Echipa de fotbal Ripensia Timișoara se află, la fel ca toate celelalte echipe din România, în vacanță, dar, cu toate aceastea, primele vești de înnoire nu au încetat să apară.
Certitudinile din lotul echipei, la această oră, sunt plecările mijlocaşului Marian Anghelina, goalkeeper-ului Horaţiu Moldovan (la prim-divizionara Sepsi Sfântu Gheorghe) și a atacantului Andrei Dumiter (la prim-divizionara Sepsi Sfântu Gheorghe) și sosirea atacanților Albert Voinea și Denis Golda.
Denis Golda va evolua, din nou, în tricoul Ripensiei. Vârful timișorean, acum de 22 ani, a jucat pentru „Ripi” pe când echipa evolua în Liga a III-a, anul competițional 2016/2017, iar în vara anului trecut, el a revenit la clubul de care aparţinea, A.C.S. Poli. Denis Golda a semnat cu Ripensia un contract valabil pe 2 ani.
Dacă fostul golgeter al lui „Ripi”, din trecutul an competițional, a preferat o echipă de prim eșalon, Albert Voinea este noua achiziție din atacul echipei în galben-roșu. Atacantul a evoluat în trecutul an competițional, la A.C.S. Dumbrăvița (locul 3 în clasamentul final al seriei patru, Liga III), în cel de-al treilea eșalon de fotbal al României și a fost golgeterul acestei echipe anul trecut.
Albert Voinea este născut la Târgu Jiu, în decembrie 1992, și măsoară 1 metru şi 85 de centimetri, în cariera sa evoluând la echipe precum Pandurii Târgu Jiu, Gloria Bistriţa, Damila Măciuca, Universitatea Craiova, Metalul Reşiţa, Şoimii Pâncota, Râmnicu Vâlcea (unde a lucrat alături de antrenorul Alexandru Pelici), Unirea Tărlungeni, Şirineasa şi Cetate Deva. Cu experiență în Liga a doua, dar și în Liga întâi, Albert Voinea a semnat un contract valabil pentru trei sezoane cu Ripensia Timișoara.


Referindu-se la perioada ce va urma în lotul Ripensiei, antrenorul principal al echipei, Alexandru Pelici, a declarat următoarele, potrivit site-ului oficial al echipei bănățene, ripensiatimisoara.ro: „Vom face o analiză asupra întregului lot. Vom vedea şi care sunt jucătorii aflaţi la final de contract. Vom analiza bine raportul dintre preţ, randament şi vârstă, şi-apoi vom lua decizii în privinţa celor cu care vom merge mai departe sau cu cine nu vom continua. Bineînţeles, toate acestea vor fi în funcţie şi de dorinţa jucătorilor, căci trebuie să-şi dorească şi ei să facă parte din lotul Ripensiei. Nu sunt adeptul politicii de «dragoste cu forţa». Vor fi, cu siguranţă, însă, şi veniri. Suntem deja în discuţii şi aşteptăm răspuns de la 2-3 jucători importanţi pentru noi.
Avem nevoie de un mijlocaş central foarte bun, mai ales după despărţirea de Anghelina. Apoi, în ofensivă, ne dorim şi atacanţi laterali foarte buni, căci e un capitol la care am suferit, căci doar Dumiter şi Popovici au marcat constant din aceste poziţii în sezonul trecut. De asemenea, ne mai dorim un fundaş lateral, care, ideal ar fi, să poată evolua atât pe banda dreaptă, cât şi pe stânga. În fine, după plecarea lui Horaţiu Moldovan, cu siguranţă că vom avea nevoie de încă un portar”. „Principalul” echipei timișorene, Alexandru Pelici, va continua contractul cu „Ripi”, contract ce a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2019 și va expira în vara anului 2020.

Cornel Seracin
Foto: www.ripensiatimisoara.ro