„Extrema” Miloš Komatina, unul dintre cei mai experimentați baschetbaliști din lotul „leilor” din Banat, va continua în alb-violet, alegând prelungirea contractului. Odată cu decizia sa, Komatina va bifa cel de-al patrulea sezon consecutiv în culorile echipei de baschet masculin a Timișoarei.
„Komatina este unul dintre cele mai frumoase caractere cu care am avut ocazia să lucrez. Mă bucur mult să-l avem din nou alături de noi: începe al patrulea sezon la Timisoara și avem mare nevoie de valoarea și experiența sa. Este un exemplu de modestie, de bun simț și familist adevărat. Totodată, el este singurul jucător care nu a lipsit de la nici un antrenament si care nu s-a accidentat niciodată, în această perioadă, dovadă a seriozității și a importanței pe care o acordă pregătirii”, a declarat Ilie Trițoiu, președintele secției de baschet a S.C.M. Timișoara.
Purtător al maiou-ului cu numărul 9, în echipa de baschet a Timișoarei, Komatina a avut, în anul competițional trecut, medii de 6.2 puncte, 3.4 recuperări și 1.6 pase decisive/meci. Recordul său stagional de puncte marcate este 17, într-un meci cu Dinamo și într-altul cu B.C.M. U. Argeș Pitești, ambele din grupa locurilor 5-8.
Miloš Komatina a înscris coșul decisiv al uneia dintre cele mai frumoase victorii din sezonul trecut, cea de pe terenul campioanei C.S.M. Universitatea Oradea, 88-85, în prima etapă din Top 6.
În precedentele două sezoane, la Timișoara, Koamtina a avut medii de puncte de 12.3 (2016/2017) și 9.7 (2017/2018).


Clubul de baschet din Timișoara a reușit o nouă legitimare, bifând în acest fel cel de-al patrulea transfer din această vară. Baschetbalistul Mirel Dragoste va evolua în anul competițional 2019/2020 la C.S. S.C.M. Timișoara, fundașul fiind la prima „aventură” în baschetul din Timișoara.
„Am ales S.C.M. Timisoara pentru ca simțeam ca am nevoie de o schimbare în cariera mea și de o nouă provocare. Sunt fericit pentru decizia pe care am luat-o si că m-am alăturat noului proiect al unui club cu istorie bogată. Sunt nerăbdator să încep pregătirea cu echipa și mă bucur că am onoarea să mă aflu sub comanda unui nou antrenor și a unui staff care au ambitii foarte mari”, a declarat Mirel Dragoste într-un interviu acordat site-ului oficial al clubului bănățean, bc-tm.ro.
Mirel Claudiu Dragoste s-a născut în anul 1995, a început baschetul la U. Mobitelco Cluj Napoca în 2010 trecând mai apoi pe la C.S. Universitatea Cluj și C.S. Gaz Metan Mediaș, iar în vara anului 2016 a început să joace pentru C.S. U. Sibiu, echipă cu care, în trecutul an competițional, a cucerit Cupa României și a devenit vicecampion național.
În peste 150 de evoluții pe prima scenă a baschetului românesc, Mirel Dragoste are medii statistice de 4.3 puncte, 0.9 recuperări și 0.8 pase decisive în 14:33 minute pentru 3.4 la eficiență. El are procentaje de 50% la aruncările de două puncte, 31% la trei puncte, respectiv 81% la linia de pedeapsă.
De menționat că, anul competițional 2018/19 a fost primul pentru Mirel Dragoste după ce a ieșit de sub incidența regulii românului U23. Acest lucru a condus la o scădere a mediei sale de minute raportat la sezonul 2017/18, cel în care a reușit să iasă la rampă și a atras atenția echipei naționale.
Mirel Dragoste este convocat în lotul de baschet seniori al României pentru următoarea rundă de calificare la turneul Final al Campionatului European de Baschet Masculin, ce va avea loc în anul 2021. Referindu-se la această convocare, noul „leu” din Banat, a declarat în interviul acordat site-ului oficial al echipei de baschet: „Sunt mândru și fericit că am fost convocat din nou în cadrul lotului de seniori. Urmează să începem pregătirea zilele următoare, iar grupa din care facem parte este una accesibilă. Sper să ne pregătim cât de bine putem în această perioadă și la ora meciurilor oficiale să fim concentrați și să demonstrăm de ce suntem în stare. Totul depinde doar de noi și de dorința noastră de a ieși învingători din această grupă”. „Vulturii” vor juca în această rundă cu Cipru și Slovenia (meciuri tur/retur).


În național României de baschet, U20, Alexandru Coconea, baschetbalistul care va evolua și în viitorul an competițional pentru Timișoara, a marcat 5 puncte în ultimul meci din Grupa B, împotriva Finlandei, pierdut de „tricolorii” mici, 69:73. De altfel, toate cele patru meciuri din Grupa B, la turneul final al Campionatului European, U20, Grupa B, Divizia „B”, „tricolorii” au fost învinși.
Primul succes al naționalei de baschet masculin a României, U20, la turneul final al Campionatului European din Portugalia, a fost obținut împotriva Irlandei, pentru locurile 17-21, „tricolorii” impunându-se cu scorul final de 65:57, Alexandru Coconea fiind cel mai bun marcator al României U20, în această primă victorie, reușind 15 puncte, iar cu cele 11 recuperări a bifat double-double, astfel aducându-și o contribuție importantă la aceast succes.

Cornel Seracin

Foto: www.fiba.basketball