Cea de-a treia etapă a turului fazei întâi din play-off, Seria A, a adus echipei de handbal masculin a Timișoarei o deplasare la București, unde a evoluat, pe parchetul Sălii „Rapid”, împotriva formației locale C.S.M. Acest joc a însemnat pentru echipa timișoreană cea de-a doua înfrângere în deplasare în această fază a Ligii Naționale de Handbal Masculin, după ce, în prima etapă din play-off, Seria A, a cedat la Constanța, în fața echipei locale A.H.C. Dobrogea Sud, 23-28.
Meciul de la București a fost unul presărat cu multe durități din partea gazdelor, unele din aceste durități fiind sancționate de arbitrii (aceste decizii rămân de discutat, dacă nu au fost cumva prea blânde față de cele petrecute pe parchetul de joc), partida putând fi inclusă în categoria jocurilor mai puțin lipsite de sportivitate din această ediție de campionat.
Gazdele au condus pe tabela de marcaj, pe toată durata celor 60 de minute ale confruntării, o singură dată fiind bifată egalitatea, după un minut de joc, atunci când, după ce Goce Georgievski a deschis scorul pentru gazde, Miloš Dragaš a egalat, 1-1, handbalistul de pe postul de inter stâng al echipei în alb-violet fiind accidentat în urma înscrierii acelui gol și a părăsit suprafața de joc, nemairevenind în rândul echipei bănățene în acest meci.
În minutul 22, echipa bucureșteană conducea cu o diferență de 7 puncte, 10-3, până în acel moment putându-se bifa, la capitolul intervenții nesportive ale gazdelor, faultul dur al lui Robert Militaru, asupra lui Alin Șania, pentru care arbitrul i-a acordat handbalistului de pe postul de inter stâng al gazdelor, doar o eliminare de două minute, când, poate, s-ar fi impus mult mai mult...
Echipa bănățeană avea să reducă această diferență de 7 puncte, prin reușitele lui Flavius Cîmpan și Antonio Pribanić, 10-5, dar în minutul 25, Sajad Esteki a marcat pentru gazde și a înscris pe tabela de marcaj scorul de 11-5 pentru C.S.M. București.
Din aruncare de la 7 metri, Filip Marjanović a marcat pentru Timișoara, 11-6, iar Flavius Cîmpan a reușit să pună o diferență de doar patru lungimi între cele două echipe, în urma unui contraatac, 11-7.
Cu două minute înainte de încheierea primei reprize, la o fază ofensivă a gazdelor, Filip Marjanović s-a apărat în semicerc, iar arbitrul jocului a acordat, corect, aruncare de la 7 metri pentru gazde. Sajad Esteki a executat, dar a aruncat mingea în figura portarului echipei timișorene, Cristian Tcaciuc, accidentându-l, iar arbitrul jocului a scos cartonașul roșu și i l-a arătat handbalistului bucureștean, acesta fiind eliminat definitiv din joc, apoi și cartonașul albastru.
Prima repriză a fost încheiată de bucureșteni în inferioritate numerică, gazdele reușind să mai înscrie un gol prin Goce Georgievski, 12-7, iar echipa timișoreană, prin Flavius Cîmpan, a ratat ultimul atac al reprizei, portarul gazdelor opunându-se golului.
Repriza a doua a început cu golul marcat de bucureșteni, aceștia având câteva secunde inferioritate numerică. A marcat Allahkaram Esteki, 13-7, iar mai târziu, pe contraatac, Faruk Vražalić a mărit diferența scorului în favoarea gazdelor, 14-7.
În minutul 34, gazdele conduceau cu 16-9, dar Miloš Orbović a redus diferența, 16-10. Au urmat câteva faze spectaculoase. Pe contraatac, Faruk Vražalić a trimis mingea în bara din dreapta portarului Ludovic Varo, același Vražalić nereușind să-l învingă pe portarul echipei timișorene care a intervenit salvator la o aruncare venită din partea handbalistului bucureștean de pe dreapta, mingea fiind recuperată de Miloš Orbović, iar pe atacul echipei timișorene, Cristian Fenici avea să înscrie golul 11 pentru oaspeți, 16-11, minutul 38.
În minutul 42, echipa timișoreană a reușit să se apropie la o diferență de patru puncte în spatele gazdelor, 17-13, dar bucureștenii au revenit la șase puncte diferență, din minutul 44, 19-13.
Prin Cristian Fenici, Miloš Orbović și Filip Marjanović, echipa Timișoarei avea să refacă diferența de patru goluri, 22-18, în minutul 52, revenid la această diferență în minutul 53, 23-19, prin Cristian Fenici (faultat de Robert Militaru, la scorul de 24-19, handbalistul bucureștean fiind, din nou, eliminat două minute de pe teren), minutul 56, 24-20, tot prin Cristian Fenici, iar un minut mai târziu, chiar la trei puncte diferență în spatele gazdelor, 24-21, prin reușita lui Alin Șania, care a înscris din propria jumătate de teren, după ce a văzut poarta gazdelor goală (echipa bucureșteană a preferat în mai multe rânduri de-a lungul acestui meci să joace fără portar și a trimis în atac șase handbaliști).
Gazdele aveau să refacă diferența de patru puncte, după aruncarea de la 7 metri a lui Daniel Bena, din minutul 58, 25-21, iar cu aproape un minut înainte de încheierea jocului, după un fault asupra lui Antonio Pribanić, Robert Militaru a fost eliminat din joc, primind cartonaș roșu, echipa timișoreană beneficiind de o aruncare de la 7 metri, ratată, însă, de Filip Marjanović (portarul echipei bucureștene, Jakub Krupa, reușind să apere).
Echipa bucureșteană a încheiat jocul în 5, Selicani Teixeira primind și el eliminare temporară, în ultimele clipe ale disputei. Antonio Pribanić a înscris ultimul gol al meciului și a consfințind scorul final, C.S.M. București - S.C.M. Politehnica Timișoara 25-22.
Pentru echipa bănățeană, marcatorii din acest meci sunt: Antonio Pribanić (5 goluri), Cristian Fenici (5 goluri), Filip Marjanović (4 goluri), Vuk Milošević (3 goluri), Miloš Orbović (două goluri), Miloš Dragaš (un gol), Flavius Cîmpan (un gol), Alin Șania (un gol). Pentru C.S.M. București, cele mai multe goluri, în acest meci, au fost marcate de Goce Georgievski (5 goluri) și Allahkaram Esteki (4 goluri).
În urma acestui rezultat, S.C.M. Politehnica Timișoara a rămas cu trei puncte în clasamentul seriei A, play-off și se menține pe locul 3. Etapa viitoare, echipa în alb-violet va juca pe propriul parchet, împotriva liderului seriei, A.H.C. Dobrogea Sud, joi, 2 mai, cu începere de la ora 16.


Cornel Seracin
Foto: arhiva ziarultimisoara.ro