Final de an competițional pentru C.S. S.C.M. Timișoara, încheiat pe parchetul Sălii Sporturilor „Constantin Jude”, într-un meci decisiv pentru locurile 5, 6 în clasamentul final al competiției, împotriva echipei B.C.M. Universitatea Argeș Pitești.
La finalul celor 40 de minute ale confruntării, „leii” din Banat au fost răpuși de „studenții” argeșeni, la capătul unei dispute în care componenții celor două combatante au depus mult efort pentru a-și adjudeca succesul final, iar după mai multe răsturnări de scor, în finalul meciului, bănățenii au fost nevoiți să se recunoască învinși, 72:79.
Primele două sferturi au revenit echipei vizitatoare, argeșenii impunându-se la finalul primei perioade de zece minute, la limită, 23-22. În sfertul al doilea, la finalul acestuia, tot echipa cu alb-violet de Pitești avea să se impună, de această dată cu 19-14, astfel că, la pauză, cele două echipe au mers la vestiare înghețând tabela de marcaj a sălii timișorene la scorul de 42:36, în favoarea echipei din Pitești.
În partea a doua a disputei, după sfertul trei, gazdele aveau să-și adjudece această a treia perioadă de zece minute, 22-18, dar acest rezultat nu a fost suficient să egaleze scorul general, oaspeții păstrând avantajul la „general” și la finalul acestei a treia perioade, 60:58.
A urmat sfertul patru, ultimul din acest meci, cel care avea să stabilească rezultatul final al seriei „2 din 3”. „Sfert”-ul a revenit oaspeților, 19-14, așa că, rezultatul final a fost în favoarea lor, B.C.M. Universitatea Argeș Pitești impunându-se la scorul general, 79:72, iar la capătul seriei, 2-1.


Pentru C.S. S.C.M. Timișoara, punctele au fost marcate de, Cătălin Baciu (18 puncte), Sherwood Brown (16 puncte), Brandon Randolph (11 puncte), Nikola Pešaković (8 puncte), Miloš Komatina (8 puncte), Dragoș Diculescu (6 puncte), Marko Stojadinović (5 puncte). Pentru echipa argeșeană, Mladen Jeremić a marcat cele mai multe puncte, 23, fostul component al echipei de baschet a Timișoarei fiind și coșgheterul acestui meci.


Odată cu finalul acestui meci, anul competițional 2018/2019 s-a încheiat și pentru cele două echipe în alb-violet, C.S. S.C.M. Timișoara și B.C.M. Universitatea Argeș Pitești, „alb-violet”-ul de Pitești, ca urmare a succesului obținut în seria de „2 din 3”, s-a clasat pe locul 5, în clasamentul final al acestei ediții de campionat, iar „alb-violet”-ul de Timișoara, pe locul 6, echipa timișoreană îndeplinindu-și obiectivul stabilit la începutul ediției.

Cornel Seracin