Echipa de baschet masculin a Timișoarei are un nou component. Este vorba despre Troy Franklin, un baschetbalist care a jucat patru sezoane în campionatul universitar american și se află la prima experiență în baschetul din România.


„Troy este un jucător care va aduce un plus de forță în atac, și prin capacitatea lui de a înscrie, dar si pentru calitățile de pasator. Sper să se acomodeze bine în campionatul nostru, deoarece este greu pentru un fundaș să joace în Romania, unde sunt mulți apărători buni, dar daca reușește va fi un jucător important în roster-ul echipei noastre”, a declarat antrenorul principal al echipei bănățene, Dragan Petričević, potrivit site-ului bc-tm.ro.


Troy Franklin s-a născut la Baltimore, în anul 1989 și măsoară 1.83 m, iar în Europa a jucat în țări cu baschet puternic - Lituania, Slovenia (actuala campioană a Europei) - dar și în campionate precum cel danez și cel bulgar și a fost apreciat de fanii echipelor la care a fost legitimat, pe „bătrânul continent”.
Sezonul trecut, a evoluat pentru două echipe: Jonavos SK (Lituania) și Academic Bultex Plovdiv (Bulgaria), unde s-a transferat în februarie 2019. Cu Academic, a fost implicat atât în cele două competiții interne - campionat și cupă - cât și în Liga Balcanică.
La echipa Team FOG Næstved, în Danemarca, a fost cel mai bun jucător din prima divizie, la capitolul „intercepții”, în două rânduri, în sezoanele 2015/2016 și 2017/2018.
În sezonul 2016/2017, când a jucat în Slovenia, Troy Franklin a înregistrat 12,9 puncte/ meci pentru Sixt Primorska. În anul competițional 2019/2020 fundașul american este propus pentru postul de conducător de joc al echipei C.S. S.C.M. Timișoara.
Sherwood Brown, „extrema” care a evoluat, cu mult succes, în echipa bănățeană, în anul competițional trecut, a confirmat continuitatea în rândul „leilor” din Banat pentru încă o ediție.


„Sherwood Brown este tipul de jucător pe care și-l dorește orice antrenor, om de echipă, harnic, neconflictual și care face foarte bine ambele faze ale jocului. Este puternic pe pătrunderi, are mână bună de trei puncte și la libere. În câteva cuvinte: un jucător esențial în cadrul grupului”, a declarat Ilie Trițoiu, președintele secției de baschet a S.C.M. Timișoara, potrivit siteului oficial al echipei bănățene.


Sherwood Brown nu a lipsit de la nici unul dintre cele 34 de meciuri de campionat disputate de echipa bănățeană în trecutul an competițional. Reperele sale sunt meciul cu Piteștiul, din „Top6” (la 1 aprilie 2019), când a adunat 30 puncte și 12 recuperări, și înfruntarea cu Dinamo, din grupa locurilor 5-8 (la 15 mai 2019), când a reușit 26 puncte și 11 recuperări.
Americanul a impresionat în baschetul din România și prin podoaba sa capilară: „Nu mi-am mai tuns părul de aproape 15 ani. Sunt născut în zodia Leului, iar leul are coamă. Eu am coamă, leul are coamă, lucrurile se leagă”, afirmă „extrema” care va apăra și în ediția viitoare a campionatului, culorile alb-violet în care joacă echipa de baschet a Timișoarei.


În național României de baschet, U20, Alexandru Coconea, baschetbalistul care va evolua și în viitorul an competițional pentru Timișoara, a marcat două puncte pentru „tricolori”, în primul meci al acestora jucat la turneul final al Campionatului European, U20, Grupa B, Divizia „B”, împotriva selecționatei similare a Bulgariei, meci pe care România la pierdut cu scorul de 58:67.

Cornel Seracin