După ce, în trecuta etapă a SuperLigii C.E.C. Bank, cea de-a patra, „sarazinii” din Banat au jucat pe gazonul arenei „Zimbrilor” din Baia Mare, împotriva echipei campioane a României la rugby, C.S.M. Știința Baia Mare, în cea de-a cincea etapă, au revenit pe gazonul arenei „Dan Păltinișanu” pentru a evolua împotriva vicecampioanei, C.S.A. Steaua București.
Dacă campioana din Maramureș s-a impus în fața echipei timișorene, la capătul celor 80 de minute de joc, 28-24, vicecampioana, C.S.A. Steaua București a izbutit, de asemenea, un succes împotriva echipei timișorene, chiar pe terenul arenei „Dan Păltinișanu”, 13-20.
Primele aproximativ 20 de minute ale confruntării de la Timișoara, dintre echipa gazdă și Steaua, au fost destul de echilibrate. Primele puncte înscrise pe tabela de marcaj a „Marelui Oval” timișorean, fiind puse în minutul 18, atunci când, Luke Samoa a reușit conversia unei lovituri de pedeapsă, gazdele conducând, 3-0.
La puțin timp după această reușită, oaspeții punctează din doua lovituri de pedeapsă, prin Florin Vlaicu, egalând, 3-3 și preluând conducerea, pentru prima dată în acest joc, pe tabela de marcaj, 3-6.
Ionuț Dumitru avea să înscrie primul essai al acestui joc pentru oaspeți, 3-11, conversia fiind asigurată de Florin Vlaicu, scorul fiind consemnat, 3-13. Până la finalul primei reprize, echipa timișoreană avea să mai reușească conversia unei lovituri de penalitate prin Luke Samoa, astfel că, la pauză, scorul a fost consemnat în favoarea oaspeților, 6-13.
După aproximativ 15 minute de la reluarea jocului, în repriza a doua, tot oaspeții au fost cei care au pus puncte pe tabela de scor. „Aripa” Ionuț Dumitru a reușit un nou essai în contul oaspeților, pe fondul superiorității numerice a bucureștenilor, gazdele aflându-se cu un om în minus pe terenul de joc ca urmare a unei eliminări temporare, 6-18. Conversia a fost asigurată de Florin Vlaicu, scorul fiind favorabil oaspeților, 6-20. La puțin timp după reușita lui Dumitru, în urma unui falut dur al unui rugby-st de la Steaua asupra lui Sione Taupaki, pilier-ul timișorean a fost scos pe targă de pe terenul de joc.
În repriza secundă, oaspeții au reușit cel de-al doilea essai al jocului, contrar situației de pe terenul, echipa timișoreană presând în suprafața de „22” a oaspeților și fiind deosebit de amenințătoare pentru buturile steliste, dar fără a reuși să puncteze.
Timișoara Saracens avea să-și treacă în cont un essai în acest joc, cu aproximativ 4 minute înainte de finalul jocului, atunci când Marius Iftimiciuc a culcat balonul în terenul de țintă advers, reducând diferența de pe tabela de marcaj, 11-20, iar Luke Samoa a reușit conversia, 13-20. Deși, în ultimele minute ale disputei, gazdele au luat cu asalt „22” advers, în speranța că vor reuși un nou essai, atacurile lor nu au dat efectul scontat, la finalul celor 80 de minute ale disputei, scorul încheindu-se în favoarea oaspeților, 13-20, gazdele fiind nevoite să se mulțumească, la fel cum au făcut-o și în jocul din etapa trecută de pe terenul campioanei, doar cu punctul bonus defensiv.
De remarcat că, pentru acest joc deosebit de dificil împotriva vicecampioanei, din echipa timișoreană au lipsit câțiva rugby-ști de bază, printre ei amintesc aici pe Vasile Rus (linia III, suspendat după jocul de pe Arena „Zimbrilor” din Baia Mare), fundașii Gabriel Conache și Cătălin Fercu (accidentați).


La începutul jocului, pe teren au fost prezenți următorii rugby-ști:
Timișoara Saracens: Marius Lungu, Sione Halalilo - Andrei Rădoi - Valentin Popîrlan (cpt.), Dorin Lazăr - Randall Morrison, Vlad Neculau - Cristian Strătilă - Gabriel Rupanu - Gabriel Jipa - Moa Maliepo, Florin Popa - Marius Simionescu, Daniel Zaharia - Luke Samoa. Antrenor, Sosene Anesi.
C.S.A. Steaua București: Alexandru Savin, Nika Pataraia - Tudor Butnariu - Marcel Rus, Matthew Tweddle - Dragoș Ser, Mario Arvinte - Eseria Vueti (cpt.) - Florin Surugiu - Tudor Boldor - Florin Vlaicu, Morisio Elia - Ionuț Dumitru, Tangimana Fonovai - Robert Neagu. Antrenor, Dănuț Dumbravă.
Au arbitrat acest joc, cu greșeli, Vlad Iordăchescu, Mădălin Gîrbău (asistent), Mihai Văcaru (asistent).


În urma acestui rezultat, Timișoara Saracens coboară din fotoliul de lider al clasamentului și se află pe locul doi, după cinci jocuri, cu un total de 17 puncte acumulate. Etapa viitoare, „sarazinii” din Banat vor evolua tot pe terenul arenei „Dan Păltinișanu”, împotriva echipei de pe ultimul loc al clasamentului SuperLigii C.E.C. Bank, A.C.S. Tomitanii Constanța (locul 7, zero puncte).

Cornel Seracin