Reunirea echipei de baschet masculin a Timișoarei, C.S. S.C.M., a avut loc marți, 20 august, a doua zi, după reunire, miercuri, 21 august, baschetbaliștii antrenați de Dragan Petričević și Cristian Bota au efectuat vizita medicală, iar joi, 22 august, echipa a efectuat deplasarea în Bosnia-Hertzegovina, la Sarajevo, în cantonament.
Au absentat de la reunirea echipei bănățene, Mirel Dragoste și Bogdan Popa, ambii fiind convocați în lotul naționalei de baschet seniori a României pentru jocurile din cea de-a treia fază a precalificărilor la Euro 2021.
Joi, 29 august, „leii” din Banat au încheiat cantonamentul din Bosnia, urmând să revină, de la Sarajevo, la Timișoara, vineri, 30 august. Toată această săptămână de cantonament a fost una plină și a deschis perioada de antrenamente, pregătind meciurile de verificare.


Referindu-se la această perioadă de cantonament, profesorul Tiberiu Ondreikovics, director sportiv al echipei de baschet masculin a Timișoarei, a declarat: „Au fost antrenamente de încărcare fizică, dar și în sală, cu mingea. Am avut condiții foarte bune, cu toate facilitățile în aceeași zonă, iar băieții au răspuns excelent acestei perioade de acumulări”.


Începând cu ziua de luni, 2 septembrie, baschetbaliștii echipei timișorene vor relua antrenamentele, în programul echipei urmând să intre și cei doi sportivi care au evoluat pentru naționala de seniori în precalificările Euro 2021, Bogdan Popa și Mirel Dragoste.
Sâmbătă, 7 septembrie 2019, C.S. S.C.M. Timișoara va susține un meci de pregătire în compania echipei sârbe K.K. Vršac, iar marți, 17 septembrie, „leii” din Banat vor evolua într-un nou „amical”, parteneră de pregătire urmând să le fie echipa maghiară Szedeák Szeged. Înainte de meciul amical cu echipa din Szeged, în zilele de 12 și 13 septembrie, C.S. S.C.M. Timișoara va participa, în Ungaria, în localitatea Szombathely, la un turneu amical în care mai sunt angrenate echipele Komarno (Slovenia), BasketballClub Luleå (Suedia) și echipa gazdă, Falco Szombathely (campioana Ungariei, la finalul anului competițional trecut, 2018/2019).
Tradiționalul turenu amical Cupa „Timișoara” se va desfășura în zilele de 20 și 21 septembrie, angrenate în pregătire urmând să fie, alături de echipa organizatoare, gazdele de la C.S. S.C.M. Timișoara, echipele C.S. U. Sibiu și Steaua București (cele două urmând să joace în prima zi a turneului, de la ora 18,00), C.S.M. Focșani și echipa gazdă, C.S. S.C.M. Timișoara (vor juca tot în prima zi, vineri, 20 septembrie, de la ora 20.30). A doua zi, sâmbătă, 21 septembrie, vor avea loc cele două finale, cea mică, de la ora 17, și cea mare, de la ora 19.
În zilele de 25 și 26 septembrie, C.S. S.C.M. Timișoara va participa la un turneu amical la Sibiu, alături de echipele Universitatea-Banca Transilvani Cluj-Napoca, C.S. Universitatea Sibiu și C.S. Voluntari.
Jocurile de pregătire a întrecerilor interne din anul competițional 2019/2020, „leii” din Banat le vor încheia cu o „dublă” în compania echipei ungare KTE-Duna Aszfalt Kecskemet (2 octombrie, în deplasare, 5 octombrie, acasă).
C.S. S.C.M. Timișoara va susține primul joc oficial în noua ediție a Ligii Naționale de Baschet Masculin, pe propriul parchet, împotriva echipei B.C.M. Universitatea Argeș Pitești, sâmbătă, 12 octombrie 2019. Meciul contează pentru etapa întâi a campionatului intern.

Cornel Seracin
Foto: www.facebook.com/bcscmtimisoara