Clubul de judo A.C.S. Judo Phoenix Timișoara a organizat caravana „Phoenix & Friends, United For a Better World”, prima oprire a acestei demonstrații de judo desfășurându-se în Sala de Sport a liceului Teologic Ortodox „Sfântul Antim Ivireanul” din Timișoara.
Într-o sală în care-au fost prezenți foarte mulți elevi interesați de acest sport, tribuna dovedindu-se a fi neîncăpătoare pentru acest moment deosebit, cei 12 sportivi care au avut drept lider, dubla campioană națională și multiplă medaliată la diferite concursuri europene, judoka Briana Sperlea, au oferit celor prezenți o demonstrație a sportului pe tatami.


„Caravana de judo «Phoenix & Friends, United for a Better World» a făcut primul pas aici, în Sala de Sport din cadrul liceului ortodox din Timișoara. Dorim să promovăm generațiile viitoare din club, de a câștiga copii pentru acest sport. Dorim să investim în copii ca să culegem mai târziu în societate. Am strâns peste 150 de elevi din școală, prezentarea a fost foarte bine primită, ne-am bucurat că împreună am putut să învățăm judo prin joacă”, a declarat Laurentiu Jurcă, inițiatorul proiectului, președinte-fondator al A.C.S. Judo Phoenix Timișoara.


La sfârșitul prezentării, cei mai curajoși elevi au urcat pe tatami pentru a învăța judo prin joacă, prin lupta „King Kong”, lupta „Crocodililor” și lupta „Broscuțelor”.

Cornel Seracin