După ce vineri, 2 august, noua ediție a celui de-al doilea eșalon de fotbal al României a început la Reșița, în Banatul montan, sâmbătă, 3 august, în Banatul de câmpie, Timișoara a luat startul în anul competițional 2019/2020. A fost un start nefavorabil echipei în alb-violet, A.S.U. Politehnica Timișoara întâlnind în prima etapă a ligii secunde de fotbal, pe gazonul arenei „Dan Păltinișanu”, echipa C.S. Mioveni, iar la finalul celor 90 de minute ale disputei suferind o înfrângere în urma unui gol spectaculos.


De la începutul jocului, A.S.U. Politehnica Timișoara și-a arătat clar intențiile ofensive și a declanșat atacuri consistente la poarta apărată de Flavius Croitoru, dar, de-a lungul primei reprize, echipa timișoreană nu a reușit să înscrie, iar jocul ambelor combatante din teren poate fi considerat unul echilibrat.
Ca faze de joc, în prima repriză, reținem ocazia oaspeților, din minutul 11, când, din jumătatea de teren a gazdelor, Simon Măzărache l-a deschis foarte bine (pasă cu capul) pe Andrei Hergheligiu, care ar fi scăpata singur spre poarta lui Rareș Murariu, dar Alexandru Cherecheș a intervenit bine la balon și l-a trimis în corner. În minutul 16, în urma unei lovituri de colț, Alin Ignea a executat foarte bine, pe spațiul porții oaspeților, dar portarul echipei din Mioveni a intervenit și a respins balonul de sub bara transversală, în out de margine.
O rafală de ploaie s-a declanșat peste Timișoara, peste arena „Dan Păltinișanu”, de prin minutul 32 al jocului, încercând, parcă, să anime mai mult bătrâna Arenă timișoreană în tribunele căreia, și la acest joc, au fost puțini spectatori, dar galeria echipei bănățene nu a lipsit, făcându-și pe deplin datoria de-a lungul acestui prim joc al favoriților. Până la fluierul de final al primei reprize, ploaia s-a oprit, iar cele două echipe, de pe suprafața de joc, au intrat la vestiare cu scor egal, 0-0.
Și repriza secundă a fost începută cu mult aplomb ofensiv de echipa timișoreană, gazdele irosind o bună oportunitate chiar la prima fază a reprizei, Dean Beța opunându-se intrării balonului în poarta Mioveniului.
Au fost momente bune de joc pentru echipa gazdă și în această a doua parte a meciului, dar fără să reușească să înscrie. Oaspeții aveau să marcheze, în minutul 58, prin Andrei Hergheligiu, cu un șut de la aproximativ 18, 20 metri, ușor lateral dreapta, de buturile apărate de Rareș Murariu, mingea fiind trimisă la vinclul porții gazdelor. Un gol de generic tv, un gol apreciat de toți iubitorii „sportului rege”. Insistențele ofensive ale oaspeților au mișcat tabela de marcaj odată cu acest gol, Mioveniul mutându-se, cu câteva minute înainte de gol, cu întreaga echipă (mai puțin portarul) în jumătatea adversă de teren. Supusă la presiune, apărarea echipei timișorene a cedat decisiv, iar oaspeții conduceau, 0-1.
În continuarea jocului, A.S.U. Politehnica Timișoara nu a avut un răspuns pe măsura așteptărilor suporterilor, ba mai mult, din minutul 63, gazdele rămân în „zece”, căpitanul Ioan Mera fiind eliminat de pe terenul de joc ca urmare a primirii celui de-al doilea cartonaș galben. Și oaspeții, din minutul 68, aveau să evolueze în „zece”, Marius Albăstroiu primind și el cel de-al doilea cartonaș galben în această partidă. Așadar, efective la egalitate, din nou.
În continuare jocului, gazdele au avut mai mult inițiativa ofensivă, periclitând periculos, în câteva rânduri, poarta oaspeților, dar fie apărarea supraaglomerată a echipei din Mioveni, fie portarul Flavius Croitoru, rezolvau situațiile gazdelor.
Reținem aici, faza din minutul 81 la poarta echipei din Mioveni, atunci când Mircea Axinte, din pasa lui Sabin Lupu, din marginea careului de 16 metri al oaspeților, zonă centrală, a trimis balonul spre poarta lui Croitoru însă, Dean Beța aflat în propriu careu avea să intervină, iar în intervenția lui se pare că ar fi atins balonul cu mâna, fotbaliștii lui A.S.U. Politehnica solicitând lovitură de la 11 metri la această fază.
Din ocaziile gazdelor, din finalul jocului, menționăm o lovitură liberă executată bine de Alin Ignea, în minutul 83, de la aproximativ 30, 35 metri de buturile adverse, ușor lateral dreapta, dar mingea a trecut pe lângă stâlpul din stânga lui Croitoru, iar în minutul 89, Mircea Axinte, din pasa lui Cristian Dros, de pe dreapta, va expedia un balon la poarta lui Flavius Croitoru, dar portarul avea să rețină acest balon care a avut o traiectorie, de-a dreptul, buclucașă.
În minutele de prelungire, minutul 90+3, Răzvan Pițigoi a irosit o bună oportunitate de a marca, din careul de 16 metri advers, dar cu câțiva adversari în față, mingea șutată de tânărul debutant în echipa timișoreană este reținută de portarul oaspeților, la firul ierbii.
Din ocaziile oaspeților, în finalul acestui joc, reținem șutul tânărului fotbalist Mihai Ișfan, din minutul 85, din interiorul careului de 16 metri al echipei timișorene (din unghi, pe dreapta), în urma căruia mingea este trimisă pe lângă bara din dreapta portarului Rareș Murariu, în out de poartă.
Jocul s-a încheiat cu echipa timișoreană în ofensivă, gazdele încheind prima lor evoluție de pe propriul teren, în această ediție de campionat, cu o înfrângere, la limită, 0-1. De-a lungul acestui meci, arbitrul a arătat multe cartonașe galbene, doi dintre fotbaliștii de pe teren primind de câte două ori fiecare „galbenul”, implicit „roșu” și fiind nevoiți să părăsească acest joc înainte de cele 90 de minute regulamentare.


În terenul de joc, la începutul acestei partide, au fost următorii fotbaliști:
A.S.U. Politehnica Timișoara: Rareș Murariu - Ioan Mera, Alexandru Cherecheș, Fabio Trip (Răzvan Pițigoi, minutul 59), Alin Ignea, Alin Manea, Mircea Axinte, Bogdan Vasile (Marvin Schieb, minutul 26, Sabin Lupu, minutul 78), Cristian Dros, Cristian Scutaru, Călin Jurj. Antrenor, Cosmin Petruescu.
C.S. Mioveni: Flavius Croitoru - Andrei Hergheligiu (Cătălin Alexe, minutul 72), Dean Beța, Valentin Balint, Ionuț Burnea, Mihai Ișfan, Raul Costin (Marian Anghelina, minutul 80), Marius Albăstroiu, Robert Boboc, Simon Măzărache (Valentin Coșereanu, minutul 55), Daniel Celea. Antrenor, Marius Stoica.
Meciul a fost arbitrat de Viorel Flueran (centru), Alexandru Corb (asistent), Daniel Ilinca (asistent).
În acest joc, banca tehnică a echipei timișorene a fost nevoită să opereze două schimbări datorită accidentărilor, Bogdan Vasile și Marvin Schieb fiind cei înlocuiți. În echipa din Mioveni și-a făcut debutul, intrând pe terenul de joc în minutul 80, mijlocașul care, în trecuta ediție a ligii a doua, a evoluat pentru Ripensia Timișoara, Marian Anghelina.
Mai multe schimbări în lotul de jucători al echipei argeșene, la acest început de campionat. Unii componenți de anul trecut ai Mioveniului fiind transferați la alte echipe, în echipa susținută de Consiliul Local a orașului Mioveni au ajuns alți fotbaliști care să apere culorile galben-verde de-a lungul acestui an competițional.


„Avem un Primar care, într-adevăr, este pătimaș pentru acest sport (domnul Georgescu), și nu numai la fotbal, pentru că, Consiliul Local susține mai multe ramuri sportive la Mioveni. Chiar avem, (...), la tenis de masă, suntem campionii țării (nu știu dacă se știe). Avem și o echipă de handbal, frumoasă, avem și mai multe ramuri în care, într-adevăr se face performanță. Dar, sunt oameni care sprijină sportul, le place, fără ei Mioveniul poate nu exista”, a declarat la conferința de presă de după acest meci, antrenorul echipei C.S. Mioveni, Marius Stoica.
„Marian Anghelina este un jucător pe care-l cunosc de foarte mult timp. Este un jucător pe care-l cunosc din 2007. Știu ce înseamnă Marian Anghelina, mi l-am dorit să-l aduc la Mioveni, pentru c-am avut probleme în axul central, la mijlocașii centrali. Noi am pierdut doi jucători foarte buni și tineri (Șerban, care este la Universitatea Craiova, la C.S.U., Liga întâi, Lazăr, care joacă la Rapid) și era normal să-mi aduc doi jucători pe care i-am cunoscut, pe care i-am antrenat în trecut (chiar și Raul Costin, pentru c-a mai fost și la noi în Mioveni, în decursul anilor) și, bineînțeles că-i cunoșteam și știu ce fel de caractere sunt și sunt și jucători buni. De-asta i-am adus, să ne ajute, să ne ajute pe parcursul unui an competițional, poate mai mult. Vom vedea”, a mai spus antrenorul Mioveniului.
Referindu-se la acest joc și la unicul gol marcat, Marius Stoica a declarat: „Un joc disputat, probabil, plăcut și ochiului, pentru că, la Timișoara, într-adevăr este o atmosferă plăcută, cu niște suporteri deosebiți. Am avut plăcerea să jucăm și, chiar să câștigăm contra lor. Eu nu pot decât să mulțumesc întregii echipe, toți jucătorii au fost minunați astăzi și este bine c-am început cu o victorie în deplasare. Putem spune că este o victorie. Noi ne-am pregătit foarte bine toată săptămâna. Știam ce-avem de făcut la Timișoara, o echipă care joacă foarte bine acasă, o echipă care, într-adevăr, are jucători de mare valoare și de calitate, chiar dacă au o vârstă, cum este Scutaru și Mera. Știam că sunt foarte periculoși. Ignea, la mijlocul terenului, la fel, un jucător foarte bun, pe care eu îl cunosc de foarte mult timp, Axente care era un jucător periculos. Ne-am asumat riscuri, am putut închide jocul lor. Știam că vor veni și vor abuza de mingile înalte, la nivelul careului. N-am avut probleme din acest punct de vedere și-mi felicit jucătorii pentru partida pe care au făcut-o, într-adevăr, cu sudoare, cu o muncă multă, cu alergătură destul de mare. Un gol frumos, un gol de generic, o execuție a lui Hergheligiu. El este un jucător de calitate, un jucător care a mai avut asemenea execuții și-n campionatul trecut. M-am bucurat pentru el c-a avut asemenea reușită, probabil o să-i dea și încredere pe viitor. Asta este, până la urmă, soarta unui joc, este decis și de o execuție frumoasă. Puteam să-nchidem jocul, puteam să facem și 2-0. Într-adevăr, și presiunea adversarului, pe final, a fost mult mai mare, dar mi-aș dori din tot sufletul s-avem mai multă claritate și personalitate în circulația balonului, mai ales în situații critice. În minutele de prelungiri sau în minutele rămase (5, 6 minute), acolo trebuie să ai o echipă matură, pentru că se poate-ntâmpla..., știți și acea fază din minutele de prelungire în care puteam să fim egalați, și, după un asemenea joc, în loc să avem trei puncte, plecam doar cu un punct de la Timișoara”.


Referindu-se la acest joc, antrenorul principal al echipei A.S.U. Politehnica Timișoara, Cosmin Petruescu, a declarat: „Un meci dârz, un meci aspru, cu foarte multe cartonașe galbene, ceea ce denotă că, din punct de vedere al atitudinii, ne-am dorit foarte mult să începem acest campionat c-o victorie. Nu este tocmai începutul de campionat la care ne așteptam, pe care ni-l doream. Un joc terminat cu un rezultat care, din punctul meu de vedere, nu este conform cu realitate din teren. Cred eu că meritam să obținem cel puțin un punct după aspectul general al jocului. O primă repriză echilibrată. Nivelul tehnic a fost clar influențat de condițiile meteo din prima repriză. În schimb, o repriză a doua pe care-am controlat-o în totalitate, dar jocul s-a decis la acea execuție de excepție a lui Hergheligiu”.
Referindu-se la starea de sănătate a celor doi fotbaliști din lotul echipei pe care o antrenează, accidentați în meciul contra echipei din Mioveni, „principalul” Cosmin Petruescu a declarat: „Mâine vor face investigațiile necesare, corespunzătoare, dar, din moment ce n-au mai putut să continue partida, era clar că sunt destul de grave accidentările lor și nu cred că ne putem baza pe ei, cel puțin în partida imediat următoare”.


În rândul echipei timișorene se așteaptă legitimarea a încă patru fotbaliști. Este vorba despre revenirea la echipă a lui Raul Vidrăsan și Radu Motreanu, cei doi urmând să fie legitimați, alături de ei mai așteptând legitimarea la echipa în alb-violet, Emil Tîmbur și Artiom Zabun. Etapa viitoare, A.S.U. Politehnica Timișoara va evolua în deplasare, împotriva echipei C.S. Pandurii Lignitul Târgu Jiu, sâmbătă, 10 august, cu începere de la ora 11.