Deținătoarea Cupei României la handbal masculin, S.C.M. Politehnica Timișoara, începe noua ediție (2019/2020) a competiției, în deplasare, la Odorheiu Secuiesc.
Handbaliștii în alb-violet urmează să evolueze sâmbătă, 2 noiembrie, în șaisprezecimile de finală ale Cupei României la handbal, împotriva echipei de ligă a doua A.C.S. Szejke Odorheiu Secuiesc, echipă care, până acum, a câștigat toate cele patru meciuri ale turului I din campionatul ligii secunde: 45-23 cu C.N.E. Sighișoara, 29-28 la C.S.M. Sighișoara, 33-31 la Universitatea Cluj și 35-27 cu Potaissa II Turda, iar cu aceste rezultate se află pe primul loc în clasamentul seriei C, Divizia „A”.
Echipa timișoreană pornește la drum pentru a-și apăra trofeul cucerit anul acesta, în luna martie, cu încrederea consolidată în forțele proprii, iar asta, mai ales, după succesul obținut în această săptămână, în Liga „Zimbrilor”, împotriva C.S.M.-ului din București, 27-26.


„Ne așteaptă un meci extrem de dificil la Odorhei, într-o sală unde vine multă lume, iar echipa adversă e tânără, dar foarte dispusă să alerge mult. Trebuie să fim bine pregătiți pentru acest meci; am putea folosi mai mulți jucători, dar în același timp e nevoie să obținem un rezultat favorabil. În mod normal, Poli e favorita întâlnirii, dar s-a văzut de foarte multe ori că în handbalul românesc poate să te învingă orice echipă”, a declarat, referindu-se la jocul din Cupa României, șaisprezecimi de finală, antrenorul echipei timișorene, Pero Milošević, potrivit www.scmtimisoara.ro.


După încheierea jocului de la Odorhei, handbaliștii lui Poli Timișoara nu vor reveni în Banat, ci se vor deplasa în Moldova, pentru a susține marți, 5 noiembrie „restanța” din etapa a VII-a a campionatului (Liga „Zimbrilor”), la Vaslui, împotriva echipei locale C.S.M.

Cornel Seracin