Echipa de baschet masculin a Timișoarei, C.S. S.C.M., a susținut sâmbătă, 7 septembrie, primul ei meci amical de la reunire, partenera de pregătire fiindu-i echipa din prima ligă de baschet a Serbiei, Košarkaški Klub Vršac. Jocul amical a avut loc pe parchetul Sălii Sporturilor „Constantin Jude”.
„Amicalul” a avut o evoluție, în mare parte, favorabilă echipei gazdă, baschetbaliștii timișoreni reușind să obțină un succes de moral în jocul de deschidere al pregătirilor lor pentru noul sezon competițional. După 40 de minute de joc, scorul a fost în favoarea gazdelor, 70:63 (41:32, la pauză), punctele echipei C.S. S.C.M. Timișoara fiind înscrise de Franklin (16 puncte), Pešaković (12 puncte), Gorgemans (10 puncte), Brown (8 puncte), Mirković (7 puncte), Popa (7 puncte), Abu Teir (3 puncte), Komatina (3 puncte), Lázár (două puncte), Dragoste (două puncte).
Pentru partenera de pregătire a echipei timișorene, cele mai multe puncte au fost înscrise de Čampara (15 puncte).
Pentru C.S. S.C.M. Timișoara va urma, în 12 și 13 septembrie, primul turneu amical din această perioadă precompetițională. Acest turneu va avea loc, în Ungaria, în localitatea Szombathely și va alinia la startul lui, urmând programul de pregătire alături de echipa timișoreană, Komarno (Slovenia), BasketballClub Luleå (Suedia) și echipa gazdă, Falco Szombathely (campioana Ungariei, la finalul anului competițional trecut, 2018/2019).

Cornel Seracin