A.S.U. Politehnica Timișoara a evoluat în cea de-a XIV-a etapă a ligii secunde de fotbal pe propriul teren, Arena „Știința”, împotriva fostei echipe din Liga I, A.F.C. Dunărea Călăraşi. A fost un joc susținut de două echipe în mare criză de puncte, ambele aflate în subsolul clasamentului, chiar în zona „nisipurilor mișcătoare”.
Săptămână zbuciumată pentru A.S.U. Politehnica, antrenorul principal al echipei, Mugur Gușatu, din motive personale, a decis să renunțe la colaborarea cu echipa bănățeană, urmând ca, un timp, până la sosirea unui alt „principal”, „Băieții în Ghete” să se pregătească sub coordonarea antrenorului secund, Antonio Foale.
Adversara echipei timișorene, în acest meci, Dunărea Călărași, retrogradată în eșalonul secund al fotbalului din România, la finalul ediției trecute a ligii întâi, a venit la Timișoara pentru a obține trei puncte, echipa de la Dunăre pășind în Banat cu un moral bun, după ce în trecuta etapă, pe propriul teren, a reușit să administreze liderului de până atunci al clasamentului, A.F.C. Turris-Oltul Turnu Măgurele, cea de-a doua înfrângere, 3-2, punând, astfel, umărul la detronarea echipei din Turu Măgurele.

Jocul de pe gazonul arenei „Știința” s-a desfășurat pe un timp însorit, în fața un public care a adunat în tribunele arenei timișorene, aproximativ 300, 400 spectatori, galeria echipei timișorene fiind și de această dată la datorie. Oaspeții au avut un start de meci în care au arătat un crescut apetit ofensiv, însă, fără a aduce panică la poarta gazdelor. Echipa vizitatoarea a avut o posesie mai bună a balonului, în startul meciului, dar, treptat, treptat jocul a devenit echilibrat, echipa timișoreană încercând câteva ieșiri în ofensivă.

Au răspuns, la startul meciului, pe gazonul arenei „Știința”, pentru A.S.U. Politehnica Timișoara, următorii fotbaliști: Mario Contra - Cristian Scutaru, Ioan Mera (cpt.), Călin Jurj, Alexandru Cherecheș - Adrian Ungureanu (Artiom Zabun, minutul 70), Alin Ignea, Cristian Dros, Călin Popescu - Mircea Axente, Marvin Schieb (Alin Manea, minutul 78). Antrenor, Antonio Foale.
Antrenorii echipei Dunărea Călărași, Cristian Pustai (principal), Cristian Todea (secund), Mirel Condei (secund), au trimis în teren, la startul jocului, următorii fotbaliști: Nicolai Calancea - Gaston Mendy, Bogdan Șandru (cpt), Radu Crișan, Ionuț Sîrbu (Alexandru Sabangeanu, minutul 76) - Georgian Honciu (Andrei Moise, minutul 80), Robert Boboc, George Tudoran (Gabriel Preoteasa, minutul 55) - Bogdan Rusu, Daniel Toma, Serge Ekollo.
Jocul a fost arbitrat, cu greșeli, de Viorel Flueran (centru), Cristian Ilinca (asistent), Gheorghiţă Bălan (asistent).

În minutul 24, fundașul echipei dunărene, Ionuț Sîrbu a intrat, cu mingea la picior, în dreapta careului de 16 metri advers, fiind talonat de Alexandru Cherecheș, a căzut în careu, iar arbitrul meciului a acordat lovitură de la 11 metri pentru oaspeți, decizia fiind contestată de gazde. Penalty-ul a fost executat de căpitanul echipei din Călărași, Bogdan Șandru, iar din minutul 25, oaspeții conduceau, 0-1.
După ce oaspeții au marcat din penalty, echipa timișoreană a desfășurat un joc de atac mult mai hotărât, încercând să egaleze situația scorului. În minutul 27, după o lovitură liberă executată de Alexandru Cherecheș (a fost un șut-centrare), de pe dreapta, pe spațiul porții lui Nicolai Calancea, portarul oaspeților a intervenit și a respins mingea, aceasta fiind prima mare ocazie de a marca a gazdelor.
În minutul 28, după o lovitură liberă executată de Adrian Ungureanu, de pe stânga, mingea a fost trimisă în careul oaspeților, iar de aici, căpitanul Ioan Mera a trimis cu o lovitură de cap, balonul fără adresă. Faza s-a încheiat cu o lovitură de cap a lui Mircea Axente, care, din careul advers, a trimis balonul peste poartă.
În minutul 32, după o centrarea a lui Călin Popescu, de pe dreapta, aflat în careul de 16 metri al oaspeților, Alexandru Cherecheș a reluat cu capul, dar a făcut-o imprecis, balonul fiind trimis mult peste poarta adversă.
În minutul 39, după o centrare de pe dreapta, a lui Marvin Schieb, mingea a ajuns la Adrian Ungureanu, care, cu stângul, după câteva driblinguri în fața unor adversari, a trimit pe lângă stâlpul din stânga portarului oaspeților.
În minutul 40, oaspeții au avut o fază în careul gazdelor, la capătul căreia au solicitat un nou penalty. Potrivit deciziei arbitrului, Ioan Mera l-a faultat, la marginea terenului (pe partea stângă), pe Bogdan Rusu. Arbitrul a scos cartonașul galben și i l-a arătat căpitanului echipei timișorene, iar oaspeților le-a acordat o lovitură liberă. Lovitura liberă a fost executată de Georgian Honciu, în careul gazdelor, dar a fost respinsă de apărarea timișoreană, portarul Mario Contra ciocnindu-se cu fundașul advers, Ionuț Sârbu, banca tehnică a oaspeților solicitând penalty. Arbitrul nu a fost de acord, și balonul a fost repus în joc de portarul Mario Contra.
În minutul 43, arbitrul jocului a acordat o lovitură liberă pentru oaspeți, în urma unui henț pe care arbitrul l-a considerat la Călin Jurj. A executat, de la aproximativ 17 metri (ușor lateral stânga) de poarta apărată de Mario Contra, Georgian Honciu, peste zid, pe spațiul porții, dar portarul gazdelor a avut o bună intervenție și a respins în dreapta sa.
La pauză, scorul a fost favorabil oaspeților, 0-1.


În repriza a doua, echipa timișoreană a jucat mult mai decis în atac, ofensiva gazdelor punând, de multe ori, panică pe defensiva adversă. În minutul 48, A.S.U. Politehnica a avut o primă situație de gol în cea de-a doua repriză. Călin Popescu, din careul oaspeților, pe dreapta, nu a reușit să stăpânească bine balonul și l-a scăpat în out de poartă.
În minutul 51, Alin Ignea reușește să înscrie. Mircea Axente a încercat o pătrundere în careul oaspeților, pe dreapta, nu a reușit, fiind întâmpinat de stoper-ul echipei adverse și a întors mingea la Alin Ignea, aflat la aproximativ 25 metri de poarta adversă, zonă centrală, iar fotbalistul lui A.S.U., în urma unui șut cu dreptul, l-a învins pe portarul oaspeților, restabilind egalitatea, 1-1.
Au urmat bune momente de joc pentru echipa gazdă. În minutul 54, după o lovitură liberă executată de pe dreapta de Alexandru Cherecheș, în careul oaspeților, Ioan Mera a trimis cu capul pe spațiul porții adverse, dar portarul Nicolai Calancea a reținut mingea.
În minutul 56, oaspeții au marcat, dar din poziție de off-side, semnalizată de asistentul de pe partea dreaptă a terenului.
În minutul 60, intervenție spectaculoasă a portarului Mario Contra, la un balon care se ducea în vinclul porții sale, șutat fiind de Robert Boboc, de la aproximativ 20, 25 metri de poarta lui A.S.U., de pe stânga. A rezultat corner, dar fără rezultat pentru scor.
În minutul 66, după o centrare de pe stânga, a lui Marivn Schieb, în careul advers, aflat acolo, atacantul Mircea Axente a trimis balonul pe lângă poarta oaspeților.
În minutul 71, după o lovitură liberă executată de Alexandru Cherecheș, în careul oaspeților, Ioan Mera a trimis, cu o lovitură de cap, balonul în bara din dreapta (jos) portarului oaspeților, după care mingea a ricoșat în stânga portarului și a fost respins de apărătorii oaspeților, în corner.
În minutul 74, Artiom Zabun a trimis mingea, din zonă centrală, aproximativ 17 metri de poarta oaspeților, pe colțul scurt al portarului Dunării, dar acesta a intervenit și a respins mingea în corner.
În minutul 83, Alexandru Cherecheș a executat o lovitură liberă, în careul oaspeților, dar Cristian Scutaru nu a reușit să ajungă balonul, acesta ieșind în out de poartă.
În minutul 84, atacantul Daniel Toma a scăpat pe dreapta, a intrat în careul gazdelor și, de la aproximativ 9, 10 metri (dreapta), a trimis pe spațiul porții gazdelor, dar portarul Mario Contra a plonjat și a respins mingea, bifând o nouă intervenție bună în acest joc.
În minutul 88, Ioan Mera a căzut în careul oaspeților, după un duel cu fundașul Radu Crișan (fundașul echipei adverse a fost în spatele căpitanului gazdelor), dar arbitrul jocului nu a acordat nimic la această fază. Mingea a ajuns la căpitanul gazdelor fiind trimisă de Călin Popescu.


Astfel s-a încheiat un joc frumos, într-o zi de toamnă cu soare, dar, rezultatul înregistrat la finalul celor 90 de minute ale disputei, nu prea avantajează pe cele două combatante. Totuși, un mic avantaj revine oaspeților, care obțin un punct în clasamentul adevărului, în timp ce gazdele, minus 2, echipa timișoreană aflându-se, după treisprezece meciuri din actuala ediție de campionat, la minus 10 în clasamentul adevărului, bifând cinci rezultate de egalitate, pe propriul teren și două înfrângeri, acasă, în două rânduri aducând victorii din deplasare.
De menționat că, de-a lungul celor șapte jocuri în care A.S.U. Politehnica Timișoara a evoluat sub conducerea tehnică a fostului golgeter din anii ʼ90 al lui Poli, Mugur Gușatu, „Băieții în Ghete” au reușit două victorii (una în deplasare și una pe tren propriu), trei rezultate de egalitate (toate pe teren propriu) și două înfrângeri (ambele în deplasare, în fața a două echipe de pe podium, A.F.C. Turris-Oltul Turnu Măgurele, 0-2 și A.F.C. U.T. Arad, 0-1). Deci, pe toată durata mandatului Mugur Gușatu, echipei bănățene i-au intrat în visterie 9 puncte, a înscris 8 goluri și i-au fost înscrise 5 goluri, în clasamentul adevărului înregistrând minus 3. De asemenea, în timpul mandatului de antrenor principal al lui Mugur Gușatu, echipa bănățeană a marcat primele goluri pe teren propriu în această ediție de campionat, învingând, 3-0, A.C.S. „Campionii” Fotbal Club Argeş. A.S.U. Politehnica Timișoara are un joc restanță, cel din etapa a XI-a, în deplasare, la Buzău, acest meci urmând să-l susțină marți, 5 noiembrie, cu începere de la ora 16.
În urma jocului susținut de echipa timișoreană împotriva echipei din Călărași, A.S.U. Politehnica are un total de 14 puncte și se află pe locul 17 (retrogradabil), în clasamentul competiției. Etapa viitoare, A.S.U. Politehnica Timișoara va evolua în deplasare, la Ploiești, pe gazonul stadionului „Ilie Oană”, sâmbătă, 2 noiembrie.

Cornel Seracin