Echipa de handbal masculin a Timișoarei, S.C.M. Politehnica, a jucat meciul restanță din etapa a opta a campionatului, la Timișoara, pe parchetul Sălii Sporturilor „Constantin Jude”, împotriva echipei C.S.M. București. La capătul unui joc disputat, în care bănățenii nu au fost conduși niciodată pe tabela de scor a sălii timișorene, cele trei puncte au rămas în Banat, S.C.M. Politehnica Timișoara obținând un succes, la limită, 27-26.


După patru minute de joc, echipa timișoreană conducea cu 2-0, prin golurile marcate de Marius Sadoveac și Florin Baican. Oaspeții au marcat în minutul 5, prin Teixeira Selicani, 2-1, iar după ce căpitanul echipei timișorene, Cristian Fenici, a readus Timișoara la două lungimi, 3-1, în același minut 5, Goge Georgievski a marcat, din nou, pentru bucureșteni, 3-2.
Din minutul 8, gazdele aveau avantaj de trei goluri, reușita lui Antonio Pribanić a făcut ca tabela de marcaj a sălii timișorene să arate avantajul echipei bănățene cu scorul de 6-3. Această diferență de trei puncte a mai fost înregistrată de-a lungul primei reprize, în minutele 9 (7-4), 14 (8-5), 16 (10-7), după care, oaspeții au început să se apropie de egalare. La scorul de 11-10, Filip Marjanović avea să rateze o aruncare de la 7 metri, în minutul 20, iar un minut mai târziu, Flavius Câmpan avea să înscrie pentru Poli, 12-10.
Căpitanul echipei timișorene, Cristian Fenici, este trimis două minute (din minutul 23) pe banca de rezerve, arbitrul considerând că a faultat un adversar, iar în minutele 23 și 25 oaspeții reușesc să egaleze, 12-12, prin golurile marcate de Bogdan Criciotoiu și Chike Onyejekwe.
Până la finalul reprizei întâi, cele două combatante au mers umăr la umăr pe tabela de marcaj, atunci când Poli Timișoara a marcat și a preluat conducerea scorului, oaspeții au egalat, astfel, la finalul primelor 30 de minute ale disputei, scorul era egal, 14-14.


Poli Timișoara a început bine și repriza a doua, iar după un minut de joc, prin golurile marcate de Marius Sadoveac, conducea, 16-14. Oaspeții au revenit, însă, reușind să egaleze, 16-16, din minutul 34, iar atunci când Cristian Fenici a înscris pentru 17-16, Bogdan Criciotoiu avea să restabilească egalitatea, 17-17, minutul 35.
Așadar, acest început de partidă, privit prin evoluția scorului, se poate considera destul de echilibrat, minute bune, oaspeții reușind să egaleze avantajul de un gol sau două al gazdelor.
Din minutul 50, Marius Sadoveac a refăcut diferența de trei puncte, Poli Timișoara conducând, 25-22. Oaspeții aveau să înscrie de două ori prin extrema dreaptă Goge Georgievski, iar din minutul 53, Timișoara conducea la limită, 25-24.
Încurajată de publicul timișorean, de galeria în alb-violet, Poli Timișoara avea să-și continue cu mult aplomb drumul spre victorie, căpitanul Cristian Fenici avea să înscrie în minutul 54, 26-24, iar după ce Bogdan Criciotoiu apropia echipa bucureșteană la doar o lungime în spatele gazdelor, Marius Sadoveac avea să înscrie pentru gazde din aruncare de la 7 metri, iar din minutul 57, Poli Timișoara conducea cu 27-25. Avea să fie ultimul gol al echipei bănățene în acest meci.
Oaspeții erau departe de a depune „armele”, astfel că, au continuat cursa de urmărire a echipei timișorene. În minutul 59, în urma unui atac al echipei bucureștene la poarta apărată, excelent, și în acest meci, de Mohsen Babasafari, față în față cu portarul gazdelor, Cătălin Bizau nu reușește să-l învingă pe portarul echipei timișorene, acesta având o intervenție sigură, care a întărit succesul echipei bănățene la finalul celor 60 de minute ale disputei.
La câteva secunde de la intervenția portarului gazdelor, oaspeții rămân în inferioritate numerică, Viorel Fotache primind și cartonașul roșu. Cu cinci secunde înainte de finalul jocului, oaspeții reușesc să înscrie prin Teixeira Selicani de pe extrema dreaptă, iar jocul s-a încheiat odată cu această reușită, victoria revenind, la limită, gazdelor.


De-a lungul acestui meci, golurile echipei bănățene au fost marcate de Marius Sadoveac (9 goluri), Cristian Fenici (6 goluri), Filip Marjanović (4 goluri), Antonio Pribanić (4 goluri), Ramon Șomlea (două goluri), Flavius Câmpan (un gol), Bogdan Baican (un gol). Pentru echipa bucureșteană, în acest meci, cele mai multe goluri au fost marcate de Goge Georgievski (9 goluri) și Bogdan Criciotoiu (6 goluri).


Așadar, S.C.M. Politehnica Timișoara a obținut un rezultat prețios împotriva echipei C.S.M. București, practicând un joc ce a alternat între câteva scheme de echipă și acțiuni individuale foarte bine concretizate, astfel administrând team-ului din capitală cea de-a patra înfrângere în această ediție de campionat. Intervențiile bune ale portarului Mohsen Babasafari au dat un plus de moral defensivei gazdelor, iar încurajările publicului timișorean au oferit încredere echipei în drumul ei spre această izbândă muncită și meritată.
C.S.M. București s-a remarcat prin jocul pe contraatac, extrema dreaptă, Goge Georgievski dovedindu-se unul dintre cei mai periculoși handbaliști ai oaspeților în astfel de situații.
În urma acestui rezultat, S.C.M. Politehnica Timișoara obține trei puncte, iar cu un total de 8 puncte, după șapte jocuri (două victorii, două egaluri și trei înfrângeri), se află pe locul 10 în clasamentul Ligii „Zimbrilor”. Echipa timișoreană mai are de disputat un meci restanță, din etapa a VII-a, în deplasare, împotriva echipei C.S.M. Vaslui, meci ce-l va susține marți, 5 noiembrie.

Cornel Seracin