Ripensia Timișoara susține meciul celei de-a XVI-a etape a ligii secunde de fotbal, în deplasare, împotriva echipei A.F.C. Turris-Oltul Turnu Măgurele. Se anunță o dispută de care pe care în acest meci, echipa timișoreană fiind în creștere de formă, înregistrând, în ultimele patru etape, un egal (0-0, la Târgu Jiu, cu C.S. Pandurii Lignitul Târgu Jiu), o victorie, din păcate, anulată prin retragerea din Liga II a echipei bucureștene (7-2, la Timișoara, cu A.S.C. Daco-Getica Bucureşti), un egal (0-0, la București, cu Rapid) și o victorie (2-1, la Timișoara, cu C.S. Concordia Chiajna).


„Urmează o deplasare grea pentru noi, de altfel cum sunt toate în acest sezon. E un campionat disputat.Turris este o echipă care își va dori cu siguranță să ia toate punctele puse în joc pentru că vine după patru meciuri fără victorie. O echipă ce a plecat foarte bine la începutul campionatului și a fost pe primul loc o parte bună din această primă jumătate. Noi suntem pe un drum bun. Venim după patru jocuri fără înfrângere din care am acumulat puncte. Ne dorim să ne întoarcem cu punct sau puncte de la Turris. Nu sunt probleme de lot, indisponibili sau jucători accidentați. În momentul de față toată lumea se pregătește în mod normal. Atmosfera e bună pentru că nu avem motive să nu fim pozitivi. Sunt rezultate, și când sunt rezultate toată lumea e bucuroasă. Păcat de cele trei puncte cu Daco-Getica. Cu cele trei puncte în plus eram și mai bine”, a declarat antrenorul principal al echipei Ripensia Timișoara, Alexandru Pelici.


Nou promovată în Liga II, A.F.C. Turris-Oltul Turnu Măgurele, echipa ce poate fi considerată o adevărată revelație a acestei ediții a ligii secunde de fotbal, nu a mai cunoscut gustul victoriei din etapa a X-a, atunci când s-a impus, pe propriul teren, în fața unei alte nou promovate, S.C.M. Gloria Buzău, 2-1. Timp de doisprezece etape, echipa din Turnu Măgurele a fost lider în clasamentul acestei ediții a ligii secunde de fotbal. Odată cu primul eșec, 2-3, la Pitești, antrenorul principal, Erik Lincar, și-a depus demisia, echipa fiind preluată de un nou „principal”, Florin Bratu. După nici 20 de zile, în urma înfrângerii din deplasare, 2-3, cu Dunărea Călărași, Bratu a părăsit banca tehnică a lui Turris, de pregătirea echipei ocupându-se, începând din etapa a XV-a, Marius Baciu.
Cu un total de 23 puncte, după treisprezece jocuri (A.F.C. Turris-Oltul Turnu Măgurele are un joc restanță din etapa a XIV-a, cu Petrolul Ploiești, pe teren propriu), echipa din Turnu Măgurele ocupă locul 4 în clasamentul de până acum al acestei ediții a ligii secunde de fotbal.
Ripensia Timișoara începe acest joc de pe locul 12 al clasamentului, cu un total de 17 puncte acumulate, după cincisprezece etape. Jocul dintre A.F.C. Turris-Oltul Turnu Măgurele și A.F.C. Ripensia Timișoara se va disputa vineri, 8 noiembrie, cu începere de la ora 17:30, fiind meciul ce deschide etapa cu numărul șaisprezece.

Cornel Seracin