Jocul retur din turul doi preliminar al cupei E.H.F., dintre Olympiakos Pireu și S.C.M. Politehnica Timișoara se va disputa sâmbătă, 12 octombrie, în Grecia, cu începere de la ora 19. În vederea susținerii acestui joc retur din această importantă competiție europeană, S.C.M. Politehnica a efectuat deplasarea în Grecia, iar la această oră desfășoară un antrenament de acomodare cu sala în care urmează să joace împotriva gazdelor de la Olympiakos.
Această ședință de pregătire se dorește a fi un test pentru jucătorii cu probleme medicale, dar care ar putea fi prezenți pe teren la momentul startului de joc. E vorba, în principal, de Antonio Pribanić și de Marius Sadoveac. În privința lui Pribanić, antrenorul Pero Milošević este încrezător că pivotul echipei timișorene va juca în meciul din Grecia, în vreme ce pentru inter-ul drept, „principalul” violeților este, deocamdată, rezervat.


„Păiuș și Dragaš sunt cu echipa, dar nu vor juca, iar Tcaciuc a rămas acasă. Pribanić dorește să ne ajute și cred că va putea să o facă. Îl încercăm pe Marius Sadoveac și vom decide înainte de meci, dacă va fi pe foaie sau nu. Moralul băieților e bun, am revăzut partida tur cu revenirea noastră și atmosfera deosebită din sala de la Timișoara. Suntem siguri că și adversarii noștri vor avea suporteri mulți alături de ei, dar noi trebuie să intrăm cu încredere. Avem nevoie de apărarea, care ne-a făcut cunoscuți, iar în atac să fim exacți. Sunt puțini, doar trei jucători la linia de 9 metri - Fenici, Șomlea și Vuk (n. n. Milošević) - de aceea am avea mare nevoie și de Marius (n. n. Sadoveac) să ne ajute. Am încredere în băieți și sper să dăm tot ce avem noi mai bun; dacă am trece de această fază eliminatorie ar fi ceva extraordinar!” a spus Pero Milošević înaintea jocului din Agíou Ioánni Rénti, locul de desfășurare pentru această întâlnire.


Echipa de handbal masculin a clubului Olympiakos Pireu este gata pentru starul celui de-al doilea joc din turul doi preliminar al cupei E.H.F., grecii fiind nevoiți să se impună, pe parchetul sălii „Melina Merkouri”, la o diferență de trei goluri în fața echipei timișorene pentru a obține calificarea mai departe. Formația elenă a fost învinsă la Timișoara, 29-31, în urmă cu o săptămână, iar în jocul din Grecia se poate califica în faza următoare dacă se impune cu scorul final de 30-28 (singurul scor la o diferență de două puncte care i-ar asigura accesul în faza următoare), pentru că în meciul din tur a marcat mai multe goluri în deplasare, 29. În caz că scorul din meciul tur, se repetă, dar în favoarea gazdelor, meciul din Grecia va fi prelungit.
Se pare că, pentru acest joc, în lotul echipei elene nu sunt probleme, toți handbaliștii fiind apți pentru a evolua, antrenorul Zaravina putându-se baza și pe sprijinul lui Panagiotis Karabourniotis care a depășit complet problema accidentării care l-a afectat.
Olympiakos se bazează, de asemenea, pe sprijinul fanilor lor, care sunt așteptați să fie la „Rénti” în număr cât mai mare pentru a-și încuraja favoriții în tentativa lor de a obține calificarea mai departe în Cupa E.H.F.


„Oamenii trebuie să vină să ne sprijine într-un alt joc european. Este foarte important ca echipa să se poată califica și să continue să fie pe un curs european. Acest efort trece, cu siguranță, prin prezența publicului și cu ajutorul lui”, a declarat, potrivit olympiacossfp.gr, antrenorul echipei elene, Georgios Zaravinas.


Despre jocul retur, împotriva echipei bănățene, handbalistul echipei Olympiakos, Dimitris Tziras, a declarat, potrivit olympiacossfp.gr: „Este cel mai important joc al sezonului de până acum. Așteptăm sprijinul publicului pentru a obține o altă calificare. Suntem bine pregătiți pentru cursa de mâine. Ne-am concentrat asupra greșelilor pe care le-am făcut, în special, în ultimele 10 minute ale cursei în România și, cred că, dacă suntem concentrați pe planul nostru, pe toată durata revanșei, vom fi cei care se vor califica până la urmă”.


Jocul retur, din turul doi preliminar al cupei E.H.F, dintre Olympiakos și S.C.M. Politehnica, va fi transmis, în format video, pe canalul YouTube al clubului timișorean, mâine (sâmbătă), de la ora 19.

Cornel Seracin