La patru zile de la reluarea antrenamentelor, echipa de fotbal A.S.U. Politehnica Timișoara a susținut primul ei joc amical din această vară, parteneră de pregătire fiindu-i A.S. F.C. Bazoșu Vechi, echipă ce a încheiat, trecuta ediție a ligii a patra, Timiș, pe ultimul loc în clasament.


„O partidă foarte bună făcută de noi, lăsând la o parte scorul care trece-n plan secund, din punctul meu de vedere, în această perioadă, în această etapă a pregătirilor. Importantă a fost mișcarea pe care-au făcut-o jucătorii noștri. M-a interesat foarte mult circulația de minge, circulația de jucători și, mai ales, partea fizică din antrenamentul de astăzi”, a declarat, potrivit site-ului oficial al echipei bănățene, www.sspolitehnica.ro, antrenorul principal Cosmin Petruescu.


La finalul acestui joc de pregătire, A.S.U. Politehnica Timișoara a bifat un prim succes, impunându-se cu 9-1 (la pauză, 4-1) în fața echipei din eșalonul inferior. Meciul s-a disputat pe gazonul arenei „Știința” din Timișoara. Antrenorul echipei A.S.U. Politehnica, Cosmin Petruescu a mulțumit partenerei de pregătire, A.S. F.C. Bazoșu Vechi, pentru că a „onorat invitația noastră” și a susținut acest meci.


„Am avut posibilitatea să văd la lucru și pe cei care i-am transferat în această vară, jucători tineri, jucători cu potențial, dar și pe cei cu experiență, cum a fost cazul lui Sabin Lupu sau Ungureanu. Apropo de Ungureanu, aș avea de făcut o precizare și o remarcă, în același timp, este la primele 45 de minute, după aproape un an de pauză cauzată de o accidentare. Atât Ungureanu, care azi a prins primele 45 de minute, Marvin Schieb, la fel, dar și Vlad Bîte care, la fel, vine după o pauză de aproape un an. Au prins minute bune, minute care le dau curaj, care le dau încredere pe viitor. Una peste alta, consider c-a fost un test util și era adversarul potrivit pentru această etapă a pregătirilor”, a declarat pentru www.sspolitehnica.ro, antrenorul Petruescu.


De-a lungul acestui joc, antrenorul Cosmin Petruescu a utilizat următoarele formule de echipă:
Repriza I: Mario Contra - Călin Jurj, Ionuț Coadă, Alexandru Cherecheș - Cristian Dros, Alin Manea, Bogdan Vasile, Fabio Trip - Sabin Lupu, Sergiu Jurj, Artiom Zabun.
Repriza a II-a: Alexandru Borbei - Mircea Stupu, Denis Bot, Dragoș Coroiu -Denis Radu (Alexandru Gașpar), Marvin Schieb, Adrian Lazăr, Vlad Bîte, Adrian Ungureanu - Marian Codrea, Răzvan Pițigoi (Demetris Cristodulo).
Jocul amical susținut în compania echipei A.S. F.C. Bazoșu Vechi a fost singurul susținut de „Băieții în Ghete” înainte de plecarea în cantonamentul de la Sântămăria-Orlea. Plecarea în cantonament va avea loc joi, 4 iulie.

Cornel Seracin
Foto: www.sspolitehnica.ro