Sportivul timișorean Nini Dica a obținut accesul direct pe tabloul principal al juniorilor, la cel de-al treilea turneu de Mare Șlem al anului, cel de la Wimbledon. În vârstă de 18 ani, Nini Dica are dublă legitimare, la două cluburi timișorene, S.C.M. și Sport 4 Fun, iar înainte de Wimbledon va participa la un alt turneu pe iarbă, „Junior International Roehampton”, întrecere de Categoria 1, ce are loc în zona Londrei, acest turneu fiind primul susținut pe iarbă, până acum Nini Dică evoluând pe zgură și pe hard, în celelalte turnee.
Pentru Nini Dica, accesul direct pe tabloul principal al juniorilor, la Wimbledon, reprezintă cea de-a doua calificare consecutivă pe tabloul principal al unui turneu de Mare Șlem, după ce făcea același lucru la Roland Garros. La Paris, Nini Dica a fost eliminat în turul inaugural și la simplu, și la dublu.
Dica se află pe locul 56 în ierarhia mondială a juniorilor și a plecat în Marea Britanie încă de joi, 27 iunie, pentru a se acomoda cu suprafața de joc. Această deplasare a celor mai valoroși juniori români este susținută de Comitetul Olimpic și Sportiv Român.
În afara lui Dica, va fi prezent pe tabloul principal al juniorilor, la Wimbledon, sportivul bucureștean Filip Jianu ( locul 15 ITF), pe când bucureșteanul Nicholas David Ionel mai are de așteptat o confirmare, iar Cezar Crețu (C.S.M. București) va intra în calificări.

Cornel Seracin
Foto: www.scmtimisoara.ro