În baschetul masculin 3x3, Cupa României a ajuns în ultimele două faze, acestea urmând să se desfășoare sâmbătă, 13 aprilie și duminică, 14 aprilie, la Arena de Baschet din București.
S.C.M. Timișoara este calificată printre cele 12 participante din compatiție, obținând în faza anterioară al cincelea punctaj din rândul echipelor calificate, urmând să evolueze, în turneu, într-o grupă cu echipele Steaua și Dinamo, Grupa C.
Cei ce vor reprezenta culorile alb-violete la București sunt: Dragoș Diculescu, Alexandru Coconea, Bogdan Penciu, Cristian Mocrițchi și Mihai Ursan.


„Avem un lot mai puternic decât la precedentul turneu, prin aportul pe care îl vor avea Dragoș Diculescu și Crisitan Mocrițchi. Echipa a făcut câteva antrenamente bune pentru aceste faze finale, dar în condiții speciale. Mă refer la minge - de mărime 6, dar cu greutatea uneia de mărime 7 - și la arbitraj, unul diferit de cel din Liga Națională. Vrem să avansăm pas cu pas, iar primul obiectiv este să ne calificăm din grupă”, a declarat, potrivit site-ului oficial al echipei de baschet, bc-tm.ro, prof. Tiberiu Ondreikovics, antrenorul S.C.M. Timișoara 3x3.


Turneul semifinal se va juca sâmbătă, 13 aprilie, de la ora 16:30, cu patru grupe de câte trei echipe. Primele două clasate se califică pentru faza eliminatorie, programată duminică, de la ora 16:30, și care începe cu sferturile de finală.
Dragoș Diculescu (19 ani) este considerat cel mai experimentat jucător al lotului timișorean, care a debutat recent la naționala de seniori a României, iar în actuala ediție a Ligii Naționale are o medie de 22 de minute și 39 de secunde jucate pe meci. Săptămâna aceasta, Diculescu a fost selecționat pentru a evolua la All Star Game 2019.


Cornel Seracin
Foto: bc-tm.ro