Sâmbătă, 27 iulie, de dimineață, pe un timp cu soare torid, gazonul arenei „Știința” a găzduit un meci test între A.S.U. Politehnica Timișoara și Ripensia Timișoara, două concitadine ce evoluează în cel de-al doilea eșalon de fotbal al României, meci de pregătire pentru prima parte a noii ediții de ligă secundă. 
Pe tot parcursul acestui meci, deși canicula părea că împiedică evoluția ridicată a celor două team-uri, jocul a fost animat, cele două echipe au dat dovadă de mult aplomb în pregătire, concitadinele nu s-au menajat deloc dând impresia că joacă o confruntare oficială cu importanță ridicată pentru un loc fruntaș de clasament.
Scorul a fost deschis de echipa în galben-roșu, fotbaliștii antrenați de Alexandru Pelici reușind să înscrie după aproximativ 15 minute de joc. Primul gol a fost marcat din penalty, de către Călin Toma, care, dacă vineri a ratat două asemenea lovituri de la 11 metri, în acest meci test cu Poli a înscris pentru „Ripi”.
La scurt timp după acest gol, Marius Fotescu a plecat de la centrul terenului într-o incursiune spre poarta echipei în alb-violet, a efectuat un dribling în fața goalkeeper-ului Rareș Murariu și a trimis mingea în poarta goală. „Ripi” conducea cu 2-0.
Până la pauză, Poli Timișoara a redus diferența la capătul unei faze spectaculoase. În urma unei acțiuni ofensive prelingite la poarta apărată de „ripensistul” Ștefan Dobre, Alin Manea a ajuns în situația de a expedia un balon la poarta lui „Ripi”, de la marginea careului de 16 metri al echipei în galben-roșu. Mingea a lovit bara din dreapta lui Ștefan Dobre, a revenit în teren, la Mircea Axinte, iar fotbalistul echipei în alb-violet a expediat-o, cu un șut, în plasa porții adverse, pe colțul lung.
La pauză, scorul era favorabil echipei în galben-roșu, Ripensia Timișoara, 2-1.
În repriza a doua, Poli Timișoara a desfășurat un joc mai insistent pe faza ofensivă, încercând să restabilească egalitatea, Ripensia preferând contraatacurile și o bună apărare în fața propriei porți. Pe finalul meciului de pregătire, Ripensia avea să-și majoreze avantajul. Mihai Hecsko a stabilit scorul final al acestui meci amical, A.S.U. Politehnica Timișoara-Ripensia Timișoara 1-3.
„Băieții în Ghete” au susținut, la mijlocul acestei săptămâni, un meci test în Ungaria, la Gyula, în compania echipei maghiare Szeged-Grosics Akadémia, formație ce urmează să evolueze în liga a doua maghiară. La capătul celor 90 de minute ale meciului, scorul a fost egal, un egal „alb”, 0-0, niciuna dintre cele două partenere de pregătire nereușind să înscrie vreun gol.
În urma rezultatului înregistrat pe gazonul arenei „Știința”, între Poli Timișoara și Ripensia Timișoara, „Băieții în Ghete” au bifat primul insucces în meciurile de pregătire din această vară, urmând să încheie „amicalele” sâmbătă, 27 iulie, de la ora 19, pe gazonul arenei „Știința”, în compania echipei C.S.M. Lugoj.


La finalul acestui meci de pregătire, antrenorul principal al Ripensiei, Alexandru Pelici, a declarat, printre altele: „Un joc bun, de pregatire , așa cum am spus și aseară, împotriva unei colege de serie și concitadina noastră, A.S.U. Le doresc mult succes! Să dea Dumnezeu să avem obiective împlinite și ei și noi. Suntem aproape de ritmul de joc. Sperăm să mai îmbunătăţim ceea ce avem de îmbunătăţit, pentru că ne aşteaptă o primă etapă de foc, la Piteşti. F.C. Argeş e o echipă care şi-a anunţat intenţiile de promovare. De asemenea, au un antrenor foarte bun, care nu mai are nevoie de nicio prezentare”.


„A fost opțiunea noastră de a lua un astfel de joc, eu am fost cel care a insistat pentru această partidă, cu o echipă de Liga a II-a, cu Ripensia. Știam că vom întâlni o echipă foarte bună, bine organizată la fel cum va fi și adversarul din prima etapă. Într-adevăr, sunt nemulțumit de rezultat, dar ce m-a deranjat cel mai mult a fost ușurința cu care am primit golurile, pe niște greșeli copilărești. Dar e bine că au fost greseli personale pe care le putem corecta în perioada scurtă și imediat următoare, până la jocul cu Mioveni. Am văzut exact nivelul la care suntem în acest moment. Am suferit puțin la prospețime, normal, atâta timp cât miercuri, la mijloc de săptămână, seara, au jucat un meci foarte tare în Ungaria, iar majoritatea dintre cei care au jucat astăzi în primul unnsprezece, au jucat aproape 90 de minute și în meciul de miercuri”, a declarat la finalul jocului, Cosmin Petruescu, antrenorul principal al echipei A.S.U. Politehnica.


Liga a doua, ediția 2019/2020, are startul oficial vineri, 2 august, la Reșița, sâmbătă, 3 august urmând să se dispute cele mai multe partide, printre acestea fiind și meciul de la Timișoara dintre A.S.U. Politehnica Timișoara și C.S. Mioveni. Prima etapă a ligii a doua se va încheia la Pitești, cu partida dintre Fotbal Club Argeș și Ripensia Timișoara, marți, 6 august.