Echipa de ligă a doua, A.S.U. Politehnica Timișoara, a susținut, miercuri, 17 iulie, pe gazonul arenei „Știința”, cel de-al treilea ei meci amical din această vară. Echipa se află acum în etapa precompetițională și, la primul ei meci de verificarea de după revenirea din cantonament, a obținut un nou rezultat pozitiv, de această dată în compania echipei de ligă a treia, A.C.S. Dumbrăvița.
Prin golurile marcate de Scutaru, Coadă și Ungureanu, „Băieții în Ghete” s-au impus cu 3-1 în fața echipei din comuna timișeană, partenera de pregătire a „studenților” reușind să înscrie golul de onoare prin Jinga, la pauză scorul fiind egal, 1-1.


În meciul amical susținut în compania echipei din Dumbrăvița antrenorul Politehnicii Timișoara, Cosmin Petruescu, a trimis în teren următorii fotbaliști: Tîmbur (Murariu) - Coadă, Mera (D. Radu), Scutaru, Coroiu (Cherecheş) - B. Vasile (Ad. Lazăr), Dros (Manea) - Trip (Ungureanu), Ignea, Schieb (Lupu) - Piţigoi.


Referindu-se la acest meci de verificare, antrenorul principal al echipei timișorene, Cosmin Petruescu, a declarat: „Un joc bun, de verificare, în compania unei echipe foarte bune, de liga a treia (cred, eu, că vor avea o șansă importantă de promovare-n liga a doua). Foarte bine organizați în plan defensiv. Noi, încă un pic obosiți, cu picioarele destul de grele (de aceea am și avut unele greșeli de transmitere a mingii), dar, una peste alta, sunt mulțumit, în primul rând, de mișcarea pe care-am făcut-o în această după-amiază. Îi felicit pentru rezultat, chiar dacă este un joc verificare. Le-am spus, înainte de-nceperea pregătirilor, că suntem Politehnica Timișoara, și pentru noi, fiecare meci este important, indiferent de natura lui, oficial, amical, de pregătire, de verificare. E important să ne obișnuim cu mentalitatea aceasta de-nvingători. Consider c-a fost un test reușit, din toate punctele de vedere”.


În acest „amical” susținut miercuri, 17 iulie, câțiva jucători din lotul echipei timișorene, printre care și atacantul Mircea Axente, au fost menajați.
Mircea Axente este, de curând, sosit în lotul echipei în alb-violet și a semnat pe o perioadă de doi ani cu A.S.U. Politehnica. Axente este născut în anul1987, la Tulcea, a făcut junioratul la L.P.S. Galați, a fost transferat de F.C.U. Politehnica Timișoara, a evoluat în liga secundă, la CFR Timișoara („satelit” al clubului patronat de Marian Iancu), apoi a fost împrumutat la Reșița, Buftea, Buzău și Galați. În 2012, odată cu desființarea lui F.C. Timișoara, a plecat la Dinamo. A evoluat apoi la Viitorul Constanța, A.S.A. 2013 Tg. Mureș, Gaz Metan Mediaș, F.C. Botoșani, dar și în străinătate, în Cipru (Ermis Aradippou), Israel (Maccabi Netanya) și Arabia Saudită (Al-Faisaly). În vara anului trecut, a revenit la Dinamo, iar din iarnă a jucat la Universitatea Cluj, în liga a doua, echipă cu care a ratat promovarea, în urma barajului.
Pentru A.S.U. Politehnica Timișoara, următorul „amical” se va desfășura pe gazonul arenei „Știința”, sâmbătă, 20 iulie, în compania echipei C.S.M. Reșița.
În prima etapă a ligii a doua de fotbal, ediția 2019/2020, „Băieții în Ghete” vor evolua pe propriul teren, împotriva echipei C.S. Mioveni. Oficial, noua ediție a ligii secunde de fotbal a României, este programată să ia startul în data de 3 august.