Cea de-a doua etapă a fazei întâi din play-off Ligii Naționale de Handbal , a însemnat un succes muncit pentru echipa antreantă de Pero Milošević („principal”) și Attila Horvath („secund”), în Seria A, împotriva echipei din Călărași, A.H.C. Dunărea.
Începutul nu a fost unul deloc de bun augur pentru echipa bănățeană, oaspeții conducând după 10 minute de joc, 2-6, iar după 13 minute, 3-7.
Treptat, treptat, echipa în alb-violet s-a redresat, s-a apropiat tot mai mult de oaspeții, la scor, 7-9, iar la puțin timp după ce aduce difereța de puncte, la două lungimi, Flavius Cîmpan a reușit să restabilească egalitatea pe tabela de marcaj, 9-9, din minutul 21. De remarcat că, golul cu numărul 8, timișiorenii l-au marcat în inferioritate numerică, Miloš Orbović fiind eliminat temporar din joc.
Din minutul 22, S.C.M. Politehnica Timișoara prelua conducerea pe tabela de scor, 10-9, apoi, 11-9, prin golul marcat de Miloš Orbović care a aruncat mingea, mai întâi în bara transversală a porții oaspeților, iar din „transversală” a intrat în poartă, apoi, 12-9, prin 7 metri transformat de Filip Marjanović.
Am remarcat bunele intervenții ale portarului echipei bănățene, Cristian Tcaciuc, care, de-a lungul acestei prime reprize a avut mai multe intervenții salvatoare, spectaculoase la acțiunile ofensive al oaspeților.
La pauză, scorul consemnat a fost în favoarea echipei timișorene, 14-12, Filip Marjanović, mai întâi, pentru S.C.M. Politehnica și, pe urmă, Dragoș Soare, pentru A.H.C. Dunărea, aveau să închidă tabela de marcaj a sălii timișorene, în prima repriză, odată cu înscrierea golurilor lor, 14-11 și 14-12.


Miloš Orbović și Cristian Fenici aveau să fie primii marcatori ai reprizei a doua, S.C.M. Politehnica distanțându-se prin reușitele lor, 15-12 și 16-12. Florin Dospinescu avea să marcheze primul gol al reprizei a doua pentru echipa din Călărași, 16-13.
Prin minutul 45 se va înregistra cea mai mare diferență de scor pusă de S.C.M. Politehnica Timișoara pe tabela de marcaj, echipa în alb-violet își conducea adversara de pe parchet, 24-17, prin golul înscris de Filip Marjanović, iar mai târziu, prin minutul 47, această diferență avea să revină, odată cu golul marcat de căpitanul Cristian Fenici, 25-18.
În continuarea confruntării, echipa timișoreană avea să gestioneze bine jocul și, în alte două rânduri, minutul 50, prin aruncarea de la 7 metri reușită de Filip Marjanović (fentă, apoi boltă peste portarul echipei dunărene) și în minutul 51, prin Miloš Dragaš, avea să mai revină la diferența de 7 puncte pe tabela de marcaj, 27-20 și 28-21.
Cu cât ne apropiam de finalul confuntării am putut constata că echipa timișoreană a cedat, parcă, inițiativa echipei dunărene, dar oaspeții nu au reușit să producă „minunea”. Totuși, ceva emoții au oferit spectatorilor, dar și echipei timișorene.
Prin două aruncări de la 7 metri, transformate de Ionuț Broască, 28-22 și 28-23 și printr-un gol marcat pe faza ofensivă de coordonatorul de joc, Žarko Pejović, 28-24, Dunărea Călărași a arătat că meciul încă se joacă.
Coordonatorul de joc al echipei bănățene, Cristain Fenici, a marcat pentru S.C.M. Politehnica, 29-24, dar, după o acțiune ofensivă încheiată cu aruncarea mingii în bara transversală a porții adverse, de către Filip Marjanović, oaspeții au declanșat un nou atac care le-a adus golul, 29-25, reușita aparținând extremei dreapta, Ionuț Broască.
Miloš Dragaš va rata o aruncare de la 7 metri, portarul echipei vizitatoare a respins cu piciorul, dar mingea respinsă a revenit la Dragaš, care, de această dată, a înscris pentru gazde, 30-25. Oaspeții au marcat prin Victor Vratić, 30-26, iar în poarta echipei bănățene, Cristian Tcaciuc va fi înlocuit cu tânărul portar Robert Rusu, care a avut ultima intervenție reușită în poarta echipei bănețene, respingând o aruncare de la 7 metri executată de Ionuț Broască. Ultimul gol al meciului a fost marcat de Vuk Milošević, 31-26, cu acest scor încheindu-se acest meci.


Golurile echipei timișorene au fost marcate de: Filip Marjanović (10 goluri), Miloš Dragaš (7 puncte), Miloš Orbović (5 goluri), Flavius Cîmpan (3 goluri), Vuk Milošević (3 goluri), Cristian Fenici (3 goluri). Pentru oaspeți, cele mai multe goluri au fost marcate de Mihajlo Radojković (7 goluri).


„Am început rău, dar sunt mulțumit cum am încheiat această partidă. Jocul nostru a început să meargă atunci când am schimbat și defensiva. În prima repriză am pierdut multe baloane din cauza greșelilor ofensive proprii. Tot atunci nici poarta nu ne-a salvat, primele 7 mingi fiind toate transformate în gol. S-a întâmplat așa pentru că Tcaciuc n-a fost cu noi în ultima perioadă, el revenind de la națională cu foarte puține zile înainte de meci.
Am ajuns, pe parcurs, să arătăm tot mai bine și în apărare și în atac, astfel că la un moment dat adversarii n-au mai știut ce să facă cu mingea. Sunt mulțumit de meci, mai ales de partea a doua a întâlnirii.
Ne interesează să continuăm bine această fază a campionatului, deși ne este foarte greu fără Marius Sadoveac, un jucător foarte important pe toată perioada stagiuni, dar în special în ultimele două luni, când a atins o formă sportivă fenomenală. Și Varo s-a accidentat puțin, nu vrem să riscăm să-l introducem...
Le mulțumesc încă o dată jucătorilor pentru această victorie meritată, chiar dacă nu e prima dată când nu începem bine o partidă! Avem suficient timp să pregătim bine întâlnirea următoare cu CSM București!”, a declarat, la finaul jocului, Pero Milošević, antrenorul principal al echipei bănățene.


În urma acestui rezultat, S.C.M. Politehnica Timișoara a obținut primele trei puncte în această primă fază a play-off-ului și a urcat pe locul 3 în clasamentul seriei A, lăsând ultimul loc, adversarei sale din Călărași, A.H.C. Dunărea, o echipă care a început play-off-ul cu două puncte.
În etapa următoare, S.C.M. Politehnica Timișpoara va evolua la București, pe parchetul Sălii „Rapid”, împotriva echipei C.S.M. București, miercuri, 24 aprilie, cu începere de la ora 17:30. Meciul va fi transmis, în direct, la TvR HD.
În cea de-a doua etapă a seriei A, faza întâi, play-off, C.S.M. București a fost învinsă la Constanța de echipa de pe primul loc, A.H.C. Dunărea Sud, 23-28, și, cu 7 puncte, se află pe locul doi în Seria A.


Cornel Seracin
Foto: arhiva ziarultimisoara.ro