Ripensia Timișoara a susținut cel de-al patrulea ei joc amical din această vară. Partenera de pregătire a echipei timișorene a fost A.C.S. Dumbrăvița, team ce a încheiat ediția trecută a ligii a treia, pe locul trei în clasamentul final al seriei a patra. O echipă dornică de afirmare s-a format la Dumbrăvița, din lotul antrenat de Sorin Bălu făcând parte câțiva foști componenți ai echipei Ripensia, fotbaliști care au scris câte o pagină importantă din istoria clubului timișorean de la restartarea acestuia din 2012, dar și foști componenți ai celor două Politehnici, A.S.U. A.C.S., Raul Briciu, Florin Nanu, Octavian Drăghici, Laurențiu Telescu, Dănuț Bilia, Mădălin Smaranda.


Pe gazonul din cartierul Ciarda Roșie, meciul de pregătire dintre Ripensia Timișoara și A.C.S. Dumbrăvița a fost unul, la capătul căruia, puținii spectatori prezenți în tribunele arenei au avut parte de, nu mai puțin, șase goluri, „amicalul” celor două partenere de pregătire încheindu-se la egalitate, 3-3.
Echipa din Dumbrăvița a deschis scorul prin Eduard Soare, la capătul unei lovituri de colț. La puține minute de la acest gol, Ripensia a replicat și a restabilit egalitatea, 1-1, prin golul marcat de Marius Staicu, tot la capătul unei lovituri de colț, centrarea fiind furnizată de Adrian Zaluski.
Dumbrăvița avea să revină în avantaj, după aproximativ 15 minute de la marcarea golului egalizator de către „Ripi”. Mihai Hecsko a comis un fault, în propria suprafață de pedeapsă, asupra lui Octavian Drăghici (fostul fotbalist al Ripensiei, trecut în această vară la A.C.S. Dumbrăvița), iar arbitrul jocului a acordat lovitură de la 11 metri pentru Dumbrăvița. Octavian Drăghici a executat, dar goalkeeper-ul echipei Ripensia Timișoara, Haralambie Mociu, a reușit să respingă în bară, mingea ieșind în afara terenului de joc. A rezultat o lovitură de colț executată de echipa din Dumbrăvița, iar la capătul ei, Enciu a înscris pentru Dumbrăvița.
Cu câteva minute înainte de finalul primei reprize, Ripensia a restabilit egalitatea, 2-2, printr-un gol spectaculos reușit de Claudiu Apro, din lovitură liberă executată din lateral dreapta, aproximativ 25 metri de poarta Dumbrăviței.
La aproximativ 10 minute de la începerea celei de-a doua reprize, A.C.S. Dumbrăvița a preluat conducerea scorului, Octavian Drăghici reușind să speculeze o eroare în defensiva echipei timișorene. Imediat după marcarea acestui gol, Ripensia a egalat, 3-3. După o centrare a lui Călin Toma, din lovitură liberă, de pe partea stângă, aflat în mijlocul careului de 16 metri advers, Adrian Zaluski a înscris și a consfințit rezultatul final al „amicalului”.
Cu un minut înainte de finalul jocului, în urma unei lovituri libere a echipei din Dumbrăvița, Andrei Făgărășanu a trimis balonul în bara porții Ripensiei.


În terenul de joc, la startul meciului, pe gazon au fost următorii fotbaliști:
Ripensia Timișoara: Mociu - A. Popa, Hecsko, Tînc, Apro - Burdeţ, Tudorache - Monea, Zaluski, Chera - Staicu. Au mai jucat, Păduraru (în poartă), Lungu, Ţieranu, C. Toma, Neagu, Stoi, Dobie, Fotescu, Golda, Iseini, Voinea.
A.C.S. Dumbrăvița: Miklos - Foca, Telescu, Soare, Siminic, Jinga, Stancu, Briciu, Nanu, Drăghici, Enciu. Au mai jucat, Smaranda (în poartă), David, Făgărașanu, Bilia.
Pentru Ripensia Timișoara, următorul test din această vară se va desfăşura, în deplasare, miercuri, 24 iulie, în compania echipei Luceafărul Oradea (liga a doua).