Echipa de baschet masculin a Timișoarei, C.S. S.C.M., a început ediția de campionat, 2019/2020, pe propriul parchet, evoluând împotriva lui B.C.M. Universitatea Argeș Pitești, o confruntare în alb-violet din care echipa din Banat a fost învinsă, la capătul celor 40 de minute ale disputei, 71:84.
În cea de-a doua etapă a Ligii Naționale de Baschet Masculin, „leii” din Banat joacă tot pe propriul parchet, Sala Sporturilor „Constantin Jude”, împotriva unei alte echipe studențești, S.C.M. Universitatea Craiova, oltenii reușind o victorie la limită, în prima etapă, pe propriul lor parchet, împotriva echipei vicecampioane a României la sportul cu mingea la coș, B.C. C.S. Universitatea Sibiu, 75:74.
Jocul ce contează pentru etapa a doua, grupa A, din Liga Națională de Baschet, dintre C.S. S.C.M. Timișoara și S.C.M. Universitatea Craiova, este ultimul din această rundă și se va juca luni, 21 octombrie, pe parchetul din Sala Sporturilor „Constantin Jude”, cu începere de la ora 18:30.


Referindu-se la acest meci, antrenorul principal al echipei bănățene, Dragan Petričević, a declarat, potrivit site-ului oficial al clubului S.C.M. Timișoara, www.scmtimisoara.ro, următoarele: „Este un meci foarte dificil. Fiecare partidă este deschisă oricărui rezultat. Noi nu ne aflăm în grupul echipelor cu o putere extraordinar de mare astfel încât să putem tranşa uşor meciurile şi în deplasare, şi pe teren propriu. Putem să ne aşteptăm la orice, dar pot să garantez că muncim la fel de bine cum am făcut-o când am disputat şase finale cu echipa Timişoarei şi am contribuit la aducerea celor două cupe. Pot să mai garantez că există o dorinţă mare de victorie, că atmosfera este bună în vestiar şi că nu lipseşte nimeni de la antrenamente. Dacă în prima etapă am dat de o echipă foarte experimentată, cu un buget de două ori mai mare decât al nostru, de această dată vom da piept cu o formaţie şi mai experimentată. Dar asta nu înseamnă că nu vom lupta şi că nu avem şansele noastre la victorie. Nu este o ligă alcătuită din 10-12 echipe în care poţi să ai şi un mic moment de respiro într-o etapă întâlnind un adversar mai accesibil. Fiecare adversar are un buget mai mare decât al nostru, toate echipele au în lot străini mulţi şi scumpi care fac diferenţa pe teren”.


Aruncarea onorifică, la meciul etapei a doua ce se dispută la Timișoara, va fi oferită de Radu Ţoancă, primul director al S.C.M. Timişoara.
Până acum, în jocuruile grupei A din Liga Națională de Baschet Masculin, în cea de-a doua etapă, au fost întregistrate următoarele rezultate: C.S.M. C.S. Universitatea Oradea- Dinamo „Știința” București 94:74, B.C. C.S. Universitatea Sibiu-Steaua București 84:80, B.C.M. Universitatea Argeș Pitești-Universitatea-Banca Transilvania Cluj 83:85.
În Grupa B a Ligii Naționale de Baschet Masculin, etapa a doua s-a încheiat cu următoarele rezultate: C.S.O. Voluntari-C.S. Municipal Galați 94:85, ABC Athletic Constanța- C.S.M. V.S.K.C. Miercurea Ciuc 68:58, C.S. Municipal Mediaș-C.S.M. Sighetu Marmației 98:73, C.S.M. 2007 Focșani-C.S. Municipal Târgu Jiu 76:59.

Cornel Seracin