Echipa de handbal masculin a Timișoarei, S.C.M. Politehnica, a disputat vineri, 26 iulie și sâmbătă, 27 iulie, primele ei meciuri amicale din această vară.
Vineri, 26 iulie, pe parchetul din Sala Polivalentă a municipiului cărășean Reșița, echipa antrenată de Pero Milošević și Lucian Ghiulai a reușit un prim succes în pregătire, în compania echipei C.S.M. Reșița, team-ul din Caraș Severin fiind nou promovat în Liga Națională de Handbal Masculin a României. La finalul „amicalului” de la Reșița, scorul a fost favorabil echipei timișorene, 33-23, cu cele mai multe goluri pentru echipa din Banatul de câmpie, câte cinci fiecare, marcate de Miloš Dragaš, Antonio Pribanić și Filip Marjanović. Pentru Reșița, golgheterii acestui joc au fost Claudiu Dediu și Andrei Santeiu, fiecare cu câte 5 goluri.
Sâmbătă, 27 iulie, pe parchetul din Sala Univiersității de Vest din Timișoara, S.C.M. Politehnica Timișoara și C.S.M. Reșița s-au întâlnit din nou pentru un „amical”. Și de acestă dată, la capătul celor 60 de minute ale jocului, scorul a fost favorabil echipei din Timișoara, 30-22 (la pauză, 17-9). De-a lungul acestui meci amical, la ambele partenere de pregătire au evoluat toți jucătorii disponibili, team-ul din Banatul de câmpie dovedindu-se net superior echipei reșițene, o echipă care a arătat multă dorință de a crește în evoluții, de la meci la meci.
Pentru S.C.M. Politehnica, cele mai multe goluri în jocul de pregătire de pe parchetul sălii Universității de Vest, în compania echipei din Reșița, au fost marcate de Marius Sadoveac și Flavius Cîmpan, fiecare câte 5 goluri. Pentru C.S.M. Reșița, în acest joc amical de la Timișoara, cele mai multe goluri au fost înscrise de Andrei Santeiu și Alexandru Vulpe.
În continuare apregătirii pentru jocurile oficiale din anul competiținal 2019/2020, S.C.M. Politehnica Timișoara va efectua un turneu în municipiul Turda, turneu amical ce se va desfșura vineri, 2 august și sâmbătă, 3 august. În cadrul acestui turneu, alături de echipa în alb-violet vor mai participa formațiile Minaur Baia Mare, C.S.M. Reșița și Potaissa Turda.
În 9 și 10 august, S.C.M. Politehnica se va deplasa în Ungaria, acolo unde va evolua (în două jocuri) în compania echipei Orosháza. În 16 și 17 august, în Sala Sporturilor „Constantin Jude”, S.C.M. Politehnica Timișoara va organiza Cupa „Politehnica”, la acest tradițional turneu amical urmând să participe, alături de echipa organizatoare, R.K. Metaloplastika Šabac, A.H.C. Potaissa Turda și C.S.M. Bacău. Acest turneu va încheia perioada de pregătire a echipei timișorene.
Primul meci oficial din anul competițional 2019/2020, S.C.M. Politehnica Timișoara îl va disputa împotriva echipei C.S. Dinamo București, în SuperCupa României. C.S. Dinamo-S.C.M. Politehnica Timișoara, în SuperCupa României la handbal, se va desfășura în data de 25 august, la Brașov. SuperCupa României la handbal masculin este o competiție oficială de handbal rezervată seniorilor organizată de Federația Română de Handbal și aduce față în față, într-o singură confruntare, câștigătoarea Ligii Naționale și cea a Cupei României.
Pentu suporteri, S.C.M. Politehnica Timișoara a pus în vânzare abonamentele pentru anul competițional 2019/2020, acestea fiind valabile pentru toate meciurile de pe propriul parchet din Liga „Zimbrilor”, Cupa României și Cupa E.H.F. Abonamentele se pot comanda de luni până vineri, 9:30-12:30, de la Sala Sporturilor „Constantin Jude” (la biroul secției de handbal, intrarea din lateral) sau la telefon 0728 029 477.