După un joc amical cu opt goluri, în compania echipei din Topolovățu Mare, următoarele două meciuri de pregătire nu au mai fost desfășurate cu același elan ofensiv din partea fotbaliștilor lui „Ripi”.
În chiar ultima zi a cantonamentului desfășurat pe plan local, fotbaliștii antrenați de Alexandru Pelici s-au limita doar la un gol, în poarta echipei partenere de pregătire, C.S.C. Dudeștii Noi (Liga a patra, Timiș), în schimb, ratările au curs fără limită.
Prin golul marcat de tânărul atacant, Denis Golda, în urma unei centrări de la Alexandru Popovici, în minutul 85, Ripensia a obținut un succes la limită în cel de-al doilea ei meci de pregătire din această vară, susținut pe gazonul arenei din Ciarda Roșie, și a încheiat cantonamentul cu două rezultate pozitive, 8-0, în jocul cu Avântul Topolovățul Mare și 1-0, în jocul cu C.S.C. Dudeștii Noi.
A urmat, miercuri, 17 iulie, cel de-al treilea meci de verificare al Ripensiei, acesta fiind primul de la încheierea cantonamentului pe plan local. Parteneră de pregătire a fost, pentru echipa timișoreană, un al nume de tradiție din fotbalul bănățean și românesc, C.S.M. Reșița, echipa care, la finalul anului competițional trecut, a încheiat pe primul loc în seria a patra a ligii a treia, promovând, astfel, în cel de-al doilea eșalon de fotbal al României.
Deși au avut mai multe situații de a marca în poarta Reșiței, de-a lungul primei reprize, fotbaliștii Ripensiei s-au văzut conduși la scor de fotbaliștii din Banatul montan, în urma golului marcat de atacantul Daniel Ene, la singura ocazie a reșițenilor la poarta echipei în galben-roșu, în prima parte a jocului.
Repriza a doua, echipa timișoreană a manifestat, în primele ei minute, un deosebit având ofensiv, păstrând posesia balonului mai mult în jumătatea de teren a „Milanului din Banat”. La aproximativ șapte minute de la startul celei de-a doua părți a jocului, în urma unei lovituri libere, executate de la aproximativ 25 de metri de poarta adversă, din poziție lateral stânga, mijlocașul Alexandru Neagu a expediat mingea în bara din stânga portarului echipei reșițene, continuarea fazei aducând o nouă lovitură liberă pentru „Ripi”, lovitură executată de la aproximativ 30 de metri de poarta partenerei de pregătire, dar fără efect pentru scor.
Până la finalul jocului, niciuna dintre cele două partenere de pregătire nu au mai reușit să înscrie, Reșița având două bune situații, dar portarul lui „Ripi” a avut două intervenții salvatoare, iar la finalul „amicalului”, scorul a fost favorabil echipei din Banatul montan, 1-0.


Echipa Ripensiei a avut în teren, la starul acestui meci de pregătire, următorii fotbaliști: Dobre - Lungu, Ţieranu, Hecsko, C. Toma - Stoi, Neagu - Fotescu, Voinea, Popovici - Golda. Au mai intrat, pe parcursul reprizei a doua, Mociu - A. Popa, Zaluschi, Burdeţ, Tudorache, Monea, Apro şi Staicu.


La finalul jocului, antrenorul echipei C.S.M. Reșița, Leontin Doană, a declarat: „Nu ne interesează, în perioada asta, prea mult rezultatul, dar mă bucur dacă vin rezultatele pozitive. Noi am cam pus accent pe factorul fizic, în perioada asta. Am coborât, cam de-o săptămână, de pe munte, unde nu am lucrat deloc cu mingea, doar factorul fizic l-am lucrat. Mă bucur pentru echipa mea, pentru jucători, c-au ascultat ce le-am cerut și-au pus în practică”.
Întrebat fiind despre obiectivul echipei reșițene, în acest an competițional, fostul mijlocaș al „Milanului din Banat” a declarat: „Nu ne-am fixat un obiectiv, cel puțin eu. Eu, și la liga a treia, când am fost, le-am spus băieților, tot timpul, luăm fiecare meci în parte, jucăm la victorie, dacă se poate, cât se poate, dacă nu... Luăm fiecare meci în parte, și, dacă vin și rezultatele, m-aș bucura foarte mult”.
În finalul declarației oferite, Leo Doană a ținut să-l felicite pe „principalul” Ripensiei, Alexandru Pelici, „fostul meu coleg” și i-a urat, „Multă baftă!”


Despre acest joc, „principalul” lui „Ripi”, a declarat: „Un joc bun, de pregătire, ne-a dat posibilitatea să vedem cam pe unde suntem. Încă e acea perioadă de oboseală de după cantonament. Două reprize, un pic, diferite. O primă repriză bună, a noastră, chiar dac-am primit gol, am făcut un joc bun, consistent, am avut situații de gol (am avut vreo patru ocazii mari), din păcate, le-am ratat, am primit acel gol. Începutul reprizei a doua a fost, la fel, bun pentru noi, din nou ne-am creat două, trei situații. Încet, încet experiența celor de la Reșița și-a spus cuvântul, în special în zona mediană..., acolo s-a făcut diferența în a doua repriză, și, după aceea, încet, încet ne-am stins. Am avut numai atacuri, așa, sporadice și n-am mai avut nimic creat, totul a fost întâmplător. Dar mai avem timp să facem analize. Le mulțumim celor de la Reșița, o echipă bună, c-au venit să joace cu noi. Le doresc mult succes în campionat, lui Leo și tuturor celor de-acolo!”


În lotul Ripensiei, odată cu încheierea cantonamentului, din rândul fotbaliștilor testați, a fost reținut în echipa timișoreană, urmând să evolueze în culorile galben-roșu, mijlocaşul Nafi Iseini, fotbalist de 19 ani, care a semnat pentru o perioadă de doi ani cu echipa bănățeană. Fotbalistul a fost format la concitadina A.C.S. Poli Timişoara.
Pentru anul competițional viitor, atacantul Mansour Gueye nu se va mai regăsi în lotul Ripensiei Timișoara.
Următorul meci amical al Ripensiei va avea loc, tot la Timișoara, sâmbătă, 20 iulie, parteneră de pregătire urmând să fie A.C.S. Dumbrăvița, grupare din al treilea eşalon.
Miercuri, 17 iulie, la Casa Fotbalului, în sala „Nicolae Dobrin”, F.R.F. a organizat tragerea la sorţi pentru stabilirea calendarului competiţional al ediţiei 2019/2020 a ligii a doua. Ediția 2019/2020 a ligii secunde de fotbal va începe sâmbătă, 3 august.
În prima etapă a ligii a doua, Ripensia Timișoara va evolua în deplasare, împotriva echipei Fotbal Club Argeș, în timp ce echipa din Reșița, C.S.M., va evolua pe propriul teren, împotriva echipei Universitatea Cluj.