Pe un timp ploios, de 1 iunie, echipa de fotbal A.S.U. Politehnica Timișoara a încheiat, pe gazonul Arenei „Știința”, ultima ei evoluție din ediția 2018/2019 a celui de-al doilea eșalon de fotbal al României, reușind, spre bucuria suporterilor, un succes prețios, 2-0, în fața echipei F.C. Metaloglobus București, o echipă care a început acest meci de pe o poziție din prima parte a clasamentului.

Au răspuns prezent, pe gazonul arenei timișorene, la fluierul de început al arbitrului Mircea Ardelean (centru), ajutat de Doru Lucaciu (asistent) şi Răzvan Soponar (asistent), următorii fotbaliști:
A.S.U. Politehnica Timișoara: Alexandru Borbei - Cristian Scutaru, Ioan Mera (cpt.), Călin Jurj - Alin Ignea, Bogdan Vasile, Octavian Ursu (Ionuț Coadă, minutul 78), Alin Manea (Demetris Cristodulo, minutul 88), Cristian Dros, Alexandu Chereches, Fabio Trip (Mihai Ene, minutul 34). Antrenor, Cosmin Petruescu.
F.C. Metaloglobus București: Robert Geantă - Marius Tomozei, Florin Plămadă, Gabriel Frîncu, Constantin Costache (Ştefan Niculae, minutul 76) - Nicolae Herea, Valentin Ghenovici, Claudiu Herea, Alexandru Neagu (Andrei Savu, minutul 88), Robert Vîlceanu (Vlăduț Vlad, minutul 85), Sota Mino. Antrenor, László Balint.

Jocul a început bine pentru echipa timișoreană, „studenții” instalându-se din primele minute ale jocului în jumătatea de teren a echipei bucureștene, periclitând poarta apărată de Robert Geantă. În minutul 14, Alin Ignea, aflat la mijlocul terenului, îi pasează lui Octavian Ursu, iar mijlocașul ofensiv al echipei bănățene sprintează cu mingea la picior spre poarta oaspeților, pe partea stângă a terenului advers, portarul Geantă îi iese în întâmpinare, Ursu reușește să-l evite, intră în unghi închins în partea stângă, șutează pe jos, iar mingea se scurge în poarta oaspeților, 1-0.
Cel de-al doilea gol al jocului avea să se marcheze în minutul 19, autorul lui fiind tot Octavian Ursu. Alin Manea, avându-l în stânga sa pe Octavian Ursu, a ajuns în careul de 16 metri al oaspeților și, față în față cu portarul, a șutat mingea, dar Geantă a respins, mingea a ajuns la Ursu care din aproximativ 12 metri de poarta bucureștenilor a înscris, realizând „dubla”, 2-0.
În minutul 36, putem consemna o bună oportunitate de a marca pentru oaspeți. Nicolae Herea a executat bine o lovitură liberă de la 25 de metri de poarta adversă, din lateral stânga, aproape de linia de tușă, pe direcția portarului Alexandru Borbei care nu a reușit să rețină balonul, dar, până la urmă tânărul portar al echipei bănățene, ajutat și de unul dintre coechipieri, reține mingea, iar echipa timișoreană scapă cu poarta neperforată în urma acestei faze.
În repriza a doua, echipa bucureșteană a mizat mult pe faza ofensivă, reușind, de-a lungul celor 45 de minute ale reprizei să se afle mai mult în preajma porții lui Alexandru Borbei, dar fără a înscrie, fotbaliștii bucureșteni neavând sclipirea ofensivă care să le aducă mult doritul gol.
Mihai Ene este eliminat din joc, la aproximativ 15 minute de la începerea reprizei secunde, după un fault asupra unui adversar, dar nici în inferioritate numerică gazdele nu primesc gol, meciul încheindu-se cu rezultatul favorabil echipei în alb-violet, 2-0, deși oaspeții au continuat suita lor ofensivă la poarta apărată, bine, și de această dată, de tânărul goalkeeper bănățean, Alexandru Borbei.
Consemnăm, în minutul 88, la A.S.U. Politehnica Timișoara, debutul tânărului atacant Demetris Cristodulo (născut în 2003). Demetris Cristodulo este originar din Reșița, face parte din rândul juniorilor sub 15 ani ai Politehnicii Timișoara, pregătiți de antrenorul Iulian Prodana. De asemenea, în acest joc, Fabio Trip a debutat, în echipa A.S.U. Politehnica Timișoara, din postura de titular, tânărul mijlocaș ofensiv al echipei bănățene efectuând junioratul la Liceul cu Program Sportiv Banatul din Timișoara, iar apoi la Centrul Național de Pregătire, Timișoara. În iarna acestui an, Trip a fost aproape să joace pentru Rapid București (echipă ce a promovat, la finalul anului competițional, din Liga a III-a, în Liga a II-a). Fabio Trip a fost înlocuit cu Mihai Ene, în minutul 34, datorită unor dureri de spate.


La conferința de presă de după joc, antrenorul echipei bucureștene, László Balint, care din viitorul an competițional va antrena echipa A.F.C. U.T. Arad, a declarat: „Felicitări lui Cosmin Petruescu, și formației gazdă, pentru că a încheiat, în fața propriilor suporteri, c-o victorie! Noi ne-am fi dorit să încheiem acest sezon, în cu totul alt mod. Astăzi ne-am dorit să facem un joc bun și un rezultat pe măsură, din păcate, atâta am putut. Este și greu să pretinzi ceva de la acești băieți pentru că am venit ieri, un drum de 10 ore jumătate. Este prima dată, în cariera mea de antrenor, când nu fac antrenament în preziua jocului. Pentru mine este o nemulțumire, un moment de frustrare pentru că am stabilit un program, l-am pus pe hârtie, din păcate, din motive pe care n-am putut să mi le explic, n-am putut să venim cu două zile înainte. Știți cum e, când te vezi cu sacii-n căruță, acționezi ca atare. Dar, una peste alta, sunt mulțumit de parcursul pe care l-am avut în acest sezon de primăvară, cu Metaloglobus. Dacă nu mă-nșel, suntem undeva în primele șase, dacă se face un clasament pe acest retur.
Am început foarte greu jocul, am fost surprinși exact pe vulnerabilitățile noastre pe care-am încercat să le remediem toată săptămâna premergătoare jocului (mingi, în spatele fundașilor centrali, linie făcută departe de poartă). Am lucrat, am încercat să remediem, din păcate, nu au putut astăzi mai mult. Din punct de vedere fizic s-a resimțit foarte mult drumul și, credeți-mă că n-am tratat deloc superficial acest meci. I-am văzut pe jucători cu capetele plecate la pauză. Am încercat să-i îmbărbătez, să le spun să ieșim, să ne respectăm, dar, ați văzut și dumneavoastră, inclusiv în condiții de superioritate numerică, echipa Metaloglobus, astăzi, nu a putut.
Eu doresc clubului Metaloglobus s-o țină pe acest drum, pentru că, dacă dorești să faci performanță, este clar că este nevoie de eforturi susținute din toate punctele de vedere, atât a conducerii, a staff-ului tehnic, a jucătorilor. Chiar îmi doresc ca Maetaloglobus să rămână pe această linie, pentru că ușor, ușor, Metaloglobus a devenit o echipă respectată, prim prisma muncii jucătorilor, în primul rând, cărora vreau să le mulțumesc”.


„Principalul” echipei bănățene, Cosmin Petruescu, a declarat următoarele la conferința de presă de după joc: „Îi felicit pe băieți, pentru modul în care-au reușit să se reconecteze la acest joc, știind faptul că, matematic, eram salvați după etapa trecută! O partidă bună, făcută de noi, în prima repriză. Am reușit să-nscriem de două ori, pe fondul unui joc bun și o repriză a doua în care, din punct de vedere ofensiv, am fost aproape inexistenți, dar eram la adăpostul lui 2-0, și din acest punct de vedere, consider c-am făcut un joc tactic defensiv foarte bun care ne-a asigurat cele trei puncte și, implicit, poziția a zecea a clasamentului, o poziție pe care nu știu dac-am fost de multe ori în acest campionat.
Mă bucur că băieții mi-au respectat dorința, au înțeles mesajul pe care l-am transmis în această săptămână, dar și la conferința de presă premergătoare acestui joc. Mi-am dorit foarte mult să-ncheiem acest campionat cu o victorie, în primul rând pentru suporterii noștri care-au fost, și astăzi, alături de noi și chiar i-am simțit foarte aproape în momentul în care-am rămas în zece oameni.
Sunt bucuros pentru joc, sunt bucuros pentru rezultat, dar, mai ales, pentru atitudine.
Mulțumesc tuturor celor care au fost alături de noi, mai ales în momnetele dificile prin care-am trecut în acest campionat, un campionat pe care, din punctul meu de vedere, l-am trăit la intensitate maximă.
Felicitări tuturor și, sperăm, ca-n sezonul următor, să avem o clasare mai bună, deși suntem conștienți cu toții că va fi o ediție de campionat mult mai echilibrată și mult mai puternică decât cea recent încheiată. Liga a doua a crescut de la an la an. Din momentul în care a trecut la o singură serie a crescut în valoare, a crescut în investiții de la an la an. Va fi o ligă a doua extrem de disputată.
Este un loc zece meritat, zic eu, dar nu este nicio promovare. Suntem totuși Politehnica Timișiara, e normal să ne dorim și să sperăm la mai mult, dar, în același timp, trebuie să stabilim un obiectiv bazat pe date reale, un obiectiv realist, raportat la posibilitățile noastre actuale”.
Despre debutul tânărului Demetris Cristodulo, în echipa pe care-o antrenează, Cosmin Petruescu a declarat: „... știu că este un băiat crescut în centrul nostru de copii și juniori. Era, oarecum, pus în umbră acest debut, de rezultat și de obiectivul pe care l-am atins. Pe lângă obiectivul de clasament pe care l-am avut trasat în această ediție de campionat, am avut și câteva obiective secundare, privind formarea unei echipe, privind promovarea de jucători tineri, din propria pepinieră”.
Despre debutul lui Fabio Trip ca titular în acest joc, Cosmin Petruescu a declarat: „Și-a dorit foarte mult să joace. N-a făcut rău cât a evoluat și, sunt convins că, în sezonul următor, avem jucători tineri pe care ne vom baza. Mă refer la un Borbei, la un Trip, mă refer la un Jurj, chiar și Bâte, care-i 2001 și vine dup-o accidentare, plus cei din Centrul de Copii și Juniori”.


Așadar, obiective îndeplinite pentru A.S.U. Politehnica Timișoara, la finalul acestei ediții a ligii secunde de fotbal. Cu un total de 48 puncte, A.S.U. Politehnica a încheiat ediția pe locul 10 al clasamentului, din cele 38 de jocuri, 13 au fost victorii, 9 egaluri și 16 înfrângeri, 39 goluri marcate, 38 goluri primite. După acest joc, „Băieții în Ghete” au intrat în vacanță, reunirea echipei bănățene urmând să aibă loc în data de 26 iunie.

Cornel Seracin și Ioana Tudorescu