mai mult, noi am avut unele mici probleme cu unii dintre jucători, care acuzau unele accidentări, înainte de acest joc și au făcut eforturi să rămână cât mai mult pe teren. Poate că pe final am avut și puțină șansă, la bara pe care a avut-o adversarul din lovitură liberă, dar, într-un cuvânt, eu vreau să-i felicit pe jucătorii mei pentru cele trei puncte pe care le-au obținut astăzi, chiar dacă s-au mai făcut greșeli, însă la dăruire și angajament n-am ce să le reproșez”, a spus la conferința de presă de după joc, antrenorul principal al echipei aregeșene, fostul internațional român Emil Săndoi.

„Consider c-a fost o partidă pe care-am început-o de la 0-1, contrar a aceea ce ne-am propus. A fost destul de greu să revenim în joc, dar odată cu aprinderea nocturnei, mă bucur că s-a luminat și jocul nostru. Am reușit să egalăm, dar am primit un gol contrar cursului jocului, golul de 1-2. La pauză am reacționat și consider că prima repriză a aparținut oaspeților, din punct de vedere al jocului, al posesiei. În schimb, o a doua repriză, din punctul meu de vedere, controlată autoritar de noi. (...). Situațiile pe care le-am avut au fost atât din atac pozițional, cât și din faze fixe, dar, vorba băieților, a fost unul din jocuri în care dacă înscriam de trei ori sau de patru ori, cu siguranță primeam patru sau cinci goluri. Din păcate, nu am avut reacție în fața porții, atât în fața porții noastre cât și în fața porții adverse, dar jocul din repriza a doua ne dă speranțe pentru viitor. Va trebui să tragem concluziile de rigoare, să facem o analiză obiectivă a ceea ce s-a întâmplat, în special, în prima repriză.... Cel mai important lucru pentru noi este la momnetul actual să ne refacem jucătorii din punct de vedere fizic și, să-i recuperăm, pe cei care, este posibil, să aibe anumite probleme medicale”, a spus profesorul Cosmin Petruescu, la conferința de presă de după meci. Referindu-se la golul trei al oaspeților, antrenorul Petruescu a spus: „Consider că, din punctul meu de vedere, chiar dacă a fost un autogol, a fost o greșeală colectivă. Trebuia să ne apărăm puțin mai sus la faza fixă de la primirea celui de-al treilea gol. Știam că este o echipă redutabilă la fazele fixe”.

În urma rezultatului înregistrat în etapa a șasea a eșalonului secund, A.S.U. Politehnica Timișoara a rămas cu un total de 7 puncte și se află pe locul 12 în clasamentul la zi al întrecerii ligii secunde de fotbal. În clasamentul adevărului, din păcate, echipa bănățeană a coborât, din nou, la minus cinci puncte. În ultimul joc al etapei a șasea, A.S. F.C. Universitatea Cluj-C.S. Aerostar Bacău 3-2.

Acum, pentru A.S.U. Politehnica Timișoara urmează un joc în faza a patra a Cupei României, ediția 2018/2019, miercuri, 12 septembrie, cu începere de la ora 19, pe gazonul Arenei „Dan Păltinișanu”, împotriva concitadinei A.F.C. Ripensia Timișoara.

În etapa a șaptea a eșalonului secund, A.S.U. Politehnica Timișoara va efectua deplasarea la Ploiești, unde pe gazonul stadionului „Ilie Oană” va întâlni echipa F.C. Petrolul Ploiești, duminică, 16 septembrie, cu începere de la ora 13.

    

Cornel Seracin