A fost tras la sorți programul Ligii Naționale de Handbal Masculin, ediția 2019/2020. Runda de început a noii ediții de campionat a fost programată să se desfășoare în zilele de 31 august și 1 septembrie. În prima etapă, deținătoarea Cupei României, ediția 2018/2019, S.C.M. Politehnica Timișoara, va întâlni, în deplasare, C.S.A. Steaua București, acest prim joc al „studenților” în noua ediție a campionatului fiind o reeditare a finalei Cupei României de la Focșani, finală pe care S.C.M. Politehnica Timișoara a câștigat-o în fața Stelei, în primăvara acestui an, adjudecându-și prestigiosul trofeu.


Programul echipei bănățene, în turul sezonului regulat, ediția 2019/2020, se prezintă astfel: etapa I, C.S.A. Steaua București (deplasare), etapa a II-a, C.S. Minaur Baia Mare (la Timișoara), etapa a III-a, A.H.C. Potaissa Turda (deplasare), etapa a IV-a, C.S. Dinamo București (la Timișoara), etapa a V-a, C.S.M. Făgăraș (deplasare), etapa a VI-a, C.S.M. Focșani (la Timișoara), etapa a VII-a, C.S.M. Vaslui (deplasare), etapa a VIII-a, C.S.M. București (la Timișoara), etapa a IX-a, A.H.C. Dobrogea Sud (deplasare), etapa a X-a, C.S. H.C. Buzău (deplasare), etapa a XI-a, A.H.C. Dunărea Călărași (la Timișoara), etapa a XII-a, C.S.M. Școlar Reșița (deplasare), etapa a XIII-a, C.S.M. Bacău (la Timișoara).


Legat de prima etapă a campionatului, ediția 2019/2020, de menționat că pe lângă reeditarea finalei mari a Cupei României, S.C.M. Poli-Steaua, finala mică a trecutei ediții a Ligii „Zimbrilor”, A.H.C. Potaissa Turda-C.S.M. București, își află locul în etapa de început a noului campionat. Nou-promovata C.S.M. Vaslui, va avea, cu siguranță, o misiune imposibilă pe terenul echipei campioane a României, C.S. Dinamo, iar C.S.M. Școlar Reșița (nou-promovată) va avea o confruntare intersantă, pe propriul parchet, împotriva echipei C.S. H.C. Buzău. Tot în prima etapă, C.S.M. Bacău joacă pe propriul parchet împotriva echipei A.H.C. Dunărea Călărași, C.S. Minaur Baia Mare are meci acasă, împotriva vicecampioanei H.C. Dobrogea Sud, iar C.S.M. Făgăraș va juca pe teren propriu cu C.S.M. Focșani.


S.C.M. Politehnica Timișoara a încheiat, ediția trecută a campionatului, pe locul 7 în clasament. Pentru noua ediție a anului competiținal au fost stabilite câteva certitudini în lotul echipei bănățene. Nu se vor mai regăsi, în ediția 2019/2020, în rândul echipei în alb-violet, Alin Șania și Robert Furak (va evolua la C.S.M. Făgăraș).
Căpitanul și coordonatorul de joc al echipei timișorene, Cristian Fenici, va rămâne în echipa bănățeană până în anul 2022. Au fost transferați, prin contract, la Timișoara, Mohsen Babasafari (rămâne la Poli, până în 2022), pentru postul de portar (sosit de la Steaua), Ramon Șomlea (rămâne la Poli, până în 2021), inter stâng (de la C.S.M. București), Robert Năstăsie (rămâne la Poli, până în 2022), extrema dreapta (în trecuta ediție de campionat a jucat pentru C.S.M. Focșani), fost elev la L.P.S. Banatul și Bogdan Baican (rămâne la Poli, până în anul 2021), pivot, sosit în lotul bănățenilor de la retrogradata C.S. U. Suceava.


Cu o săptămână înainte de începerea noii ediții a campionatului de handbal masculin, S.C.M. Politehnica Timișoara va disputa, împotriva echipei C.S Dinamo, SuperCupa României, aceast moment deschizând, practic, anul competițional 2019/2020. SuperCupa României se dispută între câștigătoarea ediției trecute a Cupei României și câștigătoarea trecutei ediții a campionatului intern.

Cornel Seracin