Echipa de handbal masculin a Timișoarei, S.C.M. Politehnica, a încheiat cu un succes detașat sezonul regulat al Ligii Naționale de Handbal, reușind să se impună pe propriul parchet, Sala Sporturilor „Constantin Jude”, 27-17 (la pauză, 9-7), în fața echipei C.S.M. București, formație care a început acest meci de pe locul doi al clasamentului.
Un adversar dificil pentru echipa în alb-violet, în cea de-a XXVI-a etapă a campionatului, ultima a sezonului regulat, C.S.M. București fiind calificată în semifinalele E.H.F. Challenge Cup, ediția 2018/2019, după ce a învins, în dublă manșă, în sferturile de finală ale competiției europene intercluburi, echipa bosniacă R.K. Borac Banja Luka, 25-19, la București și 29-23, în deplasare. În semifinalele întrecerii europene, C.S.M. București va juca în dublă manșă (deplasare/acasă), împotriva echipei ruse H.C. Neva Saint Petersburg.
În jocul de la Timișoara, diferența dintre cele două echipe nu s-a observat mai deloc, S.C.M. Politehnica, locul 7 în clasamentul campionatului României și deținătoare a Cupei României, ediția 2018/2019, nu a permis adversarei să conducă vreun minut pe tabela de marcaj, la scorul general, de-a lungul celor 60 de minute ale disputei. Timișorenii aveau să conducă detașat, în mai multe rânduri, echipa bucureșteană, 7-1, după mai bine de 11 minute de joc, în prima repriză, 25-14, cu 5 minute înainte de încheierea jocului, în repriza a doua și 26-15, cu trei minute înainte de finalul partidei.


În prima repriză a disputei, echipa timișoreană avea să se desprindă la patru lungimi în fața echipei bucureștene, în primele cinci minute ale confruntării, Antonio Pribanić, Marius Sadoveac, Cristian Fenici și Miloš Dragaš fiind marcatorii gazdelor. Oaspeții aveau să înscrie primul lor gol în acest joc, prin Alexander Tioumentsev, 4-1.
Până prin minutul 17, S.C.M. Politehnica Timișoara avea să conducă cu 8-3, dar din minutul 18, oaspeții au început să dea semne că pot reveni pe tabela de marcaj. Ionuț Ramba a marcat pentru oaspeți, 8-4, urmat de Daniel Bera, 8-5, Goge Georgievski, 8-6 și, din nou, Ionuț Ramba, 8-7, cu trei minute înainte de încheierea primei reprize.
După un fault comis de echipa bucureșteană asupra unui adversar, pe atacul echipei timișorene, arbitrul meciului avea să acorde aruncare de la 7 metri echipei în alb-violet, iar Filip Marjanović avea să înscrie ultimul gol al reprizei întâi, stabilind, la pauză, rezultatul în favoarea timișorenilor, 9-7.
De remarcat faptul că, în această primă repriză, deși oaspeții au avut momente bune în ofensivă, s-au lovit de un adversar de netrecut, portarul Cristian Tcaciuc, handbalistul din poarta echipei bănățene având, de-a lungul celor 30 de minute ale primei părți, nu mai puțin de opt intervenții salvatoare, iar celălalt portar al gazdelor, Ludovic Varo, o intervenție salvatoare la o aruncare de la 7 metri a lui Faruk Vražalić. O perioadă lungă de întrerupere a acestui joc a avut loc în prima repriză, atunci când Alexander Tioumentsev a fost faultat de Vuk Milošević, pe un atac al gazdelor, handbalistul din echipa bănățeană fiind eliminat temporar în urma acelei intervenții. Meciul a fost oprit pentru a i se acorda îngrijiri medicale lui Alexander Tioumentsev


Repriza a doua a continuat cu evoluția bună a echipei bănățene, gazdele înscriind primul gol al părții a doua, prin Antonio Pribanić, 10-7. Daniel Bera va deschide seria golurilor echipei vizitatoare în partea a doua, 10-8.
A urmat o nouă perioadă bună pentru echipa timișoreană, Miloš Dragaš marcând pentru gazde, patru goluri la rând, fără ca oaspeții să înscrie vreun gol, 11-8, 12-8, 13-8 și 14-8, urmat de Antonio Pribanić, 15-8.
După mai bine de 9 minute ale reprizei a doua, oaspeții înscriu al doilea lor gol, în această a doua parte, din aruncare de la 7 metri, prin Faruk Vražalić, 15-9. Vuk Milošević va mări diferența de pe tabela de marcaj, 16-9, iar portarul Cristian Tcaciuc va reuși o intervenție salvatoare la aruncarea de la 7 metri a lui Faruk Vražalić. Din minutul 45 scorul devine 17-9 și este redus de reușita lui Vražalić, 17-10.
Echipa vizitatoare avea să se remarce mai mult în atac, iar acțiunile ofensive ale bucureștenilor aveau să fie taxate prin contraatacuri soldate cu gol în avantajul gazdelor. Astfel, pe contraatac, Flavius Cîmpan avea să înscrie pentru gazde, 21-12, la fel și Marius Sadoveac, 22-12, iar Andrei Păiuș, profitând de poarta goală a oaspeților, a reușit să arunce din jumătatea proprie de teren, mingea intrând în plasa porții oaspeților, 25-14 (totul a început după ce portarul Ludovic Varo a avut o intervenție bună la aruncarea unui handbalist bucureștean).
Pe finalul jocului, după o combinație reușită cu un coechipier, Miloš Orbović avea să voleibaleze mingea spectaculos în poarta oaspeților, 26-15, iar Daniel Bera avea să înscrie spectaculos, de pe stânga, rămas față în față cu Ludovic Varo, 26-16.
Goge Georgievski avea să reducă diferența, 26-17, iar Miloš Orbović a stabilit rezultatul final al jocului, S.C.M. Politehnica Timișoara - C.S.M. București 27-17.


La startul jocului, pe parchetul de joc al Sălii Sporturilor „Constantin Jude” din Timișoara s-au aflat următorii handbaliști:
S.C.M. Politehnica Timișoara: Cristian Tcaciuc - Vuk Milošević, Miloš Dragaš, Antonio Pribanić, Marius Sadoveac, Cristian Fenici. Antrenor principal, Pero Milošević.
C.S.M. București: Jakub Krupa - Robert Militaru, Leonardo Sampaio, Faruk Vražalić, Alexander Tioumentsev, Allahkaram Esteki, Chike Onyejekwe. Antrenor principal, Paulo Pereira.


S.C.M. Politehnica Timișoara încheie sezonul regulat cu o victorie detașată în fața unui adversar cu renume în handbalul românesc, rămâne pe locul 7 în clasament, cu un total de 50 puncte, după douăzeci și șase de meciuri jucate, urmând să evolueze în faza play-off-ului competiției interne, alături de echipele, A.H.C. Dobrogea Sud (locul 1), C.S.M. București (locul 3) și A.H.C. Dunărea Călărași (locul 5). Echipa bănățeană va începe play-off-ul fără a avea vreun punct, în timp ce, celelalte echipe din Seria A, alături de care se află, vor beneficia de puncte la startul acestei faze, A.H.C. Dobrogea Sud (6 puncte), C.S.M. București (4 puncte) și A.H.C. Dunărea Călărași (două puncte).


În jocul împotriva echipei bucureștene, golurile timișorenilor au fost marcate de, Antonio Pribanić (6 goluri), Filip Marjanović (5 goluri), Miloš Dragaš (5 goluri), Marius Sadoveac (3 goluri), Cristian Fenici (două goluri), Flavius Cîmpan (două goluri), Miloš Orbović (două goluri), Vuk Milošević (un gol), Andrei Păiuș (un gol). Pentru echipa bucureșteană, cele mai multe goluri au fost înscrise de Ionuț Ramba (4 goluri), Faruk Vražalić (3 goluri) și Daniel Bera (3 goluri).


În faza întâi a play-off-ului, S.C.M. Politehnica Timișoara va susține primul joc la Constanța, împotriva echipei locale A.H.C. Dobrogea Sud, sâmbătă, 6 aprilie.
În faza I, play-off, se joacă în sistemul „fiecare cu fiecare”, tur - retur, jocurile urmând să aibă loc în zilele de 6, 17 și 24 aprilie (tur), 1, 4 și 8 mai (retur).