ASU Politehnica Timișoara va susține sâmbătă, 1 iunie, de la ora 12, pe gazonul arenei „Știința”, ultimul ei joc de actuala ediție a ligii secunde de fotbal. Adversara echipei timișorene va fi FC Metaloglobus București, formație situată pe un liniștitor loc 9 în clasamentul competiției cu o etapă înainte de finalul acestei ediții a întrecerii.


„Ne așteaptă o partidă care chiar dacă aduce, așa, oarecum, un aer de vacanță, cu sigurantă nu va fi așa, cel putin nu din punctul nostru de vedere și, cred eu că nici din punctul de vedere al celor de la Metaglobus, care, din informatiile pe care le am până acum, chiar tratează cu maximă seriozitate acest joc și, sper să nu greșesc, dar au plecat cu două zile înaintea acestei partide. Întâlnim, din punctul meu de vedere, revelația acestui tur de campionat, prin prisma rezultatelor pe care le-au înregistrat, rezultate venite pe fondul unor transferuri foarte bune pe care le-au făcut în perioada dintre tur și retur. Au în componență niște jucători cu o valoare incontestabilă pentru nivelul ligii a doua, jucatori care pot oricând să facă diferența. Mă refer, în primul rând la frații Herea, Ghenovici, dar mai sunt și alți jucatori care, chiar dacă evoluează în compartimentul defensiv, au fost jucători cu o prezență constantă la nivelul ligii a doua”, a prefațat antrenorul principal al echipei ASU Politehnica Timișoara, Cosmin Petruescu, acest ultim joc al echipei pe care o pregătește, din această ediție de campionat.


Etapa trecută, FC Metaloglobus București a obținut un succes foarte important pentru partea inferioară a clasamentului, reușind să învingă, pe propriul teren, pe „sinteticul” de la București, ACS Energeticianul, semnându-i acestei echipe, poate, decisiv retrogradarea în cel de-al treilea eșalon de fotbal al României.
Echipa bucureșteană este antrenată de László Balint, fost fundaș la echipele, FC Brașov, CFR Cluj, UT Arad, Unirea Urziceni etc., care din anul competițional viitor va antrena echipa din județul vecin, Arad, AFC UT Arad.


„Cunoscându-l foarte bine pe antrenorul lor, László Balint, cunoscând conducerea pe care o au, văzând și rezultatele pe care le-au înregistrat în acest retur de campionat, din punctul meu de vedere și-au apărat corect șansele și nu mi-am pus niciodată problema, indiferent de rezultatul pe care l-ar fi înregistrat cu Energeticianul, că nu ar fi jucat oricând serios. Desigur, puteau să și piardă, sau să termine la egalitate meciul respectiv, dar din punctul meu de vedere, cum de altfel au fost toate echipele, a fost un campionat curat, care s-a jucat pe teren, dovadă și suprizele pe care le-am înregistrat, atât noi, cât și alte echipe, pentru că atunci când am fost favoriții, de multe ori nu am reușit să ne impunem, dar am făcut-o atunci când am pornit cu șansa a doua”, a spus, la conferința de presă care a prefațat jocul de sâmbătă, de pe „Știința”, Cosmin Petruescu, antrenorul principal al timișorenilor.


Etapa trecută, ASU Politehnica Timișoara a fost învinsă la Târgu Jiu, CS Pandurii Lignitul impunându-se la limită, 1-0. Înainte de jocul cu echipa bucureșteană, ASU Politehnica se află clasată pe locul 13 în clasamentul ligii a doua, cu un total de 45 puncte acumulate după cele treizeci și șapte de etape scurse până acum, timișorenii fiind scutiți de grijile retrogradării, urmând să evolueze, și-n anul competițional viitor, tot în Liga II.


„Noi am fost o echipă care am aliniat constant, în primii 11, 6,7 chiar 8 jucători U21. Desigur că, unii dintre ei au fost împrumutați sau sunt împrumutați, dar, să nu uităm că, alții sunt jucătorii noștri pe o perioada mai lungă de timp. Indiferent dacă au jucat mai mult sau mai puțin, ma refer la Borbei care a jucat titular, mă refer la un Jurj, mă refer la un Coadă, Chereches, Dros, Manea, Trip, sunt jucători pe care ne vom baza și în sezonul următor, sunt jucători tineri. Obiectivul de clasament, obiectivul principal al nostru, acela de a evita retrogradarea, a fost atins, dar, consider că și celelalte au fost atinse, într-o măsură mai mare sau mai mică, în primul rând, formarea-promovarea de jucători tineri la nivelul ligii a doua. Cu siguranță că, și în jocul de sâmbătă, vom încerca să alcătuim o echipă prin care să acordăm minute și acelora care au jucat mai puțin, dar asta nu înseamnă că nu ne dorim să câștigăm meciul de sâmbătă. Indiferent de numele celor care vor intra în teren, la meciul de sâmbătă, suntem obligații să câștigăm. Eu îmi doresc foarte mult să câștig meciul de sâmbătă, indiferent de formația pe care o vom alinia. Rămâne de văzut dacă cei de la Ripensia, de la UTA sau alte echipe situate în fața noastră, pot fi depășite sau nu. Pentru mine prioritar este meciul de sâmbătă și cele 3 puncte, indiferent de formula pe care o vom alinia”, a spus „principalul” echipei bănățene, în prefațarea jocului cu FC Metaloglobus.


Nu va juca în acest ultim meci al acestei ediții de campionat, pentru echipa bănățeană, mijlocașul Adrian Bedea, fiind suspendat.
La antrenamentul de joi, 30 mai, al echipei timișorene, a participat și internaționalul Costel Pantilimon, care a terminat sezonul cu Nottingham Forest, pe locul 9 în Championship.
Ultima etapă a acestei ediții de campionat, cea de-a treizeci și opta, începe vineri, 31 mai și se încheie sâmbătă, 1 iunie. Se cunosc echipele care au promovat direct în Liga I (AFC Chindia Târgovişte și ACS FC Academica Clinceni), se cunosc echipele care au retrogradat în Liga a III-a (ACS Energeticianul, CS Aerostar Bacău, ACS Poli Timişoara, CS Baloteşti, ACS Dacia Unirea Brăila), singura necunoscută, înaintea acestei ultime etape, fiind team-ul care va participa la barajul de promovare în prima ligă de fotbal a României, ocupanta locului 3, AS FC Universitatea Cluj (locul 3, 79 puncte) și FC Petrolul Ploiești (locul 4, 77 puncte) se luptă, încă, pentru a juca barajul de promovare.
Iată și celelalte meciuri ale ultimei etape: ASSCS Farul Constanţa-AFC Ripensia Timișoara (vineri, 31 mai, ora 11), CS Aerostar Bacău-CS Baloteşti (vineri, 31 mai, ora 13), CS Mioveni-AFC UT Arad (vineri, 31 mai, ora 16:30), ASC Daco-Getica Bucureşti-ACS Poli Timişoara (sâmbătă, 1 iunie, ora 11), CS Luceafărul Oradea-ACS Dacia Unirea Brăila (sâmbătă, 1 iunie, ora 13), Fotbal Club Argeş-CS Sportul Snagov (sâmbătă, 1 iunie, ora 14:30), AS FC Universitatea Cluj-CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu (sâmbătă, 1 iunie, ora 17), FC Petrolul Ploieşti-ACS FC Academica Clinceni (sâmbătă, 1 iunie, ora 17), ACS Energeticianul-AFC Chindia Târgovişte (sâmbătă, 1 iunie, ora 17).

Ioana Tudorescu, Cornel Seracin 
Foto: Ioana Tudorescu