Poli Timișoara și Minaur Baia Mare au disputat, pe parchetul Sălii Sporturilor „Constantin Jude” din Timișoara, unul din meciurile celei de-a doua etape din Liga „Zimbrilor”. Cele două team-uri aflate în competiție nu s-au menajat deloc de-a lungul acestui meci, depunând mult consum de energie pentru a oferi, celor aproximativ 1.000 de spectatori prezenți în tribunele sălii timișorene, un spectacol sportiv agreabil, o evoluție cu mult aplomb, pentru obținerea celor trei puncte puse în joc.

La startul confruntării, pe parchetul de joc au răspuns prezent următorii handbaliști:
S.C.M. Poli Timișoara: Mohsen Babasafari - Andrei Păiuș, Vuk Milošević, Antonio Pribanić, Filip Marjanović, Flavius Cîmpan, Cristian Fenici. Antrenori, Pero Milošević și Lucian Ghiulai.
C.S. Minaur Baia Mare: Ionuț Ciobanu - Georgel Haiduc, Teo Čorić, Iuliu Csepreghi, Vojislav Brajović, Janja Vojvodić, Daniel Bera. Antrenori, Stéphane Plantin și Alexandru Sabău.

Oaspeții au deschis scorul, 0-1, prin reușita lui Vojislav Brajović, chiar la primul atac din meci. Gazdele au avut primul lor atac, după primirea golului, iar finalizarea a însemnat readucerea egalității pe tabela de scor, 1-1. Mai întâi, Antonio Pribanić a aruncat mingea în bara transversală a porții oaspeților; mingea a revenit pe parchet, a ajuns, din nou, la Pribanić, care de această dată nu a mai ratat cadrul porții adverse.
În continuarea lui, jocul a fost unul echilibrat, cu alternanțe la conducerea scorului. Echipa maramureșeană avea să ia avantaj, 1-2 și 1-3, prin golurile marcate Iuliu Csepreghi, dar prin reușitele căpitanului Cristian Fenici și ale „extremei” Flavius Cîmpan, Poli Timișoara avea să egaleze pe tabela de scor, 3-3, în minutul 7. Georgel Haiduc a readus echipa maramureșeană în avantaj, 3-4, dar Flavius Cîmpan a restabilit egalitatea, 4-4.
Antonio Pribanić, pe contraatac, nu reușește să-l păcălească pe portarul Ciobanu, aruncă cu podeaua, iar mingea trece peste poartă. Din minutul 11, Cristian Fenici își aduce echipa, pentru prima dată în acest joc, în avantaj, 5-4. Din acest moment și până la finalul primei reprize, oaspeții nu au mai condus pe tabela de marcaj a sălii timișorene. Iuliu Csepreghi a egalat, 5-5, Filip Marjanović a înscris din aruncare de la 7 metri, 6-5, iar Antonio Pribanić a desprins Politehnica la două lungimi în fața Minaur-ului, 7-5.
Echipa maramureșeană a forțat egalarea, recurgând în defensivă și la unele intrări neregulamentare, arbitrul fiind pe fază și sancționând aceste intervenții. Janja Vojvodić a marcat pentru oaspeți, 7-6. Politehnica a reluat ofensiva la poarta oaspeților, iar Cristian Fenici, marcat de „centru” Robert Nagy, este oprit prin fault de handbalistul maramureșean, iar arbitrul jocului îi acordă cartonaș galben pentru intervenția neregulamentară. Din aruncare de la 7 metri, Filip Marjanović a refăcut diferența de două puncte a Timișoarei, 8-6. La cealaltă poartă, din 7 metri a aruncat Iuliu Csepreghi și a redus diferența, 8-7. Coordonatorul de joc al echipei bănățene, Cristian Fenici, țintește bara din dreapta portarului echipei vizitatoare, iar la scurt timp, prin „extrema” Georgel Haiduc, oaspeții restabilesc egalitatea pe tabela de marcaj, 8-8. Portarul echipei maramureșene, Ionuț Ciobanu, a avut o bună intervenție la aruncarea lui Antonio Pribanić, iar golul cu numărul nouă marcat de timișoreni, unul spectaculos, a aparținut lui Filip Marjanović, 9-8, din minutul 22.
Mohsen Babasafari a avut două intervenții consecutive, salvatoare pentru Poli, iar Flavius Cîmpan a țintit bara porții adverse, după care, la scurt timp, Andrei Buzle a procedat la fel la poarta gazdelor, de pe extrema dreaptă.
Din aruncare de la 7 metri, oaspeții au egalat, Ludovic Varo fiind învins de aruncarea inter-ului stâng al echipei maramureșene, Iuliu Csepreghi, 9-9. A urmat o nouă bară în contul echipei gazdă, după care mingea, revenită în teren, a fost aruncată în plasa porții maramureșene de inter-ul drept în alb-violet, Marius Sadoveac, 10-9, minutul 27.
Oaspeții au aruncat în bara porții echipei timișorene, iar pe contraatac, Antonio Pribanić a readus Poli, în avantaj, la o distanță de două puncte de adversara din Maramureș, 11-9, minutul 28. Tudor Botea a redus diferența, 11-10, Antonio Pribanić a primit o eliminare temporară din joc (două minute), Marius Sadoveac nu a reușit să-l învingă pe Ionuț Ciobanu, portarul echipei adverse având o intervenție salvatoare, iar Filip Marjanović, deși echipa timișoreană se afla în inferioritate numerică, ridică diferența pe tabela de scor, în favoarea Politehnicii, 12-10.
Pe final de repriză, portarul Mohsen Babasafari a recepționat o minge în plină figură din aruncarea lui Andrei Buzle, dar oaspeții au avut o ultimă aruncare de la 7 metri a reprizei, Iuliu Csepreghi stabilind rezultatul, la pauză, Poli-Minaur 12-11.


În repriza a doua, cele două combatante au evoluat cu aceeași dorință de a oferi spectacol sportiv, jocul având momente când s-a succedat rapid de la o poartă la alta, tranziția celor două echipe funcționând bine. Echipa gazdă avea să-și treacă în cont încă o bară la poarta oaspeților, chiar la primul atac al reprizei secunde, iar pe ofensiva oaspeților, Mohsen Babasafari a intervenit salvator și a evitat golul.
După două minute de joc din repriza secundă, Cristian Fenici a înscris pentru Poli, 13-11, la scurt timp, Vojislav Brajović a redus diferența, 13-12. Antonio Pribanić a fost faultat, iar arbitrul a dictat lovitură de la 7 metri pentru gazde. Filip Marjanović a marcat, iar Poli conducea cu 14-12.
Din minutul 39, oaspeții, prin Iuliu Csepreghi, au revenit și au restabilit egalitatea, 16-16, iar din acel moment au înclinat balanța confuntării, ușor în favoarea lor.
Până la încheierea disputei, gazdele n-au mai reușit să conducă pe tabela de scor, mulțumindu-se să egaleze, depunând mult efort și energie.
Cu 8 secunde înaintea încheierii confruntării, la scorul de 26-26, gazdele au obținut o lovitură liberă din apropierea porții echipei maramureșene, oaspeții au făcut zid, aruncarea a fost executată de Marius Sadoveac, dar handbalistul timișorean nu a reușit să arunce pe lângă zidul format, astfel scorul a fost consemnat egal, 26-26.
Pentru S.C.M. Politehnica, autorii golurilor au fost: Filip Marjanović (8 goluri), Antonio Pribanić (6 goluri), Cristian Fenici (5 goluri), Marius Sadoveac (3 goluri), Ramon Șomlea (două goluri), Flavius Cîmpan (două goluri). Echipa maramureșeană a marcat cele mai multe goluri prin Iuliu Csepreghi (7 goluri), inter-ul stâng nereușind să înscrie o aruncare de la 7 metri, portarul timișorean Mohsen Babasafari respingând mingea (minutul 40).

Prin acest rezultat, S.C.M. Politehnica Timișoara a obținut primul punct în ediția de campionat 2019/2020, un punct muncit, câștigat printr-un efort al întregii echipe, bine așezată pe parchet și pregătită să facă față unui adversar dificil care în acest campionat pare să aibă un scop precis, revenirea în elita handbalului din România și, totodată, în cel din Europa, în istoria clubului Minaur Baia Mare fiind bifate, pe lângă performanțele interne, câștigarea a două Cupe E.H.F.
Etapa viitoare, S.C.M. Politehnica Timișoara va evolua în deplasare, în fief-ul unui alt adversar dificil, A.H.C. Potaissa Turda, sâmbătă, 14 septembrie, cu începere de la ora 11. Meciul va putea fi vizionat, în direct, la TvR 2.
În afara rezultatului de la Timișoara, în etapa a doua din Liga Națională de Handbal Masculin au mai fost consemnate, până acum, rezultatele: C.S.M. Reșița-C.S.M. Bacău 30-37, C.S. H.C. Buzău-C.S.M. Focșani 23-28, A.H.C. Dobrogea Sud-A.H.C. Potaissa Turda 27-32, A.H.C. Dunărea Călărași-C.S.A. Steaua București 28-28, C.S.M. Vaslui-C.S.M. Făgăraș 28-23. Sâmbătă, 7 septembrie, în Sala Sporturilor „Rapid” din București se va disputa derby-ul C.S.M. București, C.S. Dinamo, cu începere de la ora 12:30. Jocul poate fi vizionat, în direct, pe TvR 1.

Cornel Seracin
Foto: inter-ul stâng, Ramon Șomlea, se înalță peste apărarea lui Minaur și înscrie pentru Poli Timișoara, în minutul 41, readucând echipa gazdă în avantaj, Poli-Minaur 17-16.