În organizarea Federației Ecvestre Române și a Clubului Sportiv Herneacova, în perioada 19-22 și 26-29 septembrie, pe Domeniul Herneacova se vor desfășura Finalele Campionatului Naţional de Sărituri peste Obstacole.
În competiție se află înscriși 120 de cai de la toate cluburile de echitație din România. Concursul va avea 40 probe, în prima săptămână (19 - 22 septembrie) se vor întrece copii, junior 16, tineret și amazoane. În a doua săptămână de concurs ( 26-29 septembrie) în arenă vor intra junior 18, și seniori. Fiecare start al zilei se va da la ora 9 dimineața, iar ultimul start la ora 18. În cadrul competiţiei vor fi decernate premii în valoare totală de 100.000 de lei.
„Competiția se încadrează la Categoria2*, conform sistemului de clasificare al competițiilor și se desfășoară în baza prevederilor Regulamentului Obstacole2019 cu modificări ulterioare. CO-ul și Juriul de Teren, pot opera modificări orare în funcție de numărul participanților în probe, condițiile meteo sau situații imprevizibile”, au transmis organizatorii acestei competiții sportive. La Finalele Campionatului Naţional de Sărituri peste Obstacole, intrarea publicului este neîngrădită.

Cornel S.