După ce a încheiat sezonul regulat al Ligii întâi de fotbal în sală pe locul 5 în clasament, campioana României, C.S. Informatica Timișoara, a obținut dreptul de a evolua în play-off-ul întrecerii.
În cele optsprezece etape ale sezonului regulat, C.S. Informatica Timișoara a dobândit 9 victorii, 4 rezultate de egalitate, de 5 ori fiind învinsă, totalul punctelor „informaticienilor” fiind de 31.
În partea a doua a întrecerii, play-off, C.S. Informatica Timișoara a disputat primul ei joc în cadrul grupei semifinale A, în deplasare, la Călărași, împotriva echipei locale F.C. Dunărea, gazdele administrând tinerei echipe timișorene o primă înfrângere, 1-3. Unicul gol al timișorenilor fiind marcat de Nicolae Budai.
În următorul joc din play-off, C.S. Informatica Timișoara a primit vizita echipei Imperial Wet Miercurea Ciuc, formația din municipiul ardelean fiind printre echipele ce se mențin în lupta pentru titlul de campioană a României, după ce a încheiat sezonul regulat pe primul loc al clasamentului și a intrat în play-off cu 3 puncte.


Jocul dintre C.S. Informatica Timișoara și Imperial Wet Miercurea Ciuc a avut loc pe parchetul Sălii Sporturilor „Constantin Jude” și a fost unul în care cele două combatante au depus maximul de efort pentru a oferi puținilor spectatori din tribuna sălii timișorene o dispută sportivă plină de vigoare, cu mult aplomb, componenții celor două echipe oferind în acest joc multă risipă de energie și dăruire.
Din echipa timișoreană au lipsit câțiva jucători tineri, plecați la echipa a doua, cea a juniorilor U19, pentru meciul de campionat susținut în 8 aprilie la Deva, împotriva echipei locale West Deva și pierdut de tinerii „informaticieni” din Timișoara cu 1-4. De asemenea, antrenorul principal al echipei bănățene, Daniel Rupa, nu a putut conta în această dispută pe aportul lui Valentin Ilaș, accidentat, singurul rămas în lotul seniorilor „informaticieni” din rândul jucătorilor care au pus umărul, anii trecuți, la performanțele deosebite pe plan intern ale echipei timișorene.
În echipa din Miercurea Ciuc, au fost prezenți mai mulți foști componenți ai lui C.S. Informatica Timișoara, Stefan Rakić, Robert Matei, Denis Ovsianikov, Andre Deco, Dmytro Bondar, experiența lor dovedindu-se mult peste puterile tinerilor jucători din actuala echipă de fotbal în sală a Timișoarei.
În primele trei minute ale jocului, echipa ardeleană a reușit trei goluri, autorii lor fiind Laszlo Szocs (de două ori) și Cristi Matei. Primul gol al echipei ardelene a venit după o greșeală a unui jucător din echipa Timișoarei, care a pasat mingea lui Szocs, dar după primirea celui de-al doilea gol, echipa timișoreană a repus mingea de la centrul terenului și din șapte pase, fără ca echipa adversă să atingă mingea, a reușit o primă acțiune ofensivă soldată cu un out de margine, executat de un jucător timișorean în picioarele lui Stefan Rakić care a declanșat golul cu numărul trei marcat de oaspeți.
Buni pasatori s-au dovedit „ciucanii” de-a lungul acestui meci, dar acțiunile lor ofensive au fost, în câteva rânduri, oprite de intervențiile curajoase ale portarului Roberto Voin (căpitanul echipei timișorene în acest joc). În prima repriză, oaspeții au trimis de două ori balonul în barele porții timișorene, prin Robert Matei și Mario Duque, dar, la vestiare s-a intrat cu avantajul oaspeților, 0-3.


În repriza a doua, gazdele au fost mai prezente în spațiul porții echipei din Miercurea Ciuc, dar nu au reușit să înscrie mai mult de un gol. Mai întâi oaspeții aveau să-și mărească avantajul, prin Robert Matei, după ce Andre Deco l-a deposedat pe unul din jucătorii timișoreni de balon și a intrat într-un schimb de pase cu autorul golului. În primele minute ale reprizei a doua, Robert Matei a mai expediat odată mingea în bara porții lui Robert Voin.
Pentru că a considerat că echipa vizitatoare a trimis mingea la propriul portar, în aceeași fază, de două ori, arbititrul jocului avea să acorde o lovitură liberă echipei campioane. A executat, indirect, Marko Bogdanović, în dreapta sa, până la Stojan Milovac, care a trimis în poarta oaspeților, reducând diferența de scor, 1-4.
În ultimele clipe ale jocului, din pasa lui Andre Deco, Bogdan Kovacs a consfințit rezultatul final al confruntării, aducând cel de-al șaselea gol al meciului, oaspeții impunându-se, la capătul celor 40 de minute, cu 1-5.

La startul jocului, pe parchetul sălii timișorene au fost următorii jucători:
C.S. Informatica Timișoara: Roberto Voin (cpt.) - Marko Bogdanović, Sergiu Gavrilă, Andrei Grosu, Stojan Milovac. Antrenor, Daniel Rupa.
Imperial Wet Miercurea Ciuc: Victor Gonzales Lopez - Alvaro Jubero, Cristi Matei, Laszlo Szocs, Bogdan Kovacs. Antrenor, Cosmin Gherman.

În tribuna sălii timișorene a fost prezent, pentru a urmări acest meci, selecționerul echipei naționale de fotbal în sală seniori a României, Robert Lupu, campion al României și câștigător al Cupei României cu Informatica Timișoara.
Prima reprezentativă de fotbal în sală este angrenată în preliminariile pentru calificarea la Cupa Mondială, turneul final urmând să se dispute anul viitor în Lituania, în vederea pregătirii acestor preliminarii, România urmând să susțină duminică, 14 aprilie și marți, 16 aprilie, două meciuri amicale în compania selecționatei similare a Armeniei, în Sala Sporturilor „Concordia” din Chiajna.
Pentru aceste jocuri amicale, selecționerul Robert Lupu a convocat câte doi jucători din cele două echipe de club care s-au confruntat pe parchetul sălii timișorene. De la C.S. Informatica Timișoara, Roberto Voin și Sergiu Gavrilă, iar de la Imperial Wet Miercurea Ciuc, Cristian Matei și Laszlo Szocs. 
Pentru C.S. Informatica Timișoara, urmează un nou joc în play-off-ul primei ligi de fotbal în sală a României, tot pe propriul parchet, împotriva echipei F.C. Dunărea Călărași, penultimul joc al „informaticienilor”, ultimul lor joc din play-off-ul actualei ediții de campionat urmând să se desfășoare la Miercurea Ciuc, împotriva echipei Imperial Wet.


Cornel Seracin