Două jocuri împotriva lui Dinamo au fost suficiente pentru ca „leii” din Banat să obțină dreptul de a-și disputa locurile 5, 6 la finalul acestei ediții a Ligii Naționale de Baschet Masculin. După ce, în primul joc al fazei a doua play-off, C.S. S.C.M. Timișoara a depășit, lejer, Dinamo „Știința” București, pe parchetul Sălii Sporturilor „Constantin Jude”, în următorul meci, cel disputat la București, baschetbaliștii timișoreni aveau să se impună decisiv, de această dată cu 91:76, la finalul celor 40 de minute ale disputei.
Echipa timișoreană a obținut scoruri favorabile în sferturile unu (28-20), trei (24-21) și patru (21-15), în disputa de la București, gazdele adjudecându-și doar sfertul doi (20-18), ceea ce le-a fost insuficient pentru un succes general.
Așadar, în urma celor două dispute din această fază a play-off-ului, C.S. S.C.M. Timișoara joacă împotriva echipei B.C.M. Universitatea Argeș Pitești, pentru clasarea pe locurile 5 sau 6 în clasamentul final al acestei ediții de campioant, într-o nouă serie de „2 din 3”.
Primul joc dintre C.S. S.C.M. Timișoara și B.C.M. Universitatea Argeș Pitești s-a disputat la Timișoara, pe parchetul Sălii Sporturilor „Constantin Jude”, iar la finalul celor 40 minute ale disputei, echipa bănățeană a învins, 75:61, toate cele patru sferturi ale confruntării fiind câștigate de „leii” din Banat (18-16, 17-16, 25-15 și 15-14). Nu a evoluat în primul joc pentru locurile 5, 6, în echipa timișoreană, Vladan Vukosavljević, accidentat.
Luni, 27 mai, la Pitești, în Sala „Trivale”, B.C.M. Universitatea Argeș Pitești și C.S. S.C.M. Timișoara au jucat cel de-al doilea lor meci pentru locurile 5, 6, iar la capătul celor 40 de minute, echipa argeșeană s-a impus cu categoricul scor de 95:69, egalând astfel situația seriei de „2 din 3”.
Fără Vladan Vukosavljević în echipă, încă accidentat și cu Nikola Pešaković evoluând cu febră, ceea ce nu i-a permis să joace la capacitate maximă, „leii” din Banat aveau să piardă sfertul întâi, 17-33, gazdele luând o opțiune serioasă pentru un succes general, la finalul acestei confruntări. În sfertul al doilea, C.S. S.C.M. Timișoara s-a impus în jocul de la Pitești, 21-19, la pauză, scorul general era clar în favoarea gazdelor, 52:38.
Sferturile trei și patru au fost, din nou, la îndemâna gazdelor, „leii” din Banat fiind învinși la capătul lor, 17-24 și 14-19, astfel că, la scorul general, victoria a fost de partea culorilor alb-violet de Pitești, situația seriei pentru locurile 5, 6 devenind egală, 1-1.
Privind statisticile acestui joc, putem observa un procentaj echilibrat între cele două combatante, la aruncările reușite de două puncte, gazdele bifând 58% reușite de două puncte (din 52 aruncări de două puncte, 30 au fost trecute prin inel), în timp ce oaspeții, 57% (din 44 aruncări de două puncte, 25 au fost trecute prin inel). La reușitele de trei puncte, echipa gazdă a obținut un procentaj detașat față de oaspeți, argeșenii având o reușită de 38% la aruncările de trei puncte (din 16 aruncări de 3 puncte, 6 mingi au fost trecute prin inel), timișorenii bifând la acest capitol un procentaj de 17% (din 24 mingi aruncate la coș pentru 3 puncte, doar 4 au fost trecute prin inel). La aruncările libere, gazdele au obținut un procentaj de 85% (din 20 de aruncări libere, prin inel au trecut 17 mingi), pe când oaspeții, unul de 64% (din 11 aruncări libere, 7 mingi au trecut prin inel).
B.C.M. Universitatea Argeș Pitești a reușit 43 recuperări (15 ofensive, 28 defensive), iar C.S. S.C.M. Timișoara, 32 (13 ofensive, 19 defensive).
Pentru C.S. S.C.M. Timișoara au marcat: Sherwood Brown (16 puncte), Cătălin Baciu (12 puncte), Nikola Pešaković (12 puncte), Miloš Komatina (10 puncte), Brandon Randolph (8 puncte), Marko Stojadinović (7 puncte), Cristian Mocrițchi (două puncte) și Dragoș Diculescu (două puncte). Pentru echipa din Pitești, cele mai multe puncte au fost marcate de Maksim Sturanović (22 puncte), baschetbalistul gazdelor fiind coșcheterul acestui joc.
Jocul decisiv pentru locurile 5, 6 în clasamentul final al ediției 2018/2019 al Ligii Naționale de Baschet Masculin se va juca la Timișoara, pe parchetul Sălii Sporturilor „Constantin Jude”, joi, 30 mai, cu începere de la ora 19.

Cornel Seracin