Jocul dintre A.F.C. Ripensia Timișoara și A.F.C. Chindia Târgoviște, disputat pe gazonul arenei din cartierul timișorean Ciarda Roșie, a încheiat etapa cu numărul douăzeci și nouă a ligii secunde de fotbal. La capătul celor 90 de minute ale disputei, Ripensia Timișoara a fost nevoită să se recunoască învinsă, 0-2, echipa dâmbovițeană dovedindu-se mai adaptată condițiilor oferite de terenul de joc, un teren îmbibat cu apă, care ajunsese pe la mijlocul reprizei a doua să arate asemenea unei orezării.

Componența echipelor trimise pe terenul de joc, la începutul confruntării, a fost următoarea:
A.F.C. Ripensia Timișoara: Horațiu Moldovan - Bogdan Străuț (Adrian Popa, minutul 80), Andrei Tînc, Călin Toma (cpt.), Claudiu Apro, - Adrian Zaluski, George Monea, Gabriel Stoi, - Mansour Gueye (Alexandru Stoica, minutul 67), Octavian Drăghici, Vlad Chera (Andrei Dumiter, minutul 46). Antrenor, Alexandru Pelici.
A.F.C. Chindia Târgoviște: Marian Aioani - Bogdan Șandru, Mihai Leca, Cornel Dinu (Mădălin Martac, minutul 78), Denis Dumitrașcu, Alin Dudea (Andrei Șerban, minutul 46) - Daniel Novac, Liviu Mihai, Vadim Rață (Cristian Neguț, minutul 57), Mihai Neicuțescu - Valentin Alexandru. Antrenor, Viorel Moldovan.
Au arbitrat acest joc, Mircea Ardelean (centru), Ionuț Bobe (asistent), Doru Zamfir (asistent).

Începutul jocului a fost unul echilibrat, ambele combatante desfășurând faza ofensivă, dar fără a înscrie în primele 10 minute ale disputei. Oaspeții aveau să deschidă scorul în minutul 11, în urma unei lovituri libere ce a fost executată de la aproximativ 20 de metri de spațiul porții Ripensiei, zonă centrală, de către Liviu Mihai. Mijlocașul dâmbovițean a executat direct pe poartă, mingea a atins un fotbalist de-al Ripensiei ce se afla în zid, și, din devierea lui a căzut la rădăcina barei din dreapta portarului Horațiu Moldovan, 0-1.
La patru minute de la deschiderea scorului, Mansour Gueye a trimis un prim șut pe poartă echipei târgoviștene, de la aproximativ 16 metri, pe jos, dar portarul Marian Aioani a prins balonul. În minutul 25, Daniel Novac a încercat vigilența lui Horațiu Moldovan, a trimis, de la aproximativ 17 metri de poarta Ripensiei, pe jos, lângă bară, dar portarul gazdelor a prins.
Până la finalul primei reprize, jocul a respectat nota de echilibru avută la început, ambele echipe irosind acțiuni ofensive fără a influența tabela de marcaj. Astfel că, la pauză, scorul a fost favorabil echipei din orașul unde se află Turnul Chindiei, 0-1.
Partea a doua a jocului a fost începută bine de echipa timișoreană, care părea decisă să aducă egalarea pe tabela de scor. În minutul 46, Octavian Drăghici a prins o minge pasată de un coechipier în careul de 16 metri advers, a rămas singur cu portarul Marian Aioani, care i-a ieșit în întâmpinare în careu, atacantul timișorean, cu latul piciorului, trimițând balonul pe lângă bara din stânga goalkeeper-ului dâmbovițean.
Ploaia, care a început să cadă tot mai tare în timpul meciului și terenul greu, au adus, poate, o acalmie a jocului, dar și o îngreunare a lui, cele două echipe având minute bune în care nu au periclitat buturile adverse, jucându-se mai mult la mijlocul terenului sau pe flancuri. În această parte secundă a disputei, Ripensia Timișoara a avut o mai bună posesie a balonului, dar oaspeții s-au dovedit bine organizați în apărare, iar pe contraatac puteau fi foarte periculoși, cum au și arătat în câteva rânduri.
Din când în când, câte un fulger brăzda cerul arenei din Ciarda Roșie, lăsând impresia că o entitate invizibilă își trimite lumina de apreciere pentru efortul sportivilor din teren și admirația pentru cei aproximativ 150-200 spectatori care au decis să înfrunte ploaia și să fie prezenți la un joc al „sportului rege” pentru a-și încuraja echipa favorită, Ripensia.
Deși au manifestat mai multă forță combativă în faza ofensivă, în această parte secundă a meciului, fotbaliștii Ripensiei aveau să primească al doilea gol. În minutul 70, Andrei Șerban a executat o lovitură de colț și a trimis mingea în mijlocul careului de 6 metri advers, iar de acolo, Mihai Leca, cu o lovitură de cap, reușind să se desprindă din marcajul fundașilor echipei bănățene, a trimis mingea în stânga portarului Horațiu Moldovan, consfințind astfel ajungerea celor trei puncte în visteria echipei târgoviștene.
Până la fluierul de final al arbitrului, tabela de marcaj nu a mai fost modificată, deși Ripensia a fost prezentă mai mult în faza de atac. Oaspeții au mai reușit să introducă odată balonul în poarta adversă, dar golul a fost anulat, corect, pe motiv de fault în atac.
Astfel, după ce Academica Clinceni, în turul actualei ediții a ligii secunde, se impunea la Timișoara, în fața Ripensiei, cu 0-3, iar Sportul Snagov învingea în urmă cu 5 etape, Ripensia, la Timișoara, 1-2, o altă echipă de pe podium, Chindia Târgoviște, câștigă la Timișoara, în fața echipei în galben-roșu, 0-2, din două faze fixe, iar în urma acestei victorii urcă un loc, de pe 3, loc ce-i asigura prezența la barajul pentru promovarea în prima ligă de fotbal a României, pe locul 2, direct promovabil în primul eșalon de fotbal al țării.
În urma rezultatului consemnat la finalul celor 90 de minute ale jocului de pe Arena „Ciarda Roșie” din Timișoara, Ripensia Timișoara rămâne pe locul 9 în clasamentul competiției, după douăzeci și nouă de etape, cu un total de 36 puncte, dar cu un minus 9 în clasamentul adevărului. Etapa viitoare, Ripensia Timișoara va evolua la Petroșani, împotriva echipei A.C.S. Energeticianul (locul 13, 33 puncte), duminică, 14 aprilie, de la ora 11.


În cea de-a douăzeci și noua etapa a ligii secunde de fotbal s-au mai jucat meciurile: A.S.C. Daco-Getica Bucureşti-A.S. F.C. Universitatea Cluj 2-6, A.C.S. F.C. Academica Clinceni-C.S. Balotești 4-0, A.C.S. Poli Timișoara-F.C. Metaloglobus Bcurești 1-0 (gol marcat de Alexandru Bădăuță, din penalty, minutul 51), C.S. Sportul Snagov-C.S. Luceafărul Oradea 2-4, C.S. Mioveni-C.S. Aerostar Bacău 2-0, A.S.S.C.S. Farul Constanţa- A.S.U. Politehnica Timișoara 1-1 („Băieții în Ghete” au reușit să egalaze în minutul 74, prin Adrian Bedea), A.C.S. Dacia Unirea Brăila-A.C.S. Energeticianul 3-1, A.F.C. U.T. Arad-C.S. Pandurii Lignitul Târgu Jiu 3-3, F.C. Petrolul Ploieşti-Fotbal Club Argeș 1-2.


După douăzeci și nouă de etape, pe primul loc se află A.C.S. F.C. Academica Clinceni, 67 puncte, pe locul 2, A.F.C. Chindia Târgoviște, 63 puncte, iar pe locul 3, A.S. F.C. Universitatea Cluj, 60 puncte. Pe locurile retrogradabile, 16, 17, 18, 19 și 20, se află, în ordine, A.S.C. Daco-Getica Bucureşti, 30 puncte, C.S. Aerostar Bacău, 26 puncte, A.C.S. Poli Timișoara, 22 puncte (golaveraj, minus 27), C.S. Balotești, 22 puncte (golaveraj, minus 33), A.C.S. Dacia Unirea Brăila, 19 puncte.


Cea de-a treizecea etapă, programează jocurile: C.S. Pandurii Lignitul Târgu Jiu-A.C.S. F.C. Academica Clinceni, C.S. Aerostar Bacău-A.S.C. Daco-Getica Bucureşti, C.S. Balotești-C.S. Sportul Snagov, AS FC Universitatea Cluj-A.S.S.C.S. Farul Constanţa, F.C. Metaloglobus Bucureşti-A.F.C. U.T. Arad, A.F.C. Chindia Târgovişte-A.S.U. Poli Timișoara (duminică, 14 aprilie, de la ora 12, în direct la postul de televiziune LookSport), C.S. Luceafărul Oradea-F.C. Petrolul Ploieşti, A.S.U. Politehnica Timișoara-A.C.S. Dacia Unirea Brăila (duminică, 14 aprilie, ora 15, Arena „Dan Păltinișanu”), Fotbal Club Argeş-C.S. Mioveni.


Cornel Seracin