La finalul disputei etapei a XIV-a, jucată la Timișoara, pe gazonul arenei „Știința”, între A.S.U. Politehnica Timișoara și A.F.C. Dunărea Călărași, și încheiată la egalitate, 1-1, antrenorul principal al echipei vizitatoarea, Cristian Pustai, a onorat prin declarațiile susținute la conferința de presă.


Referindu-se la acest meci, „principalul” oaspeților a declarat: „N-am luat în considerare, atunci când am venit aici, faptul că la echipa timișoreană a plecat antrenorul, ci am venit să luăm cele trei puncte. Așa se și părea, însă, iarăși am luat un gol foarte ușor. Este cam al treilea de acest fel. Aducem echipa adversă în joc, pentru că, până la acel moment, se părea că noi controlăm jocul (nu cred c-au avut ocazii mari), dar, când vine un gol așa, de nicăieri, de la 25 de metri un șut pe centrul porții și... e greu... . Am căutat mingea-n poartă. Era o minge de apărat.
Pare rezultatul echitabil, pentru că, într-adevăr, prima repriză am controlat-o noi, iar în a doua am suferit, mai ales ultimele minute. În ultimele douăzeci de minute n-am mai reușit să fim periculoși. E al doilea meci la care suferim. Dacă la meciul cu Turris am dat vina pe eliminare, pe arbitru, astăzi, ce să mai zicem; înseamnă că, avem o problemă ce trebuie s-o remediem, avem jucători cu accidentări (deja au apărut accidentările și, care revin), fac puține zile de antrenament și joacă (ar trebui să vedem la iarnă, să mai îmbunătățim calitatea lotului)”.


Referitor la echipe timișoreană și la evoluția ei din jocul cu Dunărea Călărași, antrenorul Cristian Pustai a spus: „Sunt câțiva jucători de calitate. Îmi place, de exemplu, Schieb. L-am avut și la Mediaș, dar era tot timpul accidentat. Sper ca Marvin să reușească să aibă și el o continuitate în joc și pregătire. E o echipă puternică, cu Mera, Scutaru, Axente, niște jucători care au ceva ani în spate, și foarte periculoasă la faze fixe. Dacă, un pic, ai elan și ajungi și reușești să împingi jocul în terenul advers, ești periculos. Aproape în orice secundă poți să întorci jocul, poți fi periculos, pentru că, v-am zis, acești trei jucători au un joc bun și aerian, au și experiență”.


Despre fostul golgeter al echipei Ripensia Timișoara, atacantul Mediop Ndiaye, acum în echipa din Călărași, accidentat de ceva vreme, antrenorul echipei de la Dunăre, ne-a mărturisit că, „a început, de luni, antrenamentele cu echipa. E ca la un început de pregătire, pentru că vine după o perioadă lungă. Să sperăm că, având, încă, meciuri, și un meci amânat, ne va ajuta și în această primă parte a întrecerii. Să sperăm că ne va ajuta și în luna decembrie, dacă nu, după pregătirea centralizată, cu siguranță”.


Referindu-se la desfășurarea acestei ediții a ligii secunde de fotbal, dar și la faptul că sunt vești legate de retragerea din competiție, datorită unor probleme financiare, a echipei A.S.C. Daco-Getica Bucureşti, antrenorul lui A.F.C. Dunărea Călărași a rostit: „«Războiu»-i în desfășurare, se poate întâmpla orice. Important ar fi să nu se mai retragă din echipele cu care ... că noi tot parcă vâslim împotriva curentului. Nu știu dacă este certitudine retragerea echipei Daco-Getica, dar vă zic, nu este normal, nu e fair-play față de echipele care-au jucat. Noi ne-am accidentat doi jucători în meciul ăla și am cheltuit... bine că, măcar a fost aproape, doar o noapte de hotel”.


În condițiile retragerii echipei bucureștene, din această ediție a ligii a doua, înainte de finalul turului, toate jocurile pe care celelalte echipe le-au susținut împotriva acesteia se anulează şi nu vor mai apărea în clasament.

Cornel Seracin