Echipa de baschet masculin a Timișoarei, C.S. S.C.M., și-a definitivat lotul pentru anul competițional 2019/2020. Așadar, echipa timișoreană va aborda întrecerile interne, în următoarea componență: Mirel Dragoste (1), Troy Franklin (1), Cristian Mocrițchi (1), Nikola Pešaković (2), Robert Schipor (2), Sherwood Brown (3), Alexandru Coconea (3), Anders Abu Teir (3), Bogdan Penciu (3), Miloš Komatina (4), Adam Mirković (4), Bogdan Popa (5), Amaury Gorgemans (5). Antrenorii echipei bănățene sunt Dragan Petričević (antrenor principal), Cristian Bota (antrenor secund).
Reunirea lotului este programată în data de 20 august, iar în 21, „leii” din Banat vor efectua vizita medicală. Între 22 și 30 august, C.S. S.C.M. Timișoara va efecuta un cantonament la Sarajevo, iar din 2 septembrie va începe antrenamentele la Timișoara. În 4 septembrie, „leii” din Banat vor susține un meci de verificare în compania echipei Szedeak, în Ungaria, la Szeged, în 7 septembrie, la Timișoara, baschetbaliștii bănățeni vor întâlni o parteneră de pregătire ce urmează a fi stabilită. Alte două jocuri de verificare vor fi susținute de echipa în alb-violet în week-end-ul 13-15 septembrie, iar în week-end-ul 20-22 septembrie vor întâlni alte două partenere de pregătire.
Tradiționalul turneu amical de baschet, Cupa „Timișoara”, va avea loc și anul acesta, urmând a se defășura de-a lungul a două zile. Încă nu au fost stabilite exact aceste două zile, dar, e posibil ca, această ediție a turneului amical, să se desfășoare în ultima parte a lunii lui septembrie (27 și 28) sau în prima parte a lunii lui octombrie (4 și 5).
Referitor la primele jocuri oficiale din întrecereile interne, anul competițional 2019/2020, luni, 29 iulie, la Oradea, s-au stabilit etapele viitoarei ediții de campionat, Liga Națională de Baschet Masculin, dar și primul tur al Cupei României.
În primele două etape ale ediției 2019/2020 din competiția masculină, Liga Națională de Baschet, C.S. S.C.M. Timișoara va întâlni, pe propriul parchet, două adversare incomode, dar apropiate ca valoare a lotului de „leii” din Banat, B.C.M. U. Argeș Pitești (etapa întâi) și S.C.M. Universitatea Craiova (etapa a doua).


„La prima vedere, faptul că începem sezonul cu două jocuri pe teren propriu, pare a fi în avantajul nostru, dar ținând cont de transferurile celor două echipe în pre-sezon, Pitești și Craiova, sunt convins că vom avea două meciuri foarte echilibrate, care se vor juca până în ultima secundă.
Următoarele doua partide sunt cu echipele «rănite» ale sezonului recent încheiat, Steaua și Dinamo, care vor să arate o nouă față. După aceste etape, greul va începe cu adevărat, deoarece vom întâlni Clujul, Sibiul și Oradea, echipe care își propun an de an câștigarea Cupei și a Campionatului. Așadar, primele șapte etape sunt, din punctul meu de vedere, foarte echilibrate, jocuri în care se poate întâmpla orice”, a declarat, potrivit site-ului oficial al clubului de baschet, bc-tm.ro, referindu-se la jocurile echipei bănățene din turul campionatului, președintele secției de baschet a S.C.M. Timișoara, Ilie Trițoiu.


Iată întregul program al turului pentru echipa timișoreană: B.C.M. U. Argeș Pitești (acasă, etapa întâi) și S.C.M. Universitatea Craiova (acasă, etapa a doua), Steaua Bucrești (deplasare, etapa a treia), Dinamo „Știința” București (acasă, etapa a patra), Universitatea-Banca Transilvania Cluj Napoca (deplasare, etapa a cincea), C.S.M. Universitatea Oradea (acasă, etapa a șasea) și B.C. C.S.U. Sibiu (deplasare, etapa a șaptea).
Această ediție a campionatului, în prima fază, se compune din două grupe, A și B. C.S. S.C.M. Timișoara face parte din grupa A. Grupa B este alcătuită din alte opt echipe. Liga Națională de Baschet Masculin, faza întâi, va începe în 12 octombrie 2019, iar ultima etapă a turului este programată în 23 noiembrie. Returul începe în 30 noiembrie 2019, iar ultima etapă a returului fazei întâi va avea loc în data de 18 ianuarie 2020.
Pentru turul întâi al Cupei României, au fost stabilite opt jocuri care urmează să se desfășoare în 5 octombrie (tur) și în 9 octombrie (retur). Învingătoarele, după disputarea dublei manșe din prima fază, vor accede în turul al doilea al Cupei Romaniei, masculin, faza din care vor intra și echipele care au încheiat pe pozițiile 5-8 în L.N.B.M. editia 2018-2019, respectiv B.C.M. U. Argeș Pitești, C.S. S.C.M. Timișoara, C.S.A. Steaua și Dinamo „Știința” București. Din turul al treilea vor intra echipele clasate pe locurile 1-4 în clasamnetul final al ediției 2018/2019, respectiv C.S.M. C.S. U. Oradea, B.C. C.S.U. Sibiu, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca și S.C.M. U. Craiova.
Turneul Final al Cupei României, ediția 2019/2020 se va desfășura în perioada 08-09 februarie 2020.

Cornel Seracin