Miercuri, 17 aprilie, echipa de handbal masculin a Timișoarei, S.C.M. Politehnica, deținătoare a Cupei României, revine acasă, pe parchetul Sălii Sporturilor „Constantin Jude”, urmând să susțină cel de-al doilea ei joc din faza întâi a play-off-ului Ligii Naționale de Handbal Masculin.
După ce, în prima evoluție din play-off, a cedat la Constanța, în fața echipei care a început această fază a întrecerii cu 6 puncte, A.H.C. Dobrogea Sud, 23-28, S.C.M. Politehnica Timișoara va întâlni, în etapa a doua, echipa A.H.C. Dunărea Călărași.
Pentru echipa timișoreană, acest meci se anunță unul foarte important pentru a juca Finala Mică a întrecerii, A.H.C. Dunărea Călărași și C.S.M. București, fiind două adversare cu care „studenții” se află în duel deschis pentru locul doi în Seria A din play-off, loc ce-i oferă posibilitatea echipei care-l obține să joace Finala Mică a campionatului cu ocupanta locului doi din Seria B. Câștigătoarea Finalei Mici obține medaliile de bronz în această ediție a întrecerii.
În jocul cu echipa „dunăreană”, „studenții” din Banat nu vor putea conta pe interul drept Marius Sadoveac, handbalistul suferind, în această perioadă, de o întindere a ligamentului de la genunchi și este nevoit să stea deoparte vreme de două sau trei săptămâni.


Referindu-se la acest important joc pentru echipa pe care o antrenează, Pero Milošević a declarat: „Vizăm victoria printr-un joc bun atât în apărare cât și în atac, cu concentrare pe teren. Din păcate, nu-l putem folosi pe Marius Sadoveac, care s-a accidentat în meciul anterior, la Constanța. Îmi pare rău pentru el, deoarece a prins o perioadă excelentă; revine, însă Orbović, pe partea aceea, și sper să ne ajute la fel de mult. Trebuie să luptăm în fața unei echipe foarte bune a campionatului actual, dar dacă vom evolua la fel ca în partida cu C.S.M. București, de pe teren propriu, sigur vom câștiga. Constanța pare să fie favorită la primul loc, însă pentru cel de-al doilea ne batem toate celelalte trei echipe, C.S.M., Călărași și Poli”.


Cristian Fenici, căpitanul și coordonatorul de joc al echipei bănățene, a declarat următoarele cu referire la acest meci: „Am intrat în play-off fără puncte, ceea ce cred eu e nemeritat și reprezintă un dezavantaj pentru a lua o medalie. Este foarte greu să mai ajungem la primul loc în seria noastră, dar pentru locul 2 avem șanse. Vrem să câștigăm toate meciurile de acasă și apoi să câștigăm și la Călărași și la C.S.M. Ne dorim să terminăm cât mai sus, nu ne-am oprit la cucerirea Cupei României, ci ne dorim să câștigăm de cât mai multe ori și în campionat ”.


S.C.M. Politehnica Timișoara a încheiat sezonul regulat, pe locul 7 în clasamentul Ligii Naționale de Handbal și a acces în faza întâi, play-off, în seria echipelor care au încheiat în clasament pe locuri impare. Timișorenii au început play-off-ul cu zero puncte, în timp ce, celelalte echipe din serie, fiind mai bine clasate în sezonul regulat, au pornit această fază cu 6 (A.H.C. Dobrogea Sud, locul 1), 4 (C.S.M. București, locul 3) și două puncte (A.H.C. Dunărea Călărași, locul 5).
Jocul ce contează pentru etapa a doua a fazei întâi, play-off, Liga Națională de Handbal, dintre S.C.M. Politehnica Timișoara și A.H.C. Dunărea Călărași va începe de la ora 17.


Cornel Seracin